Προσκυνηματική εκδρομή του Συλλόγου Αργιθεατών ν. Τρικάλων

Προσκυνηματική εκδρομή του Συλλόγου Αργιθεατών ν. Τρικάλων

 

Η ανοδική πορεία του Συλλόγου Αργιθεατών ν. Τρικάλων αναδεικνύεται μέσα από τις συνεχείς επιτυχίες των δραστηριοτήτων του, μια πορεία η οποία κρατά  σαράντα χρόνια και συνεχίζεται.

Στις 23-06-2019 πρωί πρωί της Κυριακής μέλη και φίλοι του Συλλόγου με ένα κατάμεστο λεωφορείο ξεκίνησαν το ταξίδι τους με προορισμό το μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ στη Ν. Μάκρη Αττικής.

Αφού προσκυνήσαμε, μας ξενάγησαν και μας διηγήθηκαν την ιστορία του Αγίου Εφραίμ. Ο Άγιος υπέμενε τα φρικτά βασανιστήρια των Τούρκων ως τις 5 Μαΐου του 1426 κρεμασμένος ανάποδα καρφωμένος με καρφιά στον κορμό μιας μουριάς, παρέδωσε την ψυχή του στον Κύριο, σε ηλικία 42 ετών.

Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το μουσείο Μαραθωνίου δρόμου στο Μαραθώνα. Στους χώρους της Έκθεσης μπορεί κανείς να συναντήσει το κόκκινο σκουφάκι του Έλληνα Ολυμπιονίκη του Σπύρου Λούη και τα προσωπικά κειμήλια του θρυλικού Μαραθωνοδρόμου Στέλιου Κυριακίδη.

Από τον Μαραθώνα στον Τύμβο Μαραθώνος, υπάρχουν τα αποτεφρωμένα σώματα των 192 Αθηναίων που έπεσαν στη μάχη του Μαραθώνα το 490 π.χ εναντίον των Περσών σκεπασμένα με χωμάτινο τύμβο ύψους 9 μέτρων.

Αφού τελείωσαν οι επισκέψεις πήραμε το δρόμο για την παραλία του Αγίου Παντελεήμονος, εκεί απολαύσαμε το μπάνιο και το φαγητό.

Η ώρα πέρασε πήραμε το δρόμο της επιστροφής. Οι κυρίες σε όλη την διάρκεια της εκδρομής δεν σταμάτησαν να μοιράζουν πλούσια σπιτικά εδέσματα. Η χαρούμενη ατμόσφαιρα μέσα στο λεωφορείο,τα ανέκδοτα και η απίστευτη διασκέδαση δεν αντιληφθήκαμε πότε φτάσαμε.

Ήταν μια πετυχημένη εκδρομή, στην επιτυχία συνέβαλε η άρτια οργάνωση από το Δ.Σ του Συλλόγου, η καλή οδήγηση των οδηγών Σκρέκα και Φασούλα, η αθρόα προσέλευση των μελών, ο τοπικός τύπος που πάντα ενημερώνει τα μέλη για τις εκδηλώσεις του Συλλόγου.

Ήταν μια υπέροχη προσκυνηματική εκδρομή, μορφωτική και ψυχαγωγική.

Τους εκδρομείς συνόδευσαν η πρόεδρος κ Έλλη Τσιρογιάννη, η κ.Σβεντούρη, η κ. Κωτή και ο κ. Μπρέλλας.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Έλλη Τσιρογιάννη

Πρόεδρος Αργιθεατών Τρικάλων


Total
0
Shares
Previous Article
Οδηγίες για μέτρα πρόληψης και προστασίας από τα κουνούπια

Οδηγίες για μέτρα πρόληψης και προστασίας από τα κουνούπια

Next Article

Επείγουσα ανάγκη εκταφών στο Δημοτικό Κοιμητήριο Καρδίτσας

Total
0
Share