Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πρότυπο εκπαιδευτικό κέντρο για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στα Τρίκαλα

Πρότυπο εκπαιδευτικό κέντρο για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στα Τρίκαλα; Ναι. Στον ανακαινισμένο μύλο Ματσόπουλου, ο οποίος σύντομα θα λειτουργήσει επισήμως από τον Δήμο Τρικκαίων ως βιομηχανικό μουσείο αγροτικής ζωής. Ως μουσείο μύλου, δηλαδή, καθώς μάλιστα, με τη χρηματοδότηση της ΕΕ, είναι από τους ελάχιστους στην Ευρώπη με οριζόντια κίνηση υδροστρόβιλου.

Πέρα από αυτό όμως, ο Δήμος και η e-trikala δημιουργούν και εκπαιδευτικό κέντρο. Μια «συνάντηση» της αιολικής, της ηλιακής και της υδροκινητικής ενέργειας. Στο πίσω μέρος του μύλου, κοντά στον υδροστρόβιλο, τοποθετήθηκαν ήδη ένα φωτοβολταϊκό πάνελ και μια ανεμογεννήτρια. Ετσι, οι μαθητές, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος που ετοιμάζεται, θα μπορούν να διαπιστώνουν άμεσα τις χρήσεις των διαφορετικών αυτών, ανανεώσιμων και ήπιων μορφών ενέργειας.

Και ένα βήμα παραπέρα: στον εσωτερικό χώρο μπορεί ο κάθε μαθητής να παράγει ενέργεια με… ποδήλατο. Για την ακρίβεια, σε ειδική οθόνη θα μπορεί να βλέπει, πόση ενέργεια παράγεται, εν όσω ποδηλατεί. Η εν λόγω δράση θα συνοδεύει την ουσία και την αξία των Ανανεώσιμων Πηγές Ενέργειας, που με αφορμή τον υδροστρόβιλο του μύλου Ματσόπουλου στα Τρίκαλα, καθίσταται εξαιρετικά σημαντική, ειδικά στις μέρες μας.

matsopoulo1

mylos ape

mylos ape1

mylos ape3

mylos ape4

mylos ape5

mylos ape6

mylos ape7




Total
0
Shares
Previous Article

Παραδόθηκε το στρατόπεδο Λουμάκη στο λαό της Καρδίτσας

Next Article

Εξιχνιάστηκαν 11 περιπτώσεις κλοπών που έγιναν το τελευταίο δίμηνο στην Λάρισα