Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ψήφισμα συμπαράστασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης στους αγωνιζόμενους αγρότες

Αυτό το διάστημα οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι όλης της χώρας βρίσκονται στο δρόμο και με τα αγροτικά τους μηχανήματα, στήνουν μπλόκα διεκδικώντας να μην περάσουν τα αντιαγροτικά μέτρα της ΕΕ & των Κυβερνήσεων, τόσο της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και των προκατόχων της που εφαρμόζουν την νέα κοινή αγροτική πολιτική και τα μνημόνια παράλληλα διεκδικούν μια καλύτερη ζωή για αυτούς και τις οικογένειές τους.,

Αυτή η αντιαγροτική πολιτική πετάει στο δρόμο την μικρομεσαία αγροτιά καθιστά αδύνατη την μικροκαλλιέργεια, οδηγεί σε συγκέντρωση της γής & της παραγωγής στα χέρια μεγαλοαγροτών & μεγαλοεπιχειρηματιών του αγροτικού τομέα.

 Τα μέτρα που επιβάλουν με την πολιτική τους όπως :

– η άγρια φορολογία που αναμένεται να φτάσει στο 26% & 100% προκαταβολή φόρου ως το 2017.

– ο νέος αντιασφαλιστικός νόμος που επιβάλει αύξηση των εισφορών για τους αγρότες στο 27%

– η μείωση των επιδοτήσεων-ενισχύσεων που θα φτάσει έως & 60%

– η κατάργηση της επιστροφής του φόρου στο πετρέλαιο, η αύξηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα & εφόδια, η αύξηση στο ρεύμα, τα διάφορα χαράτσια, ο ΕΝΦΙΑ καθώς και μια σειρά άλλα μέτρα αποτελούν την ταφόπλακα για την αγροτιά.

Ο Δήμος Πύλης όπου το μεγαλύτερο μέρος των δημοτών μας αποτελείται κυρίως από μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους υιοθετεί τις διεκδικήσεις όπως αυτές εκφράζονται από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων «Η Άνοιξη» Συμπαρίσταται στην αγωνιζόμενη αγροτιά και καλεί την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά της.

Ως Δήμος διεκδικούμε μαζί με τους αγρότες :

Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ 2015 – 2020 της Ε.Ε. Να μην ισχύσουν τα χειρότερα μέτρα της, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.

Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000 € προσαυξημένο με 5.000 € για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα, για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο ως 40.000 €.

Κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, γεωτρήσεων, ΟΣΔΕ (επιστροφή όλων όσων κρατήθηκαν μέχρι τώρα), πιστοποίησης ψεκαστικών κ.ά., του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.

Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.

Καμιά αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 50 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα. Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία – Πρόνοια.

Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο» συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 €. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 € των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.

Άμεση και γρήγορη αποζημίωση των ζημιών που έγιναν από ασθένειες, φυσικές καταστροφές και μέτρα για την αποκατάσταση του αγροκτηνοτροφικού κεφαλαίου.

ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις.

Ενίσχυση της κτηνοτροφίας και εξασφάλιση των αναγκαίων βοσκήσιμων εκτάσεων. Δωρεάν κρατική σήμανση ζώων. Νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων, υποδομές για την αντιμετώπιση ζωονόσων και πρόσληψη γεωτεχνικών.

Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχάνων.

Να εξοφληθούν άμεσα όλα τα χρωστούμενα σε νέους αγρότες καθώς και οι δικαιούχοι (εξισωτικών αποζημιώσεων, επιστροφής φόρου καυσίμων, νιτρορύπανσης, βιολογικών καλλιεργειών, αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος από το εμπάργκο στην Ρωσία κ.ά.). Το κράτος να εγγυηθεί την άμεση πληρωμή όλων των χρωστούμενων προϊόντων από εμπόρους, εξαγωγείς και βιομηχάνους, την παροχή από τις τράπεζες, άτοκων καλλιεργητικών δανείων σε νέους αγρότες, μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής για εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης, αντιπλημμυρικά έργα. Ολοκλήρωση της εκτροπής του άνω ρου του Αχελώου, με τη μεταφορά και αξιοποίηση των νερών με την κατασκευή των απαραίτητων συνοδευτικών έργων. Να μην ιδιωτικοποιηθεί η διαχείριση των νερών όπως προβλέπει η οδηγία 60/2000 της Ε.Ε.

Να σταματήσουν τα αγροτοδικεία και η ποινικοποίηση των αγροτικών και κοινωνικών αγώνων.»
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο

9 συλλήψεις κατά τη διάρκεια αστυνομικών ελέγχων στη Θεσσαλία

Επόμενο άρθρο

Με τρεις νέες ταινίες συνεχίζονται οι Κινηματογραφικές προβολές στην Καρδίτσα