Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πρωτομαγιά με… “συνταγή” Πάσχα: Μπλόκα και πρόστιμα στις εθνικές οδούς

koronoios astynomia slide

Για ακόμη μια φορά, θα πετούν τα drones της ΕΛΑΣ και έτσι το Κέντρο Επιχειρήσεων θα έχει συνεχώς αναλυτική εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί σε διάφορες περιοχές.

Μπλόκα κι υψηλά πρόστιμα, με την επιτυχημένη “συνταγή” του Πάσχα, περιλαμβάνονται στο… “μενού” της ΕΛΑΣ για τη σημερινή Πρωτομαγιά λόγω κορωνοϊού. Λοιμωξιολόγοι και πηγές της Πολιτικής Προστασίας δήλωναν ότι το συγκεκριμένο τριήμερο θα είναι ιδιαίτερα, κρίσιμο, ίσως το κρισιμότερο των επόμενων μηνών.

Περίπου 3.000 αστυνομικοί θα είναι στους δρόμους για την αποφυγή των μετακινήσεων εκτός τόπου κατοικίας, των άσκοπων μετακινήσεων, αλλά και την αποφυγή καταστάσεων συνωστισμού, με τα πρόστιμα να παραμένουν τα ίδια. Ειδικότερα, 300 ευρώ για όσους προσπαθήσουν να μετακινηθούν εκτός περιφερειακής ενότητας και σε ορισμένες περιπτώσεις αφαίρεση στοιχείων κυκλοφορίας οχημάτων για 60 ημέρες και 150 ευρώ για άσκοπες μετακινήσεις. Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι δεν επιτρέπεται δημόσια συγκέντρωση άνω των 10 ατόμων, με το πρόστιμο σε αυτή την περίπτωση να ανέρχεται σε 1.000 ευρώ ανά άτομο.

Στόχος να αποκλειστεί το ενδεχόμενο διασποράς του ιού από τα μεγάλα αστικά κέντρα προς την επαρχία, ενώ υπάρχει πάντα ο κίνδυνος χαλάρωσης των πολιτών λίγα εικοσιτετράωρα πριν τη  σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας.

“Αύριο υποδεχόμαστε την Πρωτομαγιά. Θα την περάσουμε διαφορετικά όπως και το Πάσχα” διαμήνυσε την Πεμπτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας ότι πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι η υγεία των πολιτών. Όπως επεσήμανε τα μέτρα θα ισχύσουν στο ακέραιο έως τη Δευτέρα.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως έγινε και την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας, κανένα όχημα δεν θα διέρχεται από τους σταθμούς διοδίων των εθνικών οδών και της Αττικής Οδού χωρίς έλεγχο, ενώ θα γίνονται έλεγχοι στους παράδρομους. Εντατικοί θα είναι οι αστυνομικοί έλεγχοι και σε μεγάλους οδικούς άξονες.

Το βάρος στα μπλόκα θα πέσει σε περιοχές όπως Μαραθώνας, Νέα Μάκρη, Λαυρεωτική, Ραφήνα, ενώ στα “κιάλια” της ΕΛΑΣ βρίσκονται επίσης Πεντέλη, Πάρνηθα, Υμηττός, παραλιακή ζώνη και
Πειραιάς. Για ακόμη μια φορά, θα πετούν τα drones της ΕΛΑΣ και έτσι το Κέντρο Επιχειρήσεων θα έχει συνεχώς αναλυτική εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί σε διάφορες περιοχές. Έλεγχοι όμως θα διεξάγονται και σε πάρκα, παραλίες και βουνά.

Εκτός αυτού, περιπολίες με μεγάφωνα θα γίνονται στις πόλεις καθόλη τη σημερινή ημέρα για την αποφυγή συγχρωτισμού πολλών ατόμων για γλέντια σε αυλές σπιτιών, πυλωτές και ταράτσες. Σε ισχύ εξάλλου παραμένει η απαγόρευση για συνωστισμό άνω των 10 ατόμων. Πηγές από την Πολιτική Προστασία σημειώνουν ότι, σύμφωνα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις, το συγκεκριμένο τριήμερο θα είναι το πιο κρίσιμο των επόμενων μηνών.

Όσον αφορά τώρα σε διαδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά, αστυνομικοί θα κάνουν συστάσεις προκειμένου να τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των ατόμων που θα συμμετέχουν σε αυτές.

ΠΗΓΗ




Total
0
Shares
Previous Article
Miltiadis Pardalos slide

Απεβίωσε ο Μιλτιάδης Παρδαλός σε ηλικία 98 ετών

Next Article
protomagia ellada

Η πρώτη ελληνική Πρωτομαγιά