Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

ΨΗΦΙΣΜΑ στήριξης της συναδέλφισσας Ντίνας Ρέππα και καταγγελίας αντισυνδικαλιστικής συμπεριφοράς 

ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 3 Μαρτίου στην Κεντρική πλατεία Καρδίτσας - ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Σήμερα ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ – αύριο ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ - ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Ετήσια εκλογοαπολογιστική συνέλευση

ΨΗΦΙΣΜΑ στήριξης της συναδέλφισσας Ντίνας Ρέππα και καταγγελίας αντισυνδικαλιστικής συμπεριφοράς

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας ομόφωνα καταγγέλλει την απαράδεκτη, αντισυναδελφική και αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά της Διευθύντριας του 99ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας, η οποία όχι μόνο προσπάθησε να παρεμποδίσει την ενημέρωση των εκπαιδευτικών του σχολείου από το μέλος του συλλόγου Αριστοτέλη, Ντίνα Ρέππα, αλλά μετά την αποχώρηση της συναδέλφισσας από το σχολείο, προχώρησε σε μια απαξιωτική και ψευδή καταγγελία, την οποία μάλιστα προώθησε στον Γενικό Γραμματέα του Υ.ΠΑΙ.Θ. Αλ. Κόπτση, τη Δ/νση Π.Ε. Α’ Αθήνας και στο Σύλλογο Γονέων του Σχολείου, ζητώντας την καταδίκη της συναδέλφισσας για ανάρμοστη συμπεριφορά. Πρόκειται για αυταρχική συμπεριφορά και πρακτική που πλήττει όχι μόνο το συνδικαλιστικό δικαίωμα αλλά επιδιώκει να χρησιμοποιήσει τη διευθυντική θέση για να πλήξει υπηρεσιακά τους εκπαιδευτικούς.

Σε μια περίοδο κατά την οποία το υπουργείο Παιδείας έχει εξαπολύσει δριμύτατη επίθεση στους εκπαιδευτικούς και το δημόσιο σχολείο, που επιδιώκει να εγκαθιδρύσει καθεστώς τρομοκράτησης και αυταρχισμού, που στέλνει στα δικαστήρια τους αγώνες μας και που αδιαφορεί για τις πραγματικές ανάγκες των μαθητών μας, του δημόσιου σχολείου και της κοινωνίας, δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να αμφισβητεί το δικαίωμά μας να αντιστεκόμαστε  και να αγωνιζόμαστε συλλογικά  ενάντια στις αντιλαϊκές, αντιεκπαιδευτικές  πολιτικές.

Δεν θα επιτρέψουμε να αμφισβητηθεί το δικαίωμα στον αγώνα, με εναντίωση σε κάθε είδους τρομοκράτηση και αυταρχισμό. Ο συλλογικός αγώνας και η συνδικαλιστική δράση αποτελούν κατάκτηση των εργαζομένων και προστατεύονται από το νόμο.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας συνεχίζει να δίνει τη μάχη ενάντια στις αντιλαϊκές, εκπαιδευτικές πολιτικές και στην προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης. Υπερασπίζουμε την ελευθερία και τη συλλογική έκφραση, το θεσμοθετημένο δικαίωμα της συνδικαλιστικής δράσης, στηρίζοντας τη συνάδελφο εκπαιδευτικό Ντίνα Ρέππα, αντιπαλεύοντας  με όλα τα μέσα κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και απόπειρα δίωξης της. 

elme karditsas karamitrou




Total
0
Shares
Previous Article
40o Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων 24-25-26 Ιουνίου 2022

40o Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων 24-25-26 Ιουνίου 2022

Next Article
eksormisi oksia logo

Σε τακτική Γενική Συνέλευση καλεί τα μέλη της η περιβαλλοντική Κίνηση «Εξόρμηση για την προστασία του χωριού της Οξυάς»

Related Posts