Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Προετοιμασία για την φιλοξενία προσφύγων στην Καρδίτσα

Προετοιμασία για την φιλοξενία προσφύγων στην Καρδίτσα σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε.

Σε επικοινωνία με την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. βρίσκεται η Αναπτυξιακή Καρδίτσας, Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. – ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε. για την προετοιμασία φιλοξενίας προσφύγων, μέσω προγράμματος μετεγκατάστασης της Ύπατης Αρμοστείας.

Το πρόγραμμα θα προετοιμάσει τη φιλοξενία προσφύγων σε περίπου 40 κατοικίες (διαμερίσματα ή μονοκατοικίες). Στο πλαίσιο του προγράμματος, αναζητούνται διαμερίσματα τα οποία να πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές ώστε να διασφαλίζουν «επαρκείς συνθήκες υποδοχής». Κάθε ιδιοκτήτης μπορεί να διαθέσει την κατοικία του προς ενοικίαση για την υλοποίηση του προγράμματος, εφόσον πληροί βασικές προδιαγραφές, όπως π.χ. να είναι μεταξύ 60τμ έως 90τμ, να έχει μία (1) τουαλέτα, νερό, υποδομές αποχέτευσης, φωτισμό, δυνατότητα τηλεφωνικής σύνδεσης, θέρμανση, να υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης σε αστικές – υπεραστικές συγκοινωνίες κλπ.

Η αποζημίωση ενοικίου μπορεί να φτάσει μέχρι και το ποσό των 400€, ανάλογα με τον τύπο και την κατάσταση της κατοικίας. Επίσης, το πρόγραμμα προβλέπει και προκαταβολή ενοικίων για τους ιδιοκτήτες των κατοικιών.

Ο Φορέας Υλοποίησης του έργου, θα αναλάβει την επίπλωση και τον εξοπλισμό των διαμερισμάτων, τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ, τα κοινόχρηστα και την αποκατάσταση τυχόν ζημιών μετά το πέρας της σύμβασης. Η διάρκεια της μίσθωσης, σε πρώτη φάση προβλέπεται να είναι έως και 31/12/2017, με δυνατότητα παράτασης και για το 2018.

Όσοι ιδιοκτήτες κατοικιών (διαμερισμάτων ή μονοκατοικιών) επιθυμούν να προσφέρουν την ιδιοκτησία τους προς ενοικίαση ή να ζητήσουν περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις για το πρόγραμμα μπορούν να επικοινωνήσουν από Δευτέρα έως Παρασκευή, μεταξύ 10:00πμ και 12:00μμ, στα παρακάτω τηλέφωνα: 24410 42363 και 24410 26345.

Για την επίσπευση των διαδικασιών, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες να ενημερώσουν το συντομότερο δυνατό την ομάδα διαχείρισης για την διάθεση των κατοικιών τους προς ενοικίαση, μέσω του προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας.

ΑΛΕΞΑΚΟΣ ΦΩΤΙΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο

Δήμος Καρδίτσας: Στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα προνοιακά επιδόματα

Επόμενο άρθρο

Εργαστήριο κατασκευών για την ημέρα της Ευρώπης