Πρόταση Γιώργου Κωτσού για στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων στο Νομό Καρδίτσας

giorgos kotsos karditsa

Πρόταση Γιώργου Κωτσού για στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων στο Νομό Καρδίτσας

Πρόταση να ληφθεί ειδική μέριμνα για τα καταλύματα του Νομού Καρδίτσας στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού ΟΑΕΔ – ΟΠΕΚΑ για την περίοδο 2021 – 2022 κατέθεσε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός κατέθεσε μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου με μορφή ερώτησης προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη, πρόταση με την οποία καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να εντάξει λόγω ΙΑΝΟΥ, στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού ΟΑΕΔ – ΟΠΕΚΑ για την περίοδο 2021 – 2022 σε καθεστώς ειδικής μέριμνας τα καταλύματα του Νομού Καρδίτσας που ασχολούνται με τον Τουρισμό, όπως γίνεται για τα καταλύματα των περιοχών Λέρου, Λέσβου, Σάμου, Χίου, Κω και στο νομό Έβρου.

limnh plasthra karditsa

Πιο συγκεκριμένα ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής στην πρόταση του αναφέρει:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Τις προηγούμενες μέρες ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ότι θα ξεκινήσουν τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού ΟΑΕΔ – ΟΠΕΚΑ για την περίοδο 2021 – 2022. Είναι αλήθεια ότι σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές είναι αρκετά ενισχυμένα καθώς ο προϋπολογισμός τους αγγίζει τα 30 εκ. ευρώ δίνοντας έτσι ώθηση στον τουρισμό και στηρίζοντας χιλιάδες οικογένειες.

Στα συγκεκριμένα προγράμματα όπως ανακοινώθηκε οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» του ΟΑΕΔ, κατόπιν συνεννόησης τους με τον πάροχο. Επιπλέον, γίνεται ειδική μέριμνα για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Σάμο, Χίο, Κω και στο νομό Έβρου, στα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιηθούν έως και 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή.

Στο σημείο αυτό θέλω να αναφερθώ στο Νομό Καρδίτσας. Οι τουριστικές επιχειρήσεις του Νομού Καρδίτσας εκτός από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού ήρθαν αντιμέτωπες τον περασμένο  Σεπτέμβριο και συγκεκριμένα το βράδυ της 18ης με ένα φυσικό φαινόμενο που όμοιο του δεν είχαμε αντιμετωπίσει ξανά. Ο μεσογειακός κυκλώνας «ΙΑΝΟΣ» στο πέρασμα του προκάλεσε ποικίλες καταστροφές οδηγώντας την οικονομική δραστηριότητα του νομού Καρδίτσας στο ναδίρ.

Βάσει των ανωτέρω,

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ,

Αν αναλογισθούμε τις επιπτώσεις που άφησε ο κυκλώνας ΙΑΝΟΣ στο Νομό Καρδίτσας, τις οποίες ακόμη δεν έχουμε ξεπεράσει, δε θεωρείται πως θα έπρεπε να δημιουργηθεί το θεσμικό πλαίσιο έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα και στα καταλύματα του Νομού Καρδίτσας να πραγματοποιούνται έως και 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή όπως γίνεται για τα καταλύματα των περιοχών Λέρου, Λέσβου, Σάμου, Χίου, Κω και στο νομό Έβρου;»
Total
0
Shares
Previous Article
perifereiakos mouzakiou bales axiro odostroma 3

Ατύχημα στον κόμβο Μουζακίου προς Τρίκαλα - Γεμάτος με μπάλες από άχυρο ο δρόμος!

Next Article
Φυλακές Λάρισας: Πήρε άδεια και δεν επέστρεψε - Αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές

Φυλακές Λάρισας: Κρατούμενος πήρε άδεια και δεν επέστρεψε - Αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές


Total
0
Share