Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πρωτοβουλία του προέδρου της ΠΕΔΘ κ. Νασιακόπουλου Αθ. για το Υδατικό Πρόβλημα της Θεσσαλίας

Πρωτοβουλία του προέδρου της ΠΕΔΘ κ. Νασιακόπουλου Αθ. για το Υδατικό Πρόβλημα της Θεσσαλίας

Πρωτοβουλία του προέδρου της ΠΕΔΘ κ. Νασιακόπουλου Αθ. για το Υδατικό Πρόβλημα της Θεσσαλίας

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η σύσκεψη εργασίας του Δ.Σ. της ΠΕΔ Θεσσαλίας με τους Βουλευτές της Περιφέρειας Θεσσαλίας, τους Δημάρχους και εκπροσώπους της ΕΔΥΘΕ.

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχος Κιλελέρ κ. Αθαν. Νασιακόπουλος στην εισαγωγική του ομιλία έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο υδατικό-περιβαλλοντικό πρόβλημα που εδώ και πολλές δεκαετίες παραμένει σε μεγάλο βαθμό άλυτο καθώς επίσης και στα ημιτελή έργα του Αχελώου. Αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη ημερίδα που διοργάνωσε η ΠΕΔ Θεσσαλίας στην οποία πολιτικοί, επιστήμονες και φορείς προσδιόρισαν το ζήτημα των υδάτων στις σημερινές συνθήκες (κλιματική κρίση, λειψυδρία, ανάγκες αγροδιατροφικού τομέα, παραγωγή πράσινης ΥΕ ενέργειας κλπ.), εντόπισαν τους κινδύνους (υποβάθμιση υδροφορέων, πλημμύρες, ξηρασία κ.α.) και πρότειναν λύσεις για την αντιμετώπισή τους.

Στις τοποθετήσεις τους οι βουλευτές Θεσσαλίας έκαναν σαφές ότι το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας συμπεριλαμβανομένης της περίπτωσης του Αχελώου, είναι ένα μείζον οικολογικό πρόβλημα που χρίζει άμεσης πολιτικής αντιμετώπισης.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρέμβαση του  υπουργού Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα ο οποίος αφού συνεχάρη τον κ. Νασιακόπουλο για την σημαντική  πρωτοβουλία, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του θέματος τονίζοντας ότι όλοι οι Θεσσαλοί με κοινές και συντεταγμένες ενέργειες θα συμβάλουν αποτελεσματικά στην επίλυση του προβλήματος.

Κλείνοντας ο πρόεδρος της ΠΕΔΘ επικεντρώθηκε σε τρία βασικά ζητήματα για τα οποία διαπιστώθηκε η πλήρης ομοφωνία όλων των παρευρισκομένων βουλευτών αλλά και των συμμετεχόντων μέσω τηλεδιάσκεψης.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Το επίμαχο θέμα του Αχελώου (μερική μεταφορά νερού, ΥΕ κλπ) καθώς και όλα τα υδατικά έργα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, να συζητηθούν διεξοδικά σε συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής.
  • Να πραγματοποιηθεί επίσκεψη στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκα προκειμένου να αποσαφηνισθεί πλήρως σε ποιο σημείο βρίσκεται η αναθεώρηση των σχεδίων διαχείρισης Υδατικών Πόρων Θεσσαλιας
  • Ο Πρόεδρος και μέλη του ΔΣ της ΠΕΔΘ συνοδευόμενα από εκπροσώπους της ΕΔΥΘΕ να συμμετάσχουν στην συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής.

Στη σημερινή κοινή σύσκεψη τοποθετήθηκαν οι παρευρισκόμενοι βουλευτές  της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος , Χρήστος Κέλλας , Γεώργιος Κωτσός, Στεργιανή Μπίζιου , Αθανάσιος Λιούπης, Κων/νος Μαραβέγιας , Χρήστος Μπουκόρος και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Βασίλης Κόκκαλης , Αθ. Παπαδόπουλος και η κ. Άννα Βαγενά




Total
0
Shares
Previous Article
Τα αποτελέσματα των rapid tests στη Θεσσαλία σήμερα

Τα αποτελέσματα των rapid tests στη Θεσσαλία σήμερα Σάββατο 19/2

Next Article
Rapid tests: Το πρόγραμμα στη Θεσσαλία

Rapid tests: Το πρόγραμμα στις Π.Ε. Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας, αύριο Κυριακή 20 Φεβρουαρίου

Related Posts