Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πρώτο βραβείο της UNESCO στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων

Ένα δώρο για την παγκόσμια πρωτιά

Ο Δήμος Τρικκαίων τίμησε 9 μαθητές/τριες του 13ου Δημοτικού Σχολείου για το πρώτο βραβείο από την UNESCO

Το λιγότερο που μπορούσε να δοθεί από τον Δήμο Τρικκαίων σε μαθητές/τριες του 13ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων, ήταν ένα μικρό δώρο. Διότι το μεγαλύτερο δώρο, το έδωσαν οι 9 μαθητές και μαθήτριες του σχολείου που βρίσκεται στον συνοικισμό του Ριζαριού και οι οποίοι απέσπασαν το πρώτο βραβείο της UNESCO στον παγκόσμιο διαγωνισμό ζωγραφικής σχολείων με τίτλο «Ανοίγουμε το νου και την καρδιά μας στους πρόσφυγες».

Το βραβείο δόθηκε στο έργο είχε τίτλο «Αγκαλιά και φως… χαρά κι ελπίδα», που αφορά επακριβώς στο δράμα των προσφύγων, όπως το ένιωσαν, το βίωσαν, το φαντάστηκαν οι μαθητές. Ο διευθυντής του σχολείου κ. Δημ. Νούλας και δασκάλα της Στ τάξης κ. Μάγδα Σπαθή (που με τον καθηγητή εικαστικών κ. Παναγιώτη Λιβανού συνεργάστηκαν για τον πίνακα) συνόδευσαν τα παιδιά στο Δημαρχείο Τρικκαίων την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017. Τα συγχαρητήρια του Δημάρχου κ. Δημήτρη Παπαστεργίου αφορούσαν στην ουσία της προσφοράς καρδιάς στα παιδιά των προσφύγων από τα παιδιά των Τρικάλων, μέσω αυτού του πίνακα.

Προβλήθηκε, επίσης, ένα πεντάλεπτο βίντεο που περιέγραφε την προσπάθεια των παιδιών πέρυσι (όταν φοιτούσαν στην Ε τάξη) και τον τρόπο με τον οποίο ασχολήθηκαν και φιλοτέχνησαν τον πίνακα. Το βίντεο προβλήθηκε στο Παρίσι, όταν τον περασμένο Ιούνιο το 13ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, ανάμεσα σε 200 από την Ελλάδα και χιλιάδες άλλα από όλον τον κόσμο, απέσπασε το πρώτο αυτό βραβείο.

Το συμβολικό δώρο των τρικαλινών πολιτών διά του Δημάρχου Τρικκαίων αντικατοπτρίζει το πνεύμα αλληλεγγύης που κυριάρχησε στα Τρίκαλα για τους πρόσφυγες. Παρόντες στη μικρή αυτή τελετή βράβευσης, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Λεβέντη και Ψύχος και η αντιπρόεδρος του Μουσείου Τσιτσάνη κ. Βασιλένα Μητσιάδη.

Οι μαθητές/τριες είναι οι: Αλεξάνδρα Άρπα, Γιώτα Γεωργία, Κοθράς Νίκος, Κολέτσιου Κων/να, Κρομμύδας Διονύσης, Μπατσαράς Νίκος, Παπαποστόλου Κων/να, Πολύζος Αλέξανδρος και Ρήτος-Τσιούλης Νίκος.

13 ds

13 ds1 13 ds2




Total
0
Shares
Previous Article

«Μάρτυρας» της τοπικής ιστορίας το βιβλίο της Μαρίας Σπανού

Next Article

Δύο συλλήψεις σε καφενείο με «φρουτάκια» στη Λάρισα