Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πρόταση για κάδους ανακύκλωσης ρουχισμού στην Καρδίτσα

 

Πρόταση για τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης ρουχισμού θα έρθει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας, με εισηγητή τον αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Μαντζιάρα.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία που δεν θα έχει κανένα κόστος για το Δήμο, θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με κάποια ιδιωτική εταιρεία που θα επιλεγεί με βάση συγκεκριμένα κριτήρια που θα τεθούν.

Ο αρχικός σχεδιασμός προβλέπει την τοποθέτηση 30 ειδικών κάδων, τους οποίους θα προμηθεύσει στον Δήμο η εταιρεία, σε κεντρικά, κυρίως, σημεία της πόλης, όπως πλατείες και εκκλησίες αλλά και σε μεγάλα Δημοτικά Διαμερίσματα.

Εκεί οι συμπολίτες θα μπορούν να εναποθέτουν κάθε είδος ρουχισμού, σε καλή ή όχι κατάσταση και σε τακτά χρονικά διαστήματα η εταιρεία που θα έχει αναλάβει την διαχείριση θα κάνει την αποκομιδή.

Από κει και πέρα, δύο η περισσότερες φορές το χρόνο, θα είναι υποχρεωμένη να αποδίδει στον Δήμο Καρδίτσας 200 κιλά ρούχα σε πολύ καλή κατάσταση, τα οποία θα ενισχύουν την τράπεζα ρουχισμού.

Σημειώνουμε ότι τα ρούχα που θα επιστρέφονται θα είναι από αυτά που έχουν πέσει στους κάδους ανακύκλωσης, όπως και ότι τα ποσοτικά και χρονικά όρια που αναφέρουμε, μπορούν να διαμορφωθούν ανάλογα την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τέλος να πούμε ότι σύμφωνα με τον κ. Μαντζιάρα τα οφέλη για το Δήμο θα είναι πολλαπλά καθώς θα προέρθει εξοικονόμηση και σε άλλους τομείς αφού ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι απορριμμάτων δεν θα επιβαρύνει τον Δήμο ούτε με αποκομιδή, ούτε με μεταφορικά κ.λ.π.

Πηγή:karditsalive.net




Total
0
Shares
Previous Article

5 μετάλλια για τους αθλητές του Α.Σ. Τάε Κβον Ντο Καρδίτσας

Next Article

Επιμελητήριο Τρικάλων: Συμμετοχή στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης