Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ψηφιακές λύσεις για το Κτηματολόγιο Δήμων από τα Τρίκαλα

Ως μια ξεχωριστή ημέρα σε έναν ψηφιακό κόσμο που αλλάζει τα δεδομένα και στον τομέα της κτηματογράφησης, χαρακτήρισε τη 15η Ιουνίου 2021 ο Δήμαρχος Τρικκαίων
stilios trik 2

Ψηφιακές λύσεις για το Κτηματολόγιο Δήμων από τα Τρίκαλα

Ως μια ξεχωριστή ημέρα σε έναν ψηφιακό κόσμο που αλλάζει τα δεδομένα και στον τομέα της κτηματογράφησης, χαρακτήρισε τη 15η Ιουνίου 2021 ο Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου.
Οι λόγοι για αυτό είναι τρεις:

1. Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για ψηφιακά θέματα και το Κτηματολόγιο, Γιώργος Στύλιος, εγκαινίασε από τα Τρίκαλα το νέο Κτηματολογικό Γραφείο, παρόντος του προέδρου του «Ελληνικό Κτηματολόγιο», κ. Δημήτρη Σταθάκη.
2. Με συνεργασία ΚΕΔΕ και Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, διοργανώνεται σεμινάριο (webinar) για το Κτηματολόγιο των ΟΤΑ, με τη συμμετοχή μηχανικών των Δήμων. Αντικείμενο του σεμιναρίου η ενημέρωση των μηχανικών για τον τρόπο δηλώσεων δημοτικών ιδιοκτησιών στο κτηματολόγιο. Κάτι που, όπως τόνισε ο Υφυπουργός, θα ωφελήσει εν τέλει τους πολίτες, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτοδιοίκησης και κεντρικής κυβέρνησης.
3. Ετοιμάζεται η λειτουργία ψηφιακής υπηρεσίας (με διαλειτουργικότητα) με τα δεδομένα του Κτηματολογίου. Η Υπηρεσία θα είναι ανοικτή και διαθέσιμη σε διαπιστευμένους μηχανικούς δημοσίου και Δήμων, οι οποίοι θα έχουν άμεση πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα του Κτηματολογίου. Αυτό σημαίνει, ότι οι διαπιστευμένοι μηχανικοί θα αντλούν γρήγορα και έγκυρα όλα τα στοιχεία που αφορούν σε θέματα κτηματογράφησης, προκειμένου να επιταχύνεται ο σχεδιασμός για τις πόλεις ή άλλες παρεμφερείς δράσεις των ΟΤΑ.

Ο κ. Στύλιος εξήρε τη συνεργασία με την ΚΕΔΕ, επισημαίνοντας τη χαρά του για το ότι αυτές οι ανακοινώσεις γίνονται από τα Τρίκαλα, ενώ έδωσε έμφαση και στον σχεδιασμό της «Ψηφιακής Βίβλου 2025».

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων από την πλευρά του, τόνισε ότι είναι μέγιστης σημασίας η συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Και τούτο διότι, μετά τη συζήτηση και με τον Υπουργό κ. Πιερρακάκη, προχωρά η προσπάθεια, να προασπίζουν οι ΟΤΑ τα δικαιώματα και τις ιδιοκτησίες Δήμων και, κατ’ επέκταση, των ιδιωτών. Ο κ. Παπαστεργίου, επίσης, έδωσε έμφαση στη δυνατότητα ενημέρωσης όλων, μέσα από τις συγκεκριμένες δράσεις, τονίζοντας τη σημασία των δράσεων για την ψηφιακή Ελλάδα.

Νωρίτερα ο Δήμαρχος Τρικκαίων και στελέχη του Δήμου και της e-trikala παρουσίασαν στον Υφυπουργό και τον κ. Σταθάκη, δράσεις και προγράμματα που υλοποιεί ο Δήμος, στο control room του Smart Trikala, με έμφαση στο GIS και σε πολεοδομικές εφαρμογές.

Στη συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου, παραβρέθηκαν και οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Εφη Λεβέντη και Δημήτρης Βασταρούχας.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

stilios trik4




Total
0
Shares
Previous Article
Βόλος: Συνελήφθη για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Βόλος: Συνελήφθη για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Next Article
tei thessalias panepistimio

Περίληψη προκήρυξης 10 νέων θέσεων υποψηφίων διδακτόρων στο Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου & Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας