Ψήφισμα του Δ.Σ. Λίμνης Πλαστήρα για τους πληγέντες των πυρκαγιών

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λίμνης Πλαστήρα στην συνεδρίαση της Τρίτης, 24/07/2018 εξέδωσε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα για τους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική:

«Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους και τη συμπαράστασή του στους τραυματίες και τους πυροπαθείς.

Παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των πυροσβεστών αλλά και εθελοντών που ρίχτηκαν στη μάχη της φωτιάς και των απεγκλωβισμών, έρχεται στην επιφάνεια η έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας και δασοπυρόσβεσης. Είναι παράγοντες που έχουν επισημανθεί και από το Δήμο μας, το προηγούμενο διάστημα, ως προτεραιότητα, και δυστυχώς σήμερα η απουσία τους συμβάλλει καθοριστικά ώστε να μετράμε ανθρώπινες ζωές, σε μια ασύλληπτη τραγωδία.

Η κυβέρνηση άμεσα να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να ικανοποιηθούν οι πρώτες ανάγκες όσων έχουν πληγεί.

Αυτή τη στιγμή προέχει η βοήθεια, η οργάνωση της ουσιαστικής και άμεσης αλληλεγγύης. Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα καλεί όλους τους φορείς να οργανώσουν άμεσα την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους κατοίκους και στους πληγέντες των πυρόπληκτων περιοχών, να συνεισφέρουν και να συνδράμουν με κάθε τρόπο πλάι στις δυνάμεις κατάσβεσης των πυρκαγιών»
Total
0
Shares