Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πρόσληψη 25 εργατών καθαριότητας. Μετρ του ρουσφετιού ο Δήμαρχος Καρδίτσας

Sotiria Bakalakou

Πρόσληψη 25 εργατών καθαριότητας. Μετρ του ρουσφετιού ο Δήμαρχος Καρδίτσας

γράφει η Σωτηρία Μπακαλάκου, Δημοτική Σύμβουλος Καρδίτσας, Msc, Οικονομολόγος

Η Δημοτική αρχή για την αντιμετώπιση των συνεπειών του Ιανού προσέλαβε 25 εργάτες καθαριότητας αρχικά με 5μηνες συμβάσεις τις οποίες σχεδόν αμέσως με νέα απόφαση μετέτρεψε σε 8μηνες. Η πρόσληψη έγινε χωρίς διαδικασία ΑΣΕΠ,  δυνατότητα που δίνεται βέβαια  απο τη νομοθεσία.

Ως παράταξη πιστοί στην αρχή να βοηθηθεί ο Δήμος να αντιμετωπίσει τις συνθήκες κορωνοϊού covid-19, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που είχε επιπλέον να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της θεομηνίας,  υπερψηφίσαμε την αρχική  απόφαση πρόσληψης.

Όταν δημοσιεύτηκαν τα ονόματα των προσληφθέντων είδαμε τα κριτήρια πρόσληψης του Δημάρχου που είναι τα παρακάτω:

1. Να είσαι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιό του Δημάρχου.

2. Να στελεχώνεις το εκλογικό κέντρο του Δημάρχου.

3. Να εξυμνείς και να υπερασπίζεσαι στα social media αδιαλείπτως τον Δήμαρχο.

4. Να βρίζεις στα social media γιατί δεν σε προσέλαβαν παρότι σου υποσχέθηκαν και μετά την πρόσληψη να γράφεις διθυράμβους για το Δήμαρχο.

5. Να είσαι παιδί θερμού υποστηριχτή του Δημάρχου.

Αυτά είναι τα κριτήρια επιλογής του προσωπικού. Έχουμε στοιχεία για όλα αυτά αλλά δεν τα δημοσιεύουμε γιατί δεν είναι ο στόχος μας να ασκήσουμε κριτική στους προσληφθέντες, που ψάχνουν για μεροκάματο, αλλά να αναδείξουμε για άλλη μια φορά την αντίληψη περί αξιοκρατίας του Δημάρχου.

Για να μπορεί ο καθένας να ελέγξει την αλήθεια των παραπάνω δημοσιεύουμε τον ΑΔΑ της πρόσληψης, ΑΔΑ: 9ΒΔΔΩΕΗ-ΝΓΑ.

Όταν στη συνέχεια ήρθε θέμα στην Οικονομική επιτροπή η παράταση των συμβάσεων την καταψηφίσαμε όπως ήταν φυσικό, γιατί είχαμε πλέον δει τα ονόματα των προσληφθέντων και είχαμε διερευνήσει το αν προσφέρουν τις υπηρεσίες για τις οποίες προσλήφθηκαν. Και όπως φάνηκε,  τα χρήματα της πολιτείας δεν θα αξιοποιηθούν πλήρως καθώς χρησιμοποιούνται κυρίως για εξόφληση προεκλογικών γραμματίων, συνεπώς ήταν αδύνατο να συμφωνήσουμε.

Θα πει κάποιος έστω και αν τα κριτήρια ήταν ρουσφετολογικά, παράγουν έργο οι προσληφθέντες;  Η απάντηση είναι, μόνο ένα τμήμα αυτών. Προσέρχονται άραγε όλοι στην εργασία τους; Εργάζονται για το σκοπό που προσλήφθηκαν, δηλαδή να προσφέρουν υπηρεσίες στην καθαριότητα ή μήπως εκτελούν χρέη γραμματέων και εργάζονται στα γραφεία;

Επειδή αποστολή μας είναι να ελέγχουμε και την Δημοτική αρχή και την αξιοποίηση των χρημάτων, ζητούμε άμεσα να μας δοθούν στοιχεία καθημερινής απασχόλησης για όλους τους προσληφθέντες, υπογεγραμμένα από υπαλλήλους του Δήμου, τους προϊσταμένους των τμημάτων καθαριότητας και πρασίνου και όχι από τους αιρετούς.

Κλείνω με την θλιβερή διαπίστωση. Η Δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος αποδεικνύονται για μια ακόμη φορά πολύ κατώτεροι των περιστάσεων. Σπαταλούν τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών που δόθηκαν σε για αποκαταστάσεις ζημιών σε αναθέσεις ημετέρων, σε ρουσφέτια και σε εξυπηρετήσεις ημετέρων.

Κρίμα, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή αντί να στέλνουμε στους Δημότες το μήνυμα της αξιοκρατίας και της συνετής διαχείρισης, να στέλνουμε το μήνυμα της αναξιοκρατίας, του ρουσφετιού και της κατασπατάλησης των χρημάτων μέσω αναθέσεων σε ημετέρους.




Total
0
Shares
Previous Article
spiti karaiskakh

Δήμος Μουζακίου: Πρόταση για δημιουργία μουσείου στο σπίτι του Καραϊσκάκη στο Μαυρομμάτι 

Next Article
Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων: Σαν να ήταν παρέλαση… παιάνισε από μπαλκόνια

Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων: Σαν να ήταν παρέλαση… παιάνισε από μπαλκόνια

Related Posts