Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Προβληματισμός για το προσωπικό των ΚΔΑΠ

kdap Trikala diamartyria

Προβληματισμός για το προσωπικό των ΚΔΑΠ

Συνάντηση του Δημάρχου Τρικκαίων με εκπροσώπους εργαζομένων στα ΚΔΑΠ, ΚΗΦΗ και παιδικούς σταθμούς του Δήμου

Τον προβληματισμό τους για το εργασιακό τους παρόν και μέλλον έθεσαν στον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου εκπρόσωποι εργαζομένων στα ΚΔΑΠ, ΚΗΦΗ και παιδικούς σταθμούς του Δήμου.

Συνοδευόμενες από τον πρόεδρο και τον γραμματέα του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Τρικάλων κ. Κωστίκα και Σιακαβάρα, επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2021.

Στη συνάντηση ο κ. Παπαστεργίου ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια η λειτουργία των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ μεΑ έχει εισέλθει σε διαφορετική φάση, λόγω της λειτουργίας και ιδιωτικών κέντρων.

Κρίνεται, συνεπώς, ως επιτακτική η ενίσχυση και στήριξη των δημοτικών ΚΔΑΠ, καθώς και η εισαγωγή νέων δραστηριοτήτων σε αυτά.

Ο κ. Παπαστεργίου επεσήμανε ότι, παράλληλα, δεν μπορεί να μην αναγνωριστεί η προσφορά και πορεία των εργαζόμενων για σχεδόν 20 χρόνια, με διασφάλιση της παραμονής τους στην εργασία.

Πλέον ο αριθμός των αιτήσεων για συμμετοχή στα ΚΔΑΠ είναι πολύ μεγάλος και δεν μπορεί να καλυφθεί από τον αριθμό των διαθέσιμων voucher.

Την ίδια ώρα, τα voucher αυτά μοιράζονται σε περισσότερα Κέντρα, γεγονός που δημιουργεί εύλογη ανασφάλεια για τη συνέχιση λειτουργίας όλων αυτών των δομών.

Παρ’ όλα αυτά, σημείωσε ο κ. Παπαστεργίου, τα δημοτικά ΚΔΑΠ, όλα αυτά τα χρόνια έχουν δείξει την αξία τους. Το γεγονός ότι έχουν σταθερό και έμπειρο προσωπικό αλλά και το ότι διαθέτουν ασφαλείς εκπαιδευτικές και αθλητικές υποδομές, τα κάνει ξεχωρίζουν.

Αναφέρθηκε επίσης στην περυσινή συνεργασία ΥΠΕΣ και ΚΕΔΕ, μέσω της οποίας εξασφαλίστηκαν χρήματα για την ενίσχυση των δημοτικών δομών και, φυσικά, για τη δυνατότητα δωρεάν απορρόφησης από αυτές τις δομές, μεγάλου αριθμού παιδιών που έμειναν εκτός voucher.

Τόνισε, τέλος, ότι υπάρχει συνεχής δίαυλος επικοινωνίας με την κυβέρνηση και δη με την υφυπουργό Εργασίας κ. Μιχαηλίδου.

Στην ίδια συνάντηση τέθηκαν συνολικότερα ζητήματα για τους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς και το νέο πλαίσιο λειτουργίας τους.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων




Total
0
Shares
Previous Article
Stathis Sinedrio Karaiskakis

Δήμος Μουζακίου: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του συνεδρίου «Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης και η εποχή του»

Next Article
panionios

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Μπήκε ξανά στο παιχνίδι της ανόδου ο Πανιώνιος