Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ψηφιακός εκσυγχρονισμός των εσωτερικών δικτύων διανομής νερού του Δήμου Παλαμά

Ευχές του Δημάρχου Παλαμά, του ΔΣ και των εργαζομένων του Δήμου - ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΜΑ-ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Ψηφιακός εκσυγχρονισμός των εσωτερικών δικτύων διανομής νερού του Δήμου Παλαμά

Ένα σύγχρονο, αξιόπιστο, προσαρμοσμένο στην ψηφιακή εποχή, εσωτερικό δίκτυο διανομής νερού θα αποκτήσει ο Δήμος Παλαμά, μετά από ένταξη σχετικής πρότασης που υπέβαλλε στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

Η ένταξη του έργου προϋπολογισμού 2.296.709 ευρώ, χωρίς το Φ.Π.Α, με τον διακριτικό τίτλο «Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος ελέγχου κατανάλωσης και μείωσης διαρροών στα εσωτερικά δίκτυα διανομής νερού του Δήμου Παλαμά», υπεγράφη από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα και άναψε το “πράσινο φως” για την δημοπράτησή του, που θα γίνει μετά το Πάσχα, μέσω ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού.

Κύριος του έργου θα είναι η ΔΕΥΑ Παλαμά και στόχοι ο περιορισμός της σπατάλης νερού μέσω διαρροών στο δίκτυο, η προστασία του περιβάλλοντος, η καταγραφή των πραγματικών καταναλώσεων των δημοτών και συνεπώς η εξάλειψη αδικιών και, εν κατακλείδι, η βελτίωση της παρεχόμενης υπηρεσίας τόσο σε ποιότητα όσο και σε ταχύτητα.

Η πρόταση προβλέπει:

-Την προμήθεια ενός κεντρικού Σταθμού Ελέγχου καταναλώσεων και διαρροών, όπου θα συλλέγονται ψηφιακά όλα τα δεδομένα του δικτύου και θα δίνεται η δυνατότητα άμεσων και στοχευμένων παρεμβάσεων

-Την προμήθεια επτά χιλιάδων εκατόν ενενήντα (7.190) τοπικών σταθμών ελέγχου κατανάλωσης με ψηφιακούς υδρομετρητές. Με τον συγκεκριμένο αριθμό το 80% των συνδέσεων στον Δήμο Παλαμά θα αποκτήσουν ψηφιακά υδρόμετρα και την δυνατότητα μεγάλης ακρίβειας στην καταγραφή της ποσότητας νερού που χρησιμοποιείται.

-Την προμήθεια εξοπλισμού Φορητών Σταθμών Ελέγχου που περιλαμβάνει δεκαπέντε (15) διατάξεις διαφόρων τύπων, τεσσάρων (4) λογισμικών πακέτων για την διαχείριση των δεδομένων, τον εντοπισμό διαρροών και βελτίωση του υδατικού ισοζυγίου. Μέσω αυτών θα μπορούν να γίνονται έλεγχοι και μετρήσεις, χωρίς την παρουσία στελέχους της ΔΕΥΑΠ σε κάθε υδρόμετρο. Τα στοιχεία θα συλλέγονται ασύρματα, καθώς φορητοί σταθμοί ελέγχου και τοπικοί σταθμοί ελέγχου θα “επικοινωνούν”.

-Πρόβλεψη για παροχή υπηρεσιών εγκατάστασης και ρύθμισης του λογισμικού, αλλά και εκπαίδευσης τεκμηρίωσης και δοκιμαστικής λειτουργίας, προκειμένου να αποκτήσει το στελεχιακό δυναμικό της δημοτικές επιχείρησης πλήρη γνώση της λειτουργίας του συστήματος.

-Τέλος περιλαμβάνεται και η κάλυψη των υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης για τη σύνταξη και προετοιμασία φακέλου υποβολής αίτησης χρηματοδότησης που ανήλθε σε 6.200 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου, που πρόσφατα είχε συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Πέτσα, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την επισημοποίηση της ένταξης του έργου στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

Πρόκειται, τόνισε, για μία μεγάλη παρέμβαση, στον πολύ ευαίσθητο τομέα της ύδρευσης και σε εποχές που το νερό είναι υπεροπολύτιμο για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Και έκλεισε λέγοντας: “Η ΔΕΥΑΠ εκσυγχρονίζεται, το δίκτυο αποκτά μεγάλη αξιοπιστία, οι βλάβες και οι καθυστερήσεις αποκατάστασης θα μειωθούν στο ελάχιστο, ο δημότης θα πληρώνει αυτό που καταναλώνει. Είναι ένα βήμα προς τα εμπρός. Συνιστά βελτίωση της καθημερινότητας όλων μας. Το σχεδιάσαμε, το προετοιμάσαμε και τώρα θα γίνει πράξη. Ακολουθούν και άλλα ανάλογα βήματα γιατί θέλουμε τον Δήμο Παλαμά πρωταγωνιστή και των εξελίξεων”.




Total
0
Shares
Previous Article
Καρδίτσα: Ψήφισμα της Ομάδας Πρωτοβουλίας Πολιτών κατά της υποχρεωτικότητας

Καρδίτσα: Ψήφισμα της Ομάδας Πρωτοβουλίας Πολιτών κατά της υποχρεωτικότητας

Next Article
Έλληνες δημοσιογράφοι τουρισμού και γαστρονομίας στο Βόλο και το Πήλιο

Έλληνες δημοσιογράφοι τουρισμού και γαστρονομίας στο Βόλο και το Πήλιο

Related Posts

Mitsotakis Mouzaki eksofyllo
Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι Φωτογραφίες: Πέτρος Ζιώγας Βίντεο: Νίκος…
2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…
Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”