Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Προβληματισμοί από τον Ορειβατικό Περιηγητικό Όμιλο Πύλης (Ο.Π.Ο.Π.) για παράνομη υλοτομία

Τα μέλη του Ορειβατικού Περιηγητικού Ομίλου Πύλης (Ο.Π.Ο.Π.) θέλοντας να προστατεύσουν το φυσικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής της Πύλης, γνωστοποιούν στο ευρύ κοινό πως έχουν παρατηρηθεί αρκετές περιπτώσεις παράνομης υλοτομίας στα δάση του Ιτάμου και του Κόζιακα.

Πρόσφατα στο δάσος του Ιτάμου εντοπίστηκαν δέντρα δεξιοτεχνικά κομμένα έτσι ώστε σε λίγο καιρό να ξεραθούν και στη συνέχεια να πέσει για να μπορέσουν οι επιτήδειοι να το κόψουν με τη δικαιολογία πως ήταν ξεραμένο.

Γνωρίζοντας την σπουδαιότητα της χλωρίδας και της πανίδας των δύο δασών και θέλοντας να την προστατεύσουμε από τους, λίγους ευτυχώς, ανεγκέφαλους “συμπολίτες” μας, σας γνωστοποιούμε πως θα κάνουμε συχνές περιπολίες στα βουνό του Ιτάμου και του Κόζιακα και πως αν υποπέσει κάποια παρόμοια περίπτωση στην αντίληψη μας θα καταγγελθεί άμεσα στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Επίσης παρακαλούμε όλους τους υγιώς σκεπτόμενους συμπολίτες μας, οι οποίοι γνωρίζουν κάτι επί του θέματος, να επικοινωνήσουν μαζί μας το συντομότερο δυνατό, έτσι ώστε να συλλέξουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να προβούμε σε επώνυμες καταγγελίες.

Τέλος παρακαλούμε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες (Δασαρχείο, Δήμος Πύλης) να λάβουν σοβαρά υπόψη την παράνομη υλοτομία στη περιοχή της Πύλης και να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για την καταπολέμηση της.

Το Δ.Σ. του Ο.Π.Ο.Π.

ylotomia_itamos

ylotomia_itamos_1




Total
0
Shares
Previous Article

Ποιο είναι το ιδανικό βάρος που πρέπει να έχει η σχολική τσάντα...;

Next Article

Ο Σύλλογος Πεζοπορίας Ορειβασίας Τρικάλων (Σ.Π.Ορ.Τ) στην Παχτουρνιάσκα