Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πρόταση δυσπιστίας – αντιπολιτεύσεις ,στην μετά-κοβιντ εποχή μας …

Στα …Βουνά οι λύσεις για προστασία και ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας - Ανοιχτή Επιστολή: Να αφεθούν απερίσπαστα τα στελέχη της ΔΤΕ Καρδίτσας για έργα οδικής ασφάλειας - Συντήρησης Δρόμων - Σταθερό οικονομικό όφελος έχουν οι οικιακοί καταναλωτές στις περιοχές εγκατάστασης αιολικών πάρκων - Όψιμοι πανηγυρισμοί για Φράγμα-Λίμνη Σμοκόβου! Για το φράγμα Μεσοχώρας Τρικάλων - του Μουζακίου και της Συκιάς Καρδίτσας: ΟΥΔΕΝ - Έργα Μεταφοράς νερών Αχελώου: Η μόνη λύση για την Θεσσαλία για αποτροπή Σαχαροποίησης κάμπου και απογείωση ορεινής Αργιθέας !!! - «Κλείδωσε» η χρηματοδότηση για άσφαλτο στα Ρόγκια - Όρια Ν. Ευρυτανίας και Στέγαστρο Μ. Σκάλα - Οι νέοι Κοινοτάρχες ας μεριμνήσουν για οδοντιατρική περίθαλψη παιδιών - γυναικών - υπερηλίκων - Τακτική Συγκοινωνία στα Ορεινά: Πότε το ΔΣ ΚΤΕΛ Καρδίτσας - Η αρμόδια Αντιπεριφέρεια και η Δημοτική Αρχή Αργιθέας θα απαντήσουν; - Η 8η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα για τις Γυναίκες δεν θα γιορταστεί φέτος - 80 ημέρες έως 31-12-23: Πώς θα πορευθεί η πληγωμένη Θεσσαλία χωρίς ισχυρή περιφερειακή ηγεσία; - Η Θεσσαλία ξανά στο προσκήνιο - Ισότιμος Εταίρος στο Σχέδιο Ανασυγκρότησης - Ανθεκτικότητας! - Δ. Παπακώστας: Οι ελεύθεροι Θεσσαλοί δεν πείθονται από απερχόμενο περιφερειάρχη - Κυριακή ψηφίζουν αλλαγή - νέα αρχή! - Θεσσαλία: Θέλουμε πρόοδο - ασφάλεια και νέα Ηγεσία στην Περιφέρεια με Γνώση - Ενότητα - Η κάλπη περιφερειακών αιρετών κρύβει εκπλήξεις στις 8-10-23 για το μέλλον της Θεσσαλίας & Θεσσαλών! - Δημήτρης Παπακώστας: Αναμόρφωση συστήματος Διακυβέρνησης Δήμων - Περιφερειών - «Θέατρο παραλόγου» με τη γέφυρα «Αργύρη» - Σωστά ενεργεί το Υπουργείο Υποδομών: Σύγχρονη Γέφυρα ΤΩΡΑ στον άξονα προς Άρτα - όχι πτυσσόμενη προσωρινή Μπέλευ - Δημήτρης Παπακώστας: Οι Αργιθεάτες ανά τη Θεσσαλία αξίζουν την φροντίδα και του ορεινού Δήμου Αργιθέας, της πατρίδας τους! - Έξι 24ωρα (150 ώρες) ως την e-κατάθεση ψηφοδελτίων ενόψει τοπικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023 - Στροφή κατοίκων πόλεων για διακοπές στα ορεινά! - Έργα Ασφάλτου από ΤΕΚ ΑΕ στην επαρχιακή οδό 9 «Βραγκιανά (διασταύρωση) - Β' Μάραθο - Λίμνη - ΙΜ Σπηλιάς» απαιτείται ... θαύμα!!! - Τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΕ Καρδίτσας εκφράζουν οι ακραίες θέσεις για έργα ΑΠΕ του ‘Υπευθύνου’ Περιβάλλοντος; - Τις πταίει; Για μη παραγωγή έργων στον ορεινό Δήμο Αργιθέας; - Περιφερειακός σύμβουλος Πλειοψηφίας αποχωρεί λόγω απαρχαιωμένου οδικού δικτύου στο Πήλιο - Δημήτρης Παπακώστας

Πρόταση δυσπιστίας – αντιπολιτεύσεις ,στην μετά-κοβιντ εποχή μας …

Του Δημήτρη Παπακώστα

Η Δημοκρατία- η φελελευθερη ,η αντιπροσωπευτική, η ευρωπαϊκή -στηρίζεται σε δυο θεσμικούς πυλώνες :
Συμπολίτευση – Αντιπολίτευση .
Όταν ο ένας πάσχει τότε και η Δημοκρατία χωλαίνει …
Μετά τον Β παγκόσμιο πόλεμο όλα άλλαξαν στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή , στους οικονομ θεσμούς .
*Κράτος πρόνοιας , εργασιακή ασφάλεια , ευημερία , Ειρήνη .

•Στη σημερινή μετά-κοβιντ περίοδο , της τεχνητής νοημοσύνης , της υπερσυγκέντρωσης πλούτου αλλά και τεράστιων ανισοτήτων , οφείλουν οι πολιτικές δυνάμεις να επανατοποθετηθούν , να … αλλάξουν τροπάριο , ήχο , τακτικές .
•• Οι κυβερνήσεις πλέον θα στηρίζονται σε πολυκομματικά σχήματα , η Βουλή θα αναβαθμιστεί , η αντιπολίτευση θα είναι … μείζων αντίπαλος αλλά και εν δυνάμει εταίρος Συμπολίτευσης .
Οριζόντια θα υπάρχουν πρόσωπα κ δυνάμεις που θα προτάσσουν το εθνικό γενικό συμφέρον και θα αποστασιοποιούνται από ‘ κομματικό πατριωτισμό – οπαδισμό ‘…

* Η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ-
ΠΣ είναι μια κοινοβουλευτική σύγκρουση, που ρητά προβλέπεται από το Σύνταγμα και είναι δικαίωμα της Αντιπολίτευσης , μαζί και καθήκον , όταν κριθεί αναγκαία .
Δεν είναι ούτε … κίνηση απελπισίας , ούτε … να στριμώξει το τρίτο κόμμα .

• Η Κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει πολιτικά , με επιχειρήματα , χωρίς καταφυγή ..» εσείς τα κάνατε τρισχειρότερα στο παρελθόν κλπ».
Να αναλάβει την ευθύνη των αποτυχιών της στην κακοκαιρία , τον
Μη συντονισμό , το κακό αποτέλεσμα των γαλάζιων αιρετών ΤΑ , στους οποίους έδωσε τα πάντα /πόρους, θέσεις αντιδημάρχων – αντιπεριφερειαρχών, ειδικών συμβούλων , πενταετή θητεία , υπέρ-ενισχυμένο εκλογικό νόμο , κατάργηση κοινοτήτων , σωρηδόν απευθείας αναθέσεις κα .

* Το τρίτο κόμμα μετά τη θεαματική συμμετοχή των 270.000 υποστηρικτών του οφείλει να βγει μπροστά – ως να έχει άνω του 15%- να πάρει ξεκάθαρη θέση αν θέλει νέα κυβέρνηση , η οποία μπορεί να αναδειχτεί μέσα από τη Βουλή και όχι αναγκαστικά με προσφυγή σε κάλπες.
• Ζούμε περίοδο αλλεπάλληλων κρίσεων , με τον κόσμο σε απόγνωση, προβληματισμό που ψάχνει λύσεις , ρεαλιστικές και τωρινές ,,, όχι οράματα για ..,το επέκεινα και αδιόρατο μέλλον .
Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν … όμως με διαδοχικές προσεγγίσεις μπορούμε να ανακουφιστεί ο κόσμος, οι εργαζόμενοι , οι αδύναμοι .
Προτάσεις έγκυρες , βιώσιμες από όλες τις πολιτικές δυνάμεις .
– Για την οικονομική ευρωστία , την δημοσιονομική σταθερότητα , την κλιματική κρίση , την πράσινη ενέργεια , τις επενδύσεις , τη νέα γενιά , το χρόνο εργασίας ( 4ημερη βδομάδα – έστω πιλοτικά ), την άμυνα της χώρας , τις συμμαχίες .

@@ Ανάλογα , οφείλουν να πράξουν και οι παρατάξεις στα ΔΣ κ ΠΣ όλοι οι αιρετοί , με τόλμη και δουλειά .
Με πλήρη δημοσιότητα , διαφάνεια και λογοδοσία .
Με αυστηρότητα , χωρίς μηδενισμό .

@ Η πρόταση δυσπιστίας στην Βουλή θα λειτουργήσει όπως η αλογόμυγα στο ράθυμο τεμπέλικο άλογο , ως επιταχυντής εξελίξεων , ελπίζουμε ουσιαστικών υπέρ της κοινωνίας , με σοφότερο τελικά το πολιτικό σύστημα.
••• Κλείνουμε : την αίθουσα Γερουσίας δεν την ζητάς για να συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, απλά την χρησιμοποιείς με σεβασμό στους κοινοβουλευτικους θεσμούς … άνευ άδειας ( απλώς ανακοινώνεις την πρόθεση ).
Ο Ναός της Δομοκρατίας δεν ανήκει σε κανέναν αξιωματούχο, μόνο στον Ελληνικό Λαό !

Δημήτρης Παπακώστας 29-1-22




Total
0
Shares
Previous Article
Δήμος Μουζακίου - Δωρεάν rapid tests

Αποτελέσματα rapid tests στη Θεσσαλία το Σάββατο 29/1/2022

Next Article
oga organismos

Τέλος οι ανταποκριτές ΟΓΑ στους Δήμους του Ν. Καρδίτσας από Δευτέρα 31/01/2022

Related Posts

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”