Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Προσφορά χρήσιμων ειδών στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Λαρισαίων

Προσφορά χρήσιμων ειδών στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Λαρισαίων

Προσφορά χρήσιμων ειδών στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Λαρισαίων

Από την εταιρία ανακύκλωσης ειδών ιματισμού EASTWEST

Την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023, ο εκπρόσωπος της εταιρείας ανακύκλωσης ειδών ιματισμού EastWest κος Τσούτσος Αλέξανδρος παρέδωσε στην Προϊσταμένη του Τμήματος Ζώων Αστικού Χώρου του Δ. Λαρισαίων κα Σπηλιώτου Βάια 32 μεταχειρισμένες κουβέρτες  που θα χρησιμοποιηθούν  κατά την διάρκεια του χειμώνα, για την προστασία των φιλοξενούμενων ζώων από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Ο Δήμος Λαρισαίων, με την πολυετή και αδιάλειπτη λειτουργία του Δημοτικού Καταφυγίου και του Δημοτικού Κτηνιατρείου,  κάνει καθημερινή πράξη το όραμα “κανένα ζώο απροστάτευτο, κανένα ζώο χωρίς φροντίδα”.

Η προσφορά των υλικών έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος ανακύκλωσης ειδών ιματισμού, το  οποίο οργανώνεται από την Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης με τη χωροθέτηση ειδικών κάδων που παραχωρεί η εταιρεία ανακύκλωσης EASTWEST, με την οποία ο Δήμος Λαρισαίων διατηρεί σύμβαση συνεργασίας. Η εταιρεία αναλαμβάνει τη συλλογή των υλικών που κατόπιν προωθούνται προς επαναχρησιμοποίηση ή/και ανακύκλωση.  Η ανακύκλωση ρούχων ανταποδίδει στο Δήμο σε τακτική βάση είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία το Κοινωνικό Παντοπωλείο μοιράζει σε ευάλωτα νοικοκυριά.

Προσφορά χρήσιμων ειδών στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Λαρισαίων

Η ανακύκλωση ρούχων αποτελεί παράδειγμα της ευαισθητοποίησης των Λαρισαίων δημοτών τόσο σε περιβαλλοντικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Οι κάδοι ανακύκλωσης ρούχων έχουν γίνει απαραίτητοι στους δημότες, οι οποίοι ζητούν να έχουν έναν κοντά στο σπίτι τους.

Ο Δήμος μας ξεκίνησε ενεργά το πρόγραμμα ανακύκλωσης ρούχων από το 2018 τοποθετώντας αρχικά 20 κάδους. Σήμερα ο αριθμός τους έφτασε τους εκατόν σαράντα (140) και οι συλλεγόμενες ποσότητες για τα έτη 2018-2023 ανέρχονται συνολικά στους 1.045 τόνους, οι οποίοι οδηγήθηκαν σε επεξεργασία και ταυτόχρονα, αποτράπηκε η ταφή τους στο ΧΥΤΑ.

Η αύξηση της ποσότητας των αποβλήτων που οδηγούνται σε επεξεργασία-ανακύκλωση με την ταυτόχρονη μείωση αυτών που οδηγούνται σε ταφή αποτελούν βασικούς στόχους για τη διαχείριση αποβλήτων τόσο σε τοπικό όσο και εθνικό επίπεδο και ο Δήμος Λαρισαίων δεν θα μπορούσε παρά να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.

Για την ανακύκλωση ρούχων στο Δήμο Λαρισαίων δείτε πληροφορίες στο σύνδεσμο:

https://www.larissa.gov.gr/el/gia-tous-polites/anakyklvsh
Total
0
Shares
Previous Article
Zarnakoupis Stathis Glykeria nea poreia

Ν. Ζαρνακούπης & Γλ. Χαϊντούτη - Μακρυγιάννη υποψ. Δημοτικοί Σύμβουλοι με Φάνη Στάθη και «Νέα Πορεία» στο Δήμο Μουζακίου 

Next Article
Ρυθμίσεις κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως του Μουζακίου από 24.07 έως και 28.07.2023 Ρυθμίσεις κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως των Σοφάδων από 23 έως και 27 Ιανουαρίου - Ρυθμίσεις κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως του Μουζακίου λόγω εργασιών φυσικού αερίου

Ρυθμίσεις κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως του Μουζακίου από 24.07 έως και 28.07.2023

Related Posts

diavrwseis anaxwmata Telios
Διαβάστε περισσότερα

Αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνου Τέλιου σε έργα αποκατάστασης αναχωμάτων από διαβρώσεις

Αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνου Τέλιου σε έργα αποκατάστασης αναχωμάτων από διαβρώσεις Αυτοψία σε έργα αποκατάστασης…