Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Προς αξιοποίηση η σπηλιά του Καραϊσκάκη ενόψει εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821! 

kotsos mendoni Stathis

Σύσκεψη Γ. Κωτσού με Λ. Μενδώνη παρουσία του Δημάρχου Μουζακίου Φ. Στάθη και Διοικητικών Αξιωματούχν στο Υπουργείο Πολιτισμού

Μια πολύ σημαντική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3/6/2020 στο Υπουργείο Πολιτισμού που αφορά άμεσα το Νομό Καρδίτσας ενόψει του εορτασμού της συμπλήρωσης 200 ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης το 1821 ενάντια στον Οθωμανικό ζυγό.

Ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός, σε συνέχεια επαφών που είχε το προηγούμενο διάστημα επισκέφθηκε την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη στο Γραφείο της όπου συζήτησαν την ανάδειξη και αξιοποίηση της σπηλιάς όπου γεννήθηκε ο ήρωας Αρχιστράτηγος Γεώργιος Καραϊσκάκης στο Μαυρομμάτι του Δήμου Μουζακίου.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Νίκος Πούπης και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Επαμεινώνδας Γκινής.

kotsos mendoni

Στην Υπουργό κατατέθηκε υπάρχουσα μελέτη (από το 2010), η οποία κρίθηκε ότι χρειάζεται επικαιροποίηση, αλλά γενικότερα η ανταπόκριση της κ. Μενδώνη στην κοινή πρόταση του Βουλευτή και της Διοίκησης του Δήμου Μουζακίου ήταν απόλυτα θετική.

Συμφωνήθηκε οι Τεχνικές Υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ. και του Δήμου Μουζακίου να βρίσκονται σε συνεχή επαφή προκειμένου να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες οριστικοποίησης των εργασιών που χρειάζονται και ο καθορισμός του κόστους για την χρηματοδότηση του έργου ανάδειξης και αξιοποίησης της σπηλιάς του Καραϊσκάκη.

Επίσης, ο κ. Κωτσός ζήτησε από την Υπουργό να υποστηρίξει το κοινό αίτημα των τοπικών φορέων για τη διοργάνωση επετειακών εκδηλώσεων από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» στο Μαυρομμάτι. Μάλιστα προγραμματίζεται μέσα στον Ιούνιο μία συνάντηση με την πρόεδρο της Επιτροπής κ. Γιάννα Αγγελοπούλου για να συζητηθεί το θέμα εκτενώς.

Παράλληλα, ο κ. Στάθης κατέθεσε αναλυτικά στοιχεία για τα μνημεία του Δήμου Μουζακίου που μπορούν να αξιοποιηθούν από το ΥΠ.ΠΟ..

Στη σύσκεψη η κ. Μενδώνη μίλησε και για την Αναφορά που είχε καταθέσει στις 9/5/2020 ο κ. Κωτσός στη Βουλή για ανάδειξη και αξιοποίηση του Μυκηναϊκού Θολωτού Τάφου στην Τ.Κ. Γεωργικού και του Αρχαϊκού Ναού του Απόλλων στην Τ.Κ. Μητρόπολης του Δήμου Καρδίτσας.

Όπως είπε, οι Υπηρεσίες εξετάζουν τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στους συγκεκριμένους χώρους, ενώ ειδικά για τον Αρχαϊκό Ναό του Απόλλωνα διαπιστώθηκε η ανάγκη επικαιροποίησης της σχετικής μελέτης.

Τέλος, ο κ. Κωτσός ζήτησε το Υπουργείο Πολιτισμού να θέσει σε προτεραιότητα την αξιοποίηση όλων των πολύ σημαντικών αρχαιολογικών χώρων και μνημείων του Νομού Καρδίτσας, υπογραμμίζοντας ότι μπορούν να αναβαθμίσουν εντυπωσιακά τον πολιτιστικό χαρακτήρα και τις τουριστικές προοπτικές ολόκληρης της Δυτικής Θεσσαλίας.

Η κ. Μενδώνη υποσχέθηκε στον Βουλευτή ότι θα επισκεφθεί σύντομα την Καρδίτσα, ώστε να διαμορφώσει ιδίαν άποψη για τα μνημεία του Νομού και να συζητήσει με τους τοπικούς φορείς και τις αρμόδιες Υπηρεσίες τρόπους ανάδειξής τους.




Total
0
Shares
Previous Article
mouseio fisikis Istorias manitarion meteora

Δυο βραβεία για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών

Next Article
Μουσικο Σχολείο

Συνεχίζονται οι αιτήσεις εγγραφών στο Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας