Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Προληπτικές εξετάσεις στους κατοίκους του Δήμου Παλαμά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

roganaki palamas

Προληπτικές εξετάσεις στους κατοίκους του Δήμου Παλαμά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας, με την Εταιρεία Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας, «Υγεία για όλους», πραγματοποίησε σειρά ολοκληρωμένων προληπτικών εξετάσεων στους κατοίκους του Δήμου Παλαμά στις 9 και 10 Δεκεμβρίου 2023.

Η ολοκληρωμένη Ιατρική Παρέμβαση προληπτικών εξετάσεων πραγματοποιήθηκε  στο Κέντρο Υγείας Παλαμά με τη συμβολή της 5ης ΔΥΠΕ, της Καρδιολογικής κλινικής του Γ.Ν. Νίκαιας, της Παιδιατρικής & Ωτορ/κής κλινικής «ΜΗΤΕΡΑ», του Ενδοκρινολογικού τμήματος του Γ.Ν. «Έλενα Βενιζέλου», του Γ.Ν. Καρδίτσας, του Κέντρου Υγείας Δραπετσώνας, του Κέντρου Υγείας Ιλίου, του Κέντρου Υγείας και του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Παλαμά.

Στο Κέντρο Υγείας Παλαμά, όπου εξετάστηκαν τόσο ενήλικες όσο και παιδιά, παραβρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Δρ Λία Ρογγανάκη τονίζοντας: «Στηρίζουμε τους πλημμυροπαθείς της περιοχής. Συνεχίζουμε δράσεις και προγράμματα που προάγουν την πρόληψη της δημόσιας υγείας, αναγνωρίζοντας εμπράκτως ότι κάθε πολίτης δικαιούται να έχει πρόσβαση στην πρόληψη σε θέματα υγείας και να απολαύει ιατρικής περίθαλψης».

Αναλυτικά, πραγματοποιήθηκε καρδιολογικός έλεγχος με τη χρήση φορητού ηλεκτροκαρδιογράφου και υπερηχογράφου, ψυχιατρική και νευρολογική κλινική εξέταση, ενδοκρινολογικός έλεγχος με τη χρήση φορητού υπερηχογράφου, γυναικολογική κλινική εξέταση (pap test – Διακολπικός υπέρηχος) και ωτορινολαρυγγολογικός έλεγχος με τη χρήση ακουογράφου – τυμπανογράφου.

Αγλαΐα (Λία) Ρογγανάκη

Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Θεσσαλίας

Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας Περιφέρειας Θεσσαλίας
Total
0
Shares
Previous Article
ingrov

Συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο εργαστήριο τελικής επικύρωσης του έργου Horizon 2020 “inGOV”

Next Article
Κάλεσμα σε κοινή σύσκεψη Φορέων και Σωματείων Εργαζομένων της Καρδίτσας - Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας: Κάλεσμα στο Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο στην Λάρισα το Σάββατο 16/12/23

Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας: Κάλεσμα στο Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο στην Λάρισα το Σάββατο 16/12/23