Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πρόταση ονοματοδοσίας πλατειών ή οδών Δημητρίου Σιούφα και Θεόδωρου Αναγνωστόπουλου

Πρόταση ονοματοδοσίας πλατειών ή οδών Δημητρίου Σιούφα και Θεόδωρου Αναγνωστόπουλου

Πρόταση ονοματοδοσίας πλατειών ή οδών Δημητρίου Σιούφα και Θεόδωρου Αναγνωστόπουλου 

Κατέθεσε η Βουλευτής κ. Ασ. Σκόνδρα στο Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκο

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκο, είχε το πρωί της Παρασκευής, η βουλευτής Καρδίτσας της Ν.Δ. κ. Ασημίνα Σκόνδρα. Η Βουλευτής συζήτησε με το Δήμαρχο, μια σειρά σημαντικών θεμάτων, που αφορούν τον  Δήμο και κατ’ επέκταση τον Νομό μας. Εκτενή αναφορά έγινε στην πορεία των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη και στις προτεραιότητες του Δήμου για έργα αποκατάστασης από τις ζημιές του «Ιανού», αλλά και για έργα που η ανάγκη τους προϋπήρχε.

Επίσης συζητήθηκαν τα έργα προς ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», που θα αναμορφώσουν το Δήμο Καρδίτσας στο σύνολό του και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Ωστόσο ένα θέμα που ξεχώρισε, ήταν η πρόταση που κατέθεσε η κ. Σκόνδρα στο Δήμαρχο, να επιληφθεί της διαδικασίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και στην αρμόδια Επιτροπή Ονοματοδοσίας, ώστε να δοθούν τα ονόματα των Δημητρίου Σιούφα και Θεόδωρου Αναγνωστόπουλου, σε πλατείες ή οδούς της πόλης.

Σε δήλωσή της, αμέσως μετά η Βουλευτής τόνισε:

«Είχα σήμερα το πρωί συνάντηση με τον Δήμαρχο Καρδίτσας, κ. Βασίλη Τσιάκο, όπου μας δόθηκε η δυνατότητα να συζητήσουμε διάφορα σημαντικά θέματα, που αφορούν τόσο τον Δήμο Καρδίτσας, όσο και ολόκληρο τον Νομό μας.

Οι Καρδιτσιώτισσες και οι Καρδιτσιώτες περάσαμε μία δύσκολη χρονιά. Βιώσαμε τις πρωτόγνωρες αντιξοότητες της πανδημίας και  τις τραγικές συνέπειες του Ιανού, με τις καταστροφές και τις απώλειες, που άφησε πίσω του. Έζησα τις δυσκολίες όλης αυτής της κατάστασης από την πρώτη στιγμή και αντιλαμβανόμενη την κρισιμότητα των γεγονότων, βρισκόμουν σε διαρκή επαφή με τους Υπουργούς της Κυβέρνησης μας, αλλά και με τους αυτοδιοικητικούς άρχοντες του Νομού, ώστε να επιλύσω ζητήματα και δυσκολίες, που αντιμετώπιζαν οι Δημοτικές Αρχές, αλλά και οι συμπολίτες μου.

Τώρα πια, που η πόλη και ο Νομός μας επανέρχονται σταδιακά σε μία κανονικότητα, έφτασε η ώρα να κοιτάξουμε μπροστά. Να δημιουργήσουμε νέες προοπτικές με αναπτυξιακό χαρακτήρα για τους συμπολίτες μας, χωρίς ωστόσο να ξεχνούμε το παρελθόν.

Οφείλουμε αναγνώριση σε εκείνους τους Καρδιτσιώτες, που υπηρέτησαν τον τόπο με το έργο τους, την συμβολή και την προσφορά τους.  Δύο τέτοιοι «μεγάλοι άντρες», που άφησαν έντονα το πολιτικό τους αποτύπωμα στην σύγχρονή ιστορία της πατρίδας μας, ήταν οι Δημήτριος Σιούφας και Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος.

Ο αείμνηστος Δημήτριος Σιούφας, που έφυγε από την ζωή το 2019, άφησε το στίγμα του στην πολιτική ζωή της χώρας με την εργατικότητά του, την  σοβαρότητα και την μετριοπάθειά του, κερδίζοντας το σεβασμό και την εκτίμηση των πολιτικών του φίλων και αντιπάλων. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής του Νομού μας το 1981 και συνέχισε  αδιαλείπτως μέχρι το 2012. Διετέλεσε Υπουργός στα Υπουργεία Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Ανάπτυξης και ανήλθε στο ύπατο πολιτικό αξίωμα του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων.

Ο αείμνηστος Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος, έφυγε από τη ζωή το 2012, καταξιωμένος ως άξιος πολιτικός, που πορεύτηκε με γνώμονα αρχές, αξίες και ιδανικά. Υπήρξε Βουλευτής του Νομού μας, από το 1974, υπηρέτησε την πατρίδα μας ως Υπουργός Δημοσίας Τάξης και Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, ενώ στη συνέχεια εξελέγη Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.

Θεωρώ ότι οφείλουμε να τιμήσουμε τους δύο σημαντικούς ευπατρίδες Καρδιτσιώτες πολιτικούς, όπως τίμησαν και εκείνοι, μέσα από τα έργα τους, τον τόπο και τους συντοπίτες  που τους ανέδειξαν.

Κατέθεσα λοιπόν, στον Δήμαρχο Καρδίτσας, κ. Βασίλη Τσιάκο, την πρόταση να εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και την Επιτροπή Ονοματοδοσίας την ονομασία δύο πλατειών ή οδών με τα ονόματα των πολιτικών ανδρών Δημητρίου Σιούφα και Θεόδωρου Αναγνωστόπουλου.

Η πρότασή μου βρήκε απολύτως σύμφωνο τον κ. Tσιάκο, ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά και χωρίς δεύτερη σκέψη, με διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την υλοποίησή της ».




Total
0
Shares
Previous Article
Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου - Κατεπείγουσα δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου λίμνης Πλαστήρα Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου λίμνης Πλαστήρα Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου λίμνης Πλαστήρα την Πέμπτη 13 Ιουλίου Δήμος Λίμνης Πλαστήρα: Ευχαριστήριο στον Κυνηγετικό Σύλλογο Καρδίτσας και την IPA Καρδίτσας - Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα - Δήμος Λίμνης Πλαστήρα

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα

Next Article
bakalakou

Δήμος Καρδίτσας: Η πολιτική της λάσπης επιστρέφει στους εμπνευστές της κ Δήμαρχε