Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πρωταγωνιστής ο Δήμος Μουζακίου στα έργα που ενέκρινε ο Υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής

stathis Karamanlis

Πρωταγωνιστής όπως όλα δείχνουν θα είναι το επόμενο χρονικό διάστημα ο Δήμος Μουζακίου, καθώς με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, καταλαμβάνει την «μερίδα του λέοντος» στα έργα αποκατάστασης από τον «Ιανό», που θα γίνουν σε τρεις Δήμους του νομού Καρδίτσας.

Συγκεκριμένα, τα έργα που πρόκειται άμεσα να δημοπρατηθούν και αφορούν στον Δήμο Μουζακίου, είναι τα εξής:

  1. Εργασίες καθαρισμού ρεμάτων – ποταμών, με διευθέτηση της κοίτης όπου αυτή έχει διαβρωθεί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στις περιοχές που θα ανακατασκευαστούν οι 4 γέφυρες, μήκους περίπου 1 χλμ.
  2. Κατασκευή 4 νέων γεφυρών για την ασφαλή διέλευση του ποταμού Πάμισου (2 θέσεις) και 2 τοπικών ρεμάτων μετά των σχετικών έργων προστασίας των βάθρων (όπου προβλέπονται μεσόβαθρα), καθώς και της κοίτης του διασταυρούμενου ρέματος σε ικανή απόσταση ανάντη και κατάντη κάθε γέφυρας. Επιπροσθέτως περιλαμβάνονται και τα οδικά έργα πρόσβασης σε κάθε γέφυρα
  3. Αποκατάσταση ασφαλούς κυκλοφορίας κατά μήκος 150km οδοποιίας. Ειδικότερα, θα προβλεφθούν: Έργα αντιστήριξης πρανών και οδοστρώματος, αποστράγγισης και προστασίας από καταπτώσεις πρανών καθώς και περιορισμός διαβρωτικών φαινομένων και συγκράτηση φερτών υλών, έργα αποκατάστασης και εξυγίανσης καταστρώματος σε μήκος που δεν περιορίζεται μόνο στο άμεσα προβληματικό τμήμα αλλά και εκατέρωθεν αυτού συμπληρωματικές εργασίες οδοποιίας (ασφάλισης, σήμανσης κ.λπ.), κατασκευή 75 περίπου νέων οχετών για την ασφαλή παροχέτευση τοπικών ρεμάτων κατάντη της προς αποκατάσταση οδοποιίας.
  4. Κατασκευή του νέου κτιρίου Κέντρου Υγείας του δήμου Μουζακίου και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.
  5. Αποκατάσταση ζημιών εντός του οικισμού Μουζακίου κατά μήκος του μετώπου, που κινείται παράλληλα με τον ρου του ποταμού Πάμισου. Στο δυτικό πρανές του ποταμού προβλέπεται κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης για την αποκατάσταση της περιφερειακής οδού καθώς κα για την προστασία του δημαρχείου, απομάκρυνση του κατεστραμμένου κέντρου υγείας, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, αποκατάσταση και επέκταση έργων υποδομής κατά μήκος της νέας περιφερειακής οδού(αποχέτευση ομβρίων, ηλεκτροφωτισμός, αποχέτευση ακαθάρτων κ.λπ.), αποκατάσταση χώρου στάθμευσης και κατασκευή στηθαίου ασφαλείας. Κατά μήκος του ανατολικού πρανούς θα προβλεφθεί τοιχίο αντιστήριξης και αποκατάσταση και ασφάλιση της τοπικής οδοποιίας.

Για αυτή την τόσο σημαντική εξέλιξη,  για τα έργα που ξεκινούν στον Δήμο Μουζακίου, ο Δήμαρχος Θεοφάνης Στάθης, τόνισε:

«Ο καλύτερος τρόπος να πεις κάτι είναι να το πράξεις. Ο Υπουργός Μεταφορών, απάντησε εμμέσως σε όσους κακόβουλα βιάστηκαν να δηλώσουν πως ο Δήμος Μουζακίου είναι «εκτός κάδρου». Τους απαντάμε λοιπόν, πως ο Δήμος Μουζακίου είναι  και θα παραμείνει πρωταγωνιστής, αφού όπως εύκολα συμπεραίνει και ο πιο κακόπιστος, τα περισσότερα έργα που ενέκρινε το Υπουργείο Υποδομών αφορούν στο Μουζάκι! Εμείς μιλάμε μέσα από τη δουλειά μας,  με εργατικότητα, σοβαρότητα και διεκδίκηση. Συνεχίζουμε λοιπόν με σκληρή δουλειά και μεθοδικότητα για την αναγέννηση του Δήμου Μουζακίου».




Total
0
Shares
Previous Article
astiki kinikotikotita viosimi

1η Ηλεκτρονική Δημόσια Διαβούλευση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Δήμου Καρδίτσας

Next Article
porti erga dromos sita

Αντικατάσταση πλεγμάτων που καταστράφηκαν από τον ΙΑΝΟ στην Τ.Κ Πορτής από την Π.Ε. Καρδίτσας