Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ψηφιακή Δικτύωση των απόδημων Ελλήνων για μια νέα σχέση με την πατρίδα.

Καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Ελλ. Πολιτισμού. 

            Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου, τοποθετήθηκε στην Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού Μορφωτικών Υποθέσεων ως προς τις σχέσεις της δημόσιας διοίκησης με την ομογένεια. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο Υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Αμανατίδης, ο Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού κ. Μιχάλης Κόκκινος, η Περιφερειάρχης Αιγαίου κ. Μαριάννα Καλογήρου ως εκπρόσωπος της ΕΝΠΕ και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης.

Η κ. Κατσαβριά αναφέρθηκε στις επαφές που είχε με την ομογένεια κατά τη διάρκεια των πρόσφατων επισκέψεών της στην Πολωνία και την Ιταλία. Τα αιτήματά των ομογενών συνοψίζονται στην επαφή τους με τη δημόσια διοίκηση και την υποστήριξη της εκπαίδευσης των παιδιών τους.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ίδρυση των ΚΕΠΟ (Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Ομογένειας) στα κατά τόπους προξενεία μας στο εξωτερικό είναι η προσφορότερη και καταλληλότερη λύση για την απρόσκοπτη πρόσβαση των ομογενών μας στη δημόσια διοίκηση. Επίσης, τόνισε χαρακτηριστικά: «Μπορούμε να θέσουμε άμεσα το στόχο για τη  ΔΙΚΤΥΩΣΗ της ομογένειας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Τόσο οριζόντια όσο και σε σχέση με τη δημόσια διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η ψηφιακή εποχή στην οποία ζούμε καθιστά τον στόχο αυτό εφικτό, ενώ τα οφέλη είναι προφανή.

  • Πρώτο όφελος θα είναι η δραματική μείωση του κόστους σε χρόνο και σε χρήμα όχι μόνο για τους συμπατριώτες μας του εξωτερικού αλλά και για το ίδιο το ελληνικό δημόσιο.
  • Επίσης η εμπέδωση σχέσεων εμπιστοσύνης του ελληνικού κράτους και της ομογένειας.
  • Ακόμη, θα μπορούσε να αναβαθμιστεί το επίπεδο οργάνωσης των ομογενών και να ξεπεραστούν οι παθογένειες από τη μέχρι σήμερα λειτουργία του ΣΑΕ (Συμβούλιο Απόδημο Ελληνισμού).
  • Ένα άλλο όφελος, μπορεί να είναι η αποτελεσματικότερη πολιτική της Ελλάδας προς όφελος της διασποράς μέσα από την απογραφή των Κοινοτήτων μας και την καταγραφή των αναγκών τους σε αξιόπιστες βάσεις δεδομένων.
  • Τέλος, θα μπορούσαν να  διευρυνθούν οι δυνατότητες προσέλκυσης επενδύσεων των ομογενών στην πατρίδα αλλά και αντίστροφα, να διευκολυνθεί ο εξαγωγικός προσανατολισμός των ελληνικών προϊόντων».  

Η κ. Κατσαβριά  επανέφερε το ζήτημα της καθιέρωσης της 20ης Μαΐου ως Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Ελληνικού Πολιτισμού σημειώνοντας ότι «οι συνθήκες είναι ώριμες και πρέπει το σχετικό σχέδιο νόμου να έρθει σύντομα στη Βουλή. Υπογραμμίζω και πάλι την  ανάγκη να μείνει η πρωτοβουλία αυτή, η οποία ουσιαστικά ανήκει στους ομογενείς μας και ιδιαίτερα της Ομοσπονδίας Ελλ. Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας, έξω από τα όρια μιας στείρας διαμάχης που διαιωνίζει την απραξία και αποδυναμώνει τον εθνικό ιστό».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ολοκλήρωσε την τοποθέτησή της εκφράζοντας την αισιοδοξία της ότι η σοβαρή δουλειά των υπουργείων Εσωτερικών και Εξωτερικών θα αποδώσει σύντομα καρπούς και θα δώσει τις καλές ειδήσεις που περιμένουν οι ξενιτεμένοι συμπατριώτες μας.

Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article

11 συλλήψεις της αστυνομίας στη Θεσσαλία μετά από στοχευμένους ελέγχους της

Next Article

Εξιχνιάστηκε άμεσα κλοπή από πολιτικό γραφείο στη Λάρισα