Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πρόσθετη χρηματοδότηση 100.000 € για τις κατασκηνώσεις της «Νεράϊδας» Δήμου Λίμνης Πλαστήρα

Εγγραφές κατασκηνωτών-τριών στις παιδικές εξοχές (κατασκηνώσεις) Νεράϊδας Πεζούλας

Πρόσθετη χρηματοδότηση 100.000 € για τις κατασκηνώσεις της «Νεράϊδας» Δήμου Λίμνης Πλαστήρα

Πρόσθετη χρηματοδότηση 100.000 €, για την βελτίωση των υποδομών στις κατασκηνώσεις της «Νεράϊδας», εξασφάλισε ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα. Με απόφαση της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνας Μιχαηλίδου, διατέθηκαν 535.000  συνολικά για 6 κατασκηνώσεις στη χώρα. Από την εμπειρία της θερινής λειτουργίας των κατασκηνώσεων ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα προγραμμάτισε εργασίες που συμβάλλουν στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των εγκαταστάσεων. Στόχος είναι το καλοκαίρι του 2022 οι κατασκηνώσεις να φιλοξενήσουν Ελληνόπουλα, μεταξύ αυτών και φοιτητές από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος για πρώτη φορά στα χρονικά στις κατασκηνώσεις της «Νεράϊδας» φιλοξενήθηκαν παιδιά από την Κύπρο. Επίσης ο Δήμος υλοποίησε κοινωνικό πρόγραμμα με 25 παιδιά ΡΟΜΑ και φιλοξενήθηκαν οικογένειες με παιδιά ΑμεΑ. Επίσης υλοποιήθηκε η 1η Θερινή Ακαδημία Εικαστικών με φοιτητές από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του Δήμου δρομολογήθηκε η ανάπτυξη νέων Θερινών Ακαδημιών για το 2022, με συμμετοχή φοιτητών από Ελληνικά και Ξένα Πανεπιστήμια. Την αναβαθμισμένη επαναλειτουργία των κατασκηνώσεων είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει κατά την επίσκεψή του στο χώρο ο Γ.Γ. κ. Γιώργος Σταμάτης, ο οποίος σχημάτισε προσωπική άποψη.

Σε δήλωσή της η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, αναφέρει: «Συνεχίζουμε την ενίσχυση των παιδιών μας και των οικογενειών τους, χρηματοδοτώντας με επιπλέον  535.000 ευρώ δημοτικές κατασκηνώσεις. Με τον τρόπο αυτό, φροντίζουμε για την δημιουργική απασχόληση των παιδιών μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες, διευκολύνοντάς την καθημερινότητα πολλών οικογενειών, αλλά και ενισχύοντας το έργο των Δήμων».

Ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος είπε:

«Αισθανόμαστε χαρά και συγκίνηση, διότι βλέπουμε καρπούς των κόπων μας, αλλά και έμπρακτη συμπαράσταση του Υπουργείου Εργασίας στις προσπάθειές μας. Η πρόσθετη χρηματοδότηση θα συμβάλλει στην λειτουργική αναβάθμιση και την αισθητική ανάπλαση των εγκαταστάσεων. Όταν αναλάβαμε την διοίκηση, είπαμε ότι θέλουμε την επαναλειτουργία των κατασκηνώσεων, με σύγχρονους όρους, εξωστρέφειας,  κοινωνικής αλληλεγγύης και σύνδεσης με την Εκπαίδευση. Στοχεύουμε στη μετατροπή των κατασκηνώσεων σε ένα διεθνές Campus Γνώσης και Πολιτισμού, μέσα από τις θερινές Ακαδημίες και τα Θερινά Σχολεία. Ευχαριστούμε την υφυπουργό κ. Δ. Μιχαηλίδου και τον Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Γ. Σταμάτη, οι οποίοι στηρίζουν έμπρακτα το δυναμικό σχέδιο, με χρηματοδότηση. Επίσης ευχαριστούμε την βουλευτή Καρδίτσας κ. Ασημίνα Σκόνδρα για το ενδιαφέρον της. Ξεχωριστά ευχαριστούμε τον πρόεδρο του ΔΣ κ. Θ. Στεργιόπουλο, τον αντιπρόεδρο κ. Α. Τσάβαλο, τα μέλη, τα στελέχη, τους εργαζόμενους στις κατασκηνώσεις. Χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες πέτυχαν την αναβάθμιση της λειτουργίας. Μέσα από την φετινή εμπειρία σχεδιάζουμε το Μέλλον που αξίζει στα Ελληνόπουλα της χώρας και της Διασποράς των Ελλήνων ανά τον κόσμο.»




Total
0
Shares
Previous Article
tomeas ekav mouzaki

Επίσημα εγκαίνια για το νέο «ΤΟΜΕΑ Ε.Κ.Α.Β. 5» στο Μουζάκι

Next Article
syriza polytexnio

Μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την 48η Επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Related Posts