Προσλήψεις, αποκαταστάσεις από τον «Ιανό», ανέγερση νέου ΚΥ Μουζακίου και σχολικά γεύματα ετοιμάζει ο Δήμος Μουζακίου

Προσλήψεις, αποκαταστάσεις από τον «Ιανό», ανέγερση νέου ΚΥ Μουζακίου

Προσλήψεις, αποκαταστάσεις από τον «Ιανό», ανέγερση νέου ΚΥ Μουζακίου και σχολικά γεύματα ετοιμάζει ο Δήμος Μουζακίου 

Από τη χθεσινή (26/02) συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου, μεταξύ άλλων τα θέματα που συζητήθηκαν είναι η ανέγερση του νέου Κέντρου Υγείας Μουζακίου, το τεχνικό δελτίο 50.000.000 ευρώ που υπέβαλε ο Δήμος Μουζακίου για αποκαταστάσεις λόγω «Ιανού», οι προσλήψεις στον Δήμο και η συμμετοχή στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα».

Συγκεκριμένα, στο θέμα του ΚΥ Μουζακίου, μετά τη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Μουζακίου, Θεοφάνης Στάθης με την  Υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη, προέκυψε πως η Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας αποφάνθηκε θετικά για την καταλληλότητα του οικοπέδου «Παπακωνσταντίνου», ώστε να ανεγερθεί εκεί το νέο ΚΥ Μουζακίου.

«Ο Δήμος μπορεί να προχωρήσει στην αγορά αυτής της έκτασης το γρηγορότερο δυνατό, καθώς ήδη η όλη διαδικασία έχει καθυστερήσει πάρα πολύ, όχι όμως με δική μας υπαιτιότητα», ανέφερε ο Δήμαρχος.

Όσον αφορά στο παλιό κτίσμα, το οποίο κατέπεσε μερικώς από τον «Ιανό», ο κ. Στάθης τόνισε πως δεν είναι αρμόδιος ο Δήμος Μουζακίου για να αποφασίσει την τύχη του.

Για το θέμα των καταστροφών από τον «Ιανό» που χρήζουν αποκατάστασης και το τεχνικό δελτίο του Δήμου που αφορά σε αυτές, προέκυψε πως από τα συνολικά 150.000.000 ευρώ που διατίθενται στο νομό Καρδίτσας, περίπου τα 45.000.000 ευρώ θα τα πάρει ο Δήμος Μουζακίου και προς το παρόν δεν έχουν εγκριθεί πιστώσεις για εργασίες στις Τοπικές Κοινότητες όπου υπάρχουν ζητήματα.

Το τεχνικό δελτίο που κατέθεσε ο Δήμος Μουζακίου στα αρμόδια υπουργεία Υποδομών και Οικονομικών, περιλαμβάνει έργα ύψους 50.000.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 7.000.000 ευρώ είναι για μελέτες.

Για το συγκεκριμένο θέμα, ο Δήμαρχος τόνισε πως θα υπάρξουν θετικά νέα για τις παρεμβάσεις που έχουν ανάγκη οι δημότες και ο Δήμος Μουζακίου.

Για τις προσλήψεις ατόμων στον Δήμο, την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινάει το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για προσλήψεις ατόμων που βρίσκονται λίγο πριν τη συνταξιοδότησή τους. Αρχικά τα άτομα θα είναι επτά (7) στον αριθμό και άλλα τόσο το προσεχές διάστημα.

Τέλος, για το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» και την ένταξη του Δήμου Μουζακίου σε αυτό, η συμμετοχή θα δηλωθεί την επόμενη χρονιά, καθώς φέτος από τον νομό Καρδίτσας είχε πιλοτικό χαρακτήρα και αφορούσε στους Δήμους Καρδίτσας και Σοφάδων.


Total
2
Shares
Previous Article

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας για το πρόβλημα των αδέσποτων

Next Article

Αντιπλημμυρικά και έργα οδικής ασφάλειας στους Δήμους Τρικκαίων, Μετεώρων και Φαρκαδόνας

Total
2
Share