Προτάσεις για το συνεκτικό σχέδιο προτάσεων «έξυπνης πόλης» για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης ζητά ο Δ. Λαρισαίων

dimarxeio Larisas 11

 Προτάσεις για το συνεκτικό σχέδιο προτάσεων «έξυπνης πόλης» για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης ζητά ο Δ. Λαρισαίων

Συνεκτικό σχέδιο προτάσεων του Δήμου Λαρισαίων για την συμμετοχή του στις δράσεις «έξυπνης πόλης» του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και της «Κοινωνίας της Πληροφορίας», αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Το συνεκτικό σχέδιο προτάσεων είναι σύμφωνο με τον Οδηγό υποβολής προτάσεων δράσεων έξυπνης πόλης των Δήμων προς την Κοινωνία της Πληροφορίας, σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0.

Κεντρικός στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη και χρήση νέων τεχνολογικών μέσων που θα βελτιώσουν τη διαχείριση και λειτουργικότητα του αστικού περιβάλλοντος, στις ελληνικές πόλεις.

Ο Δήμος Λαρισαίων όπως και οι υπόλοιποι 16 μεγάλοι Δήμοι της χώρας, καλείται να υποβάλλει ένα συνεκτικό σχέδιο προτάσεων, ως μέρος του Σχεδίου Στρατηγικού Πλάνου.

Προκειμένου να επιτευχθεί η πληρέστερη κατά το δυνατόν συγκέντρωση ιδεών και προτάσεων από το συνολικό δυναμικό της πόλης, δημοσιοποιείται το εν λόγω σχέδιο στην σημερινή του μορφή και προσκαλείται κάθε πολίτης ή / και φορέας προς υποβολή ιδεών, προτάσεων κα σχολίων σχετικά με τις γενικές και τις ειδικότερες προτάσεις του.

Οι προτάσεις θα πρέπει να σταλούν στον Δήμο Λαρισαίων (progr@larissa.gov.gr ) έως το πρωί της Τρίτης 1η Μαρτίου 2022 καθώς η προθεσμία για την υποβολή του Στρατηγικού Πλάνου εκπνέει την Παρασκευή 4/3/2022.

Ο χρόνος προφανώς είναι ιδιαίτερα σύντομος πλην όμως η δομημένη διάρθρωση του δημοσιοποιούμενου κειμένου πιστεύουμε ότι διευκολύνει την κατανόησή του.

Παρακαλούνται οι συμπολίτες να συμβάλουν με τις ιδέες κα τις προτάσεις τους στην σημαντική αυτή φάση του σχεδιασμού μας.

ΔΡΑΣΕΙΣ-ΤΑΜΕΙΟ
Total
0
Shares