Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Προσοχή: Απάτη με επιτήδειους που προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες στο Μουζάκι

lefta lepto mixanima atm

Προσοχή: Απάτη με επιτήδειους που προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες στο Μουζάκι

Σε έξαρση είναι τις τελευταίες μέρες στην περιοχή μας και δυστυχώς κατάφεραν να αποσπάσουν χρήματα από κόσμο του Μουζακίου, απάτες με επιτήδειους που κάνουν χρήση της τραπεζικής υπηρεσίας «Λεφτά στο Λεπτό».

Οι απατεώνες παριστάνουν τους αγοραστές βασιζόμενοι στην άγνοια των υποψήφιων θυμάτων για το πως λειτουργεί η τραπεζική υπηρεσία, με αποτέλεσμα, ενώ το θύμα πιστεύει πως πληκτρολογεί το ποσό που υποτίθεται πως θα λάβει από την αγορά, στην πραγματικότητα δίνει εντολή χρέωσης του δικού του λογαριασμού.

 «Λεφτά στο Λεπτό». Η συγκεκριμένη τραπεζική υπηρεσία δημιουργήθηκε προς διευκόλυνση των πελατών της τράπεζας, οι οποίοι για παράδειγμα χρειάζονται άμεσα χρήματα, όμως βρίσκονται στον δρόμο και έχουν ξεχάσει τη χρεωστική τους κάρτα αλλά πρέπει να κάνουν ανάληψη ή έχουν χάσει το πορτοφόλι και χρειάζονται επειγόντως μετρητά κ.λπ.

Ανάληψη των μετρητών μπορεί να κάνει ακόμη και παραλήπτης που δεν είναι πελάτης της Τράπεζας, αρκεί να διαθέτει τον Κωδικό Ανάληψης Μετρητών που για λόγους ασφαλείας η Τράπεζα κοινοποιεί μόνο στον αποστολέα των χρημάτων, συνήθως στο κινητό του τηλέφωνο.

Δηλαδή μόνο ο αποστολέας γνωρίζει τον Κωδικό Ανάληψης Μετρητών μίας χρήσης, και έτσι γίνεται το λάθος από τα θύματα, αφού τα ίδια  γνωστοποιούν τον κωδικό στον παραλήπτη που δεν είναι άλλος από τον απατεώνα, ο οποίος εισπράττει απευθείας τα χρήματα που υποτίθεται ότι έπρεπε να καταθέσει για την αγορά του προϊόντος η της υπηρεσίας.

 Χρειάζεται μεγάλη προσοχή λοιπόν και δεν θα πρέπει να δίνετε στοιχεία και πληροφορίες των καρτών των τραπεζών σας στον οποιονδήποτε!




Total
0
Shares
Previous Article
papoutsis Thanasis stavlos

 Αθανάσιος Παπουτσής: «Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, για ακόμη μια φορά προσβάλλει το επάγγελμά μας»

Next Article
Δημήτρης Παπακώστας

Δημήτρης Παπακώστας: Ο Παραμεγδόβιος άξονας στάσιμος λόγω... αδιαφορίας της Περιφ. Θεσσαλίας

Related Posts

dimarxeio Mouzakiou new new
Διαβάστε περισσότερα

Δήμος Μουζακίου: Ανακοίνωση προς δημότες για απαγόρευση καύσης λόγω αυξημένης επικινδυνότητας

Δήμος Μουζακίου: Ανακοίνωση προς δημότες για απαγόρευση καύσης λόγω αυξημένης επικινδυνότητας Ενημερώνονται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του…
paidiki xara pirosvestikis
Διαβάστε περισσότερα

Ευχαριστήριο μήνυμα του Προέδρου Μουζακίου κ.Αχιλλέα Καταραχιά για τις εθελοντικές εργασίες συντήρησης της παιδικής χαράς Μουζακίου

Ευχαριστήριο μήνυμα του Προέδρου Μουζακίου κ.Αχιλλέα Καταραχιά για τις εθελοντικές εργασίες συντήρησης της παιδικής χαράς Μουζακίου Εθελοντικές εργασίες…