Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πρόταση για την δημιουργία ηλεκτρονικής σελίδας από την Κοινότητα Οξυάς

Patas Theodoros slide

Γράφει ο Θεόδωρος Ν. Πάτας


1.- Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται ότι ο πρόεδρος του χωριού να κάνει κάποιες ανακοινώσεις  για διάφορα θέματα, μέσα   από διάφορες  ηλεκτρονικές σελίδες .

 Οι  ενέργειες αυτές  του προέδρου  κατά την άποψή μου  είναι προς την σωστή κατεύθυνση, βέβαια  είναι ο πρώτος πρόεδρος  του χωριού  που κάνει αυτό για την ενημέρωση των Οξυωτών   και  αυτό τον τιμά.

Βέβαια υπάρχουν  επίσημες ανακοινώσεις από το  τοπικό συμβούλιο στην ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου Μουζακίου.

2.-Πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερα το κοινοτικό συμβούλιο μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων  του,  να εξετάσει  και σύμφωνα με την νομοθεσία, αν υπάρχει δυνατότητα δημιουργίας  ηλεκτρονικής  σελίδας  της Κοινότητας,  σημειώνω ότι  στο παρελθόν υπήρχε  ο πίνακας ανακοινώσεων στο κοινοτικό  γραφείο αλλά και στα καφενεία του χωριού.

3.- Στον  νέο ηλεκτρονικό πίνακα  να γίνετε  ανάρτηση όλων των   αποφάσεων  του τωρινού τοπικού συμβουλίου αλλά και των μελλοντικών  που  αφορούν  την κοινότητα.

4.- Δημιουργώντας μία   τέτοια   ηλεκτρονική σελίδα θα υπάρχει ένα  αρχείο  με   διαχρονική διαφάνεια  για τις οποίες αποφάσεις  των κοινοτικών συμβουλίων, αλλά και αποφάσεις από συνελεύσεις κατοίκων , καθώς στο παρελθόν   υπήρξαν  αποφάσεις για τις οποίες οι πλειοψηφία των Οξυωτών  δεν είχε  καμία ενημέρωση   και ορισμένες  εξ αυτών   δεν ήταν και ότι  καλύτερο για το χωρίο.

Επίσης μπορούν να γίνονται ανακοινώσεις – αναρτήσεις  για διάφορα θέματα  όπως,  κοινωνικά , ιστορικά, πολιτιστικά, θρησκευτικά  και λοιπά θέματα , να κατατίθενται,  αιτήματα   μεμονομένα  και συλλογικά  –  γνώμες  -απόψεις  -εργασίες – μελέτες  Οξυωτών    που αφορούν την Οξυά και τους Οξυώτες.

Όλα  αυτά θα  βοηθήσουν στα εκάστοτε κοινοτικά συμβούλια  να λαμβάνουν  τις σωστές , τις καλύτερες αποφάσεις  για το χωριό μας.

5.- Με τον  τρόπο αυτό θα υπάρχει  διαφάνεια  και ένα μόνιμο ηλεκτρονικό  αρχείο  στο οποίο θα έχουν πρόσβαση όλοι οι Οξύωτες και δεν θα  χρειάζεται να καταφεύγουν σε διεθνή   μέσα ενημέρωσης για θέματα της κοινότητας. [πχ facebook]

Πιστεύω ότι στη σημερινή εποχή μια ηλεκτρονική σελίδα είναι  απαραίτητη και χρήσιμη για τους σημερινούς Οξυώτες αλλά και τις επόμενες γενεές Οξυώτων.

Αθήνα 22  Ιουνίου 2020

Με εκτίμηση

Patas Theodoros

Θεόδωρος Ν. Πάτας

Τηλ. 6949 155763




Total
0
Shares
Previous Article
merentitis theodoros slide

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών ο Θεόδωρος Μερεντίτης

Next Article
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

Πρόσκληση τακτικής (δια ζώσης, κεκλεισμένων των θυρών) συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μουζακίου

Related Posts

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”