Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ν. Ευθυμιάδης: Πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας

nikos efthimiadis

Πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας από τον Νίκο Ευθυμιάδη προς συζήτηση και λήψη απόφασης για αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού και Ρυμοτομικού Σχεδίου του Δήμου Καρδίτσας

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε

Μετά την καταστροφή που υπέστη η πόλη της Καρδίτσας και η ευρύτερη περιοχή από τον Ιανό, θεωρώ ότι είναι πρωταρχικής σημασίας για το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας η η αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού και Ρυμοτομικού Σχεδίου του Δήμου Καρδίτσας, με άμεσες-επείγουσες διαδικασίες.

Κύριε Πρόεδρε

Η πόλη της Καρδίτσας, η ευρύτερή της περιοχή και αρκετοί Δήμοι, υπέστησαν πρωτοφανείς καταστροφές από τον κυκλώνα «Ιανό» στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2020.

Ο κοινωνικός και οικονομικός ιστός της πόλης της Καρδίτσας ειδικά, δέχθηκαν ανεπανόρθωτο πλήγμα.

Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη φάση, που πρέπει να επανασχεδιαστεί η επόμενη μέρα με σοβαρότητα, με γνώση και όραμα για το μέλλον της πόλης μας. Με δεδομένη την κατάσταση των ελλείψεων σε απαραίτητα αντιπλημμυρικά και αρδευτικά έργα, με δεδομένο πως οι επιχειρήσεις, τα εμπορικά καταστήματα, τα σπίτια στην πόλη της Καρδίτσας πως το Βιοτεχνικό Πάρκο της Καρδίτσας κ.α., αλλά και βασικές υποδομές σε άλλους Δήμους έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές, επιβάλλεται να ζητηθούν οι απαραίτητες, ουσιαστικές και μακροπρόθεσμες παρεμβάσεις από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Το βασικό και κύριο αίτημα θα πρέπει να είναι η αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού και Ρυμοτομικού Σχεδίου του Δήμου Καρδίτσας με άμεσες-επείγουσες διαδικασίες και συνολικά των πληττόμενων περιοχών του Νομού Καρδίτσας .

Ασφαλώς, θα πρέπει να κατασκευαστούν τα φράγματα Μουζακίου, Εννιπέα, Μεσοχώρας και τα κλειστά κυκλώματα άρδευσης.

Όμως, θα πρέπει να ζητηθεί από το Υπουργείο Υποδομών, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, να παρέμβει για ένα συνολικό επανασχεδιασμό της πόλης της Καρδίτσας με ουσιαστικές μεσομακροπρόθεσμες παρεμβάσεις, ώστε η πόλη να αποκτήσει ταυτότητα μιας πόλης με σύγχρονες υποδομές και ποιοτική-ελκυστική φυσιογνωμία.

Στην οκταετή θητεία μου, ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας και επικεφαλής παράταξης, είχα τονίσει επανειλημμένα την ανάγκη επέκτασης της πόλης στην κατεύθυνση της Παπαράτζας-Μητρόπολης, ώστε η Καρδίτσα να αποκτήσει ποτάμι, με τεράστιες αναπτυξιακές προοπτικές για την πόλη και την φυσιογνωμία της (αρκεί να σκεφτούμε τι προσφέρουν τα ποτάμια σε γειτονικές πόλεις αλλά και σε πάρα πολλές πρωτεύουσες της Ευρώπης).

Παράλληλα, η σύνδεση της με την ιστορική Μητρόπολη-Παλαιόκαστρο (Αρχαίος Ναός του Απόλλωνα κτλ.), θα έδινε και μια ιστορική ταυτότητα σε μια καινούρια πόλη, όπως είναι η Καρδίτσα.

Το ποτάμι μέσα σε μια πόλη φροντίζεται, καθαρίζεται και αποτελεί παράλληλα πόλο έλξης και ανάπτυξης. Συνεπώς, ο επανασχεδιασμός της πόλης και ουσιαστικά η δημιουργία μιας νέας πόλης από την αρχή, με υποδομές ουσιαστικές πρέπει να είναι ο στόχος μας για το μέλλον των παιδιών μας και των επόμενων γενεών.

Έχουμε την υποχρέωση, όσοι διατυπώνουμε δημόσιο λόγο και ασχολούμαστε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα κοινά να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας.

Εμείς που πονούμε αυτήν την πόλη, που γεννηθήκαμε και ζούμε εδώ, μετά την καταστροφική πλημμύρα, οφείλουμε να παλέψουμε για το μέλλον της πόλης.

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε

Θα ήθελα να σας παρακαλέσω στο άμεσο μέλλον να προγραμματίσετε συζήτηση και λήψη απόφασης για την αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού και Ρυμοτομικού Σχεδίου του Δήμου Καρδίτσας  με  άμεσες-επείγουσες διαδικασίες.

Με εκτίμηση,

Νίκος Ευθυμιάδης




Total
0
Shares
Previous Article
kotsos Vouli5

Γ. Κωτσός: Αναστολή πληρωμών όλων των βεβαιωμένων οφειλών προς ΔΟΥ μέχρι 18/3/2021 για τους Καρδιτσιώτες λόγω «Ιανού»!

Next Article
εκδηλώσεις στην Πιαλεία προς τιμή του Βασίλη Τσαβαλιάρη

Την Κυριακή 1 Νοεμβρίου οι εκδηλώσεις στην Πιαλεία προς τιμή του Βασίλη Τσαβαλιάρη

Related Posts