Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πρόσκληση του Δ. Τρικκαίων για υποβολή αίτησης για το ΚΗΦΗ

khfh trikala

Πρόσκληση του Δ. Τρικκαίων για υποβολή αίτησης για το ΚΗΦΗ

Πρόσκληση σε ηλικιωμένα άτομα για υποβολή αίτησης συμμετοχής στο ΚΗΦΗ, απευθύνει ο Δήμος Τρικκαίων

Στο πλαίσιο της πράξης «ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΝΤΡΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ (ΚΗΦΗ) ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ/ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ» στον άξονα προτεραιότητας «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού –ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση» του Ε.Π. «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας», ο Δήμος καλεί τους δυνητικά επιλαχόντες ωφελούμενους τoυ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ (ΚΗΦΗ) «Η ΤΡΙΚΚΗ» να υποβάλλουν σχετική αίτηση συμμετοχής, στα κεντρικά γραφεία της Δομής. Για όσους αδυνατούν να μετακινηθούν προβλέπεται η κατ’ οίκον επίσκεψη και η συμπλήρωση της αίτησης από στέλεχος της δομής.

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) «Η ΤΡΙΚΚΗ» είναι Μονάδα δωρεάν ημερήσιας φιλοξενίας ηλικιωμένων ατόμων (άνω των 65 ετών) δυναμικότητας 25 ωφελούμενων που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες, άνοια κλπ) και των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον που τα φροντίζει, εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας και αδυνατεί να ανταποκριθεί στην φροντίδα που έχει αναλάβει.

Σκοπός του ΚΗΦΗ είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων και η παραμονή τους στο φυσικό και οικογενειακό τους περιβάλλον καθώς και η διατήρηση μιας φυσιολογικής κοινωνικής και εργασιακής ζωής των μελών του οικογενειακού και συγγενικού περιβάλλοντος που ασχολούνται με την φροντίδα των ατόμων αυτών.

Η Δομή στελεχώνεται με μία νοσηλεύτρια, δύο κοινωνικούς φροντιστές και μία εργαζόμενη ως βοηθητικό προσωπικό.  Επίσης, το Κέντρο διαθέτει οδηγό καθώς και μικρό λεωφορείο για τη μεταφορά των ωφελουμένων προς το Κέντρο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα χώρο της Δομής στο τέρμα της οδού Μυροφύλλου στη συνοικία του Αγίου Οικουμενίου (Σεισμόπληκτα), (συστεγάζεται με το Β’ Παράρτημα ΚΑΠΗ του Δήμου Τρικκαίων) και στο τηλ. 24310 75551.

Η δομή ανήκει στον Δήμο Τρικκαίων και είναι συγχρηματοδοτούμενη από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 στον άξονα προτεραιότητας 2α «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού-Ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση».




Total
0
Shares
Previous Article
Αποτελέσματα rapid tests

Αποτελέσματα rapid tests στην Καρδίτσα σήμερα Τετάρτη 19/05

Next Article
Δημήτρης Παπακώστας

Δημήτρης Παπακώστας: Νέος εκλογικός νόμος ΤΑ: Ο Κοινοτισμός... ενταφιάζεται - η Τοπική Αυτονομία ισοπεδώνεται - Σχέδιο " πάρτα όλα" υπέρ μονοκρατορίας ολίγων!