Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Προχωρά σε σύμβαση η ενεργειακή αναβάθμιση του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας

Agorastos perifereiako simvoulio

Προχωρά σε σύμβαση η ενεργειακή αναβάθμιση του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας

Mε χρηματοδότηση  1,3 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου «Ενεργειακή Αναβάθμιση Κεντρικού Κτιρίου Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας», συνολικού προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το  ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Δικαιούχος και φορέας υλοποίησης του έργου είναι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει διαχρονική, δημιουργική συνεργασία με τις  Ένοπλες Δυνάμεις και το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρoλιά, τον Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχο  Γεώργιο Φασούλα και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, επενδύουμε 1,3 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας. Πρόκειται για ένα έργο ουσίας, στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες και οι ανάγκες των στελεχών και του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας, που πέρα από τον επιχειρησιακό τους ρόλο έχουν σημαντική κοινωνική λειτουργία και προσφορά σε καταστάσεις κρίσης» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Οι παρεμβάσεις

Το έργο αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του κεντρικού κτιρίου του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας. Πρόκειται για υφιστάμενο κτίριο Ενεργειακής Κατηγορίας Z, το οποίο αναμένεται να αναβαθμιστεί σε Κατηγορία Β+ με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:

α. Κατασκευή εξωτερικής θερμοπρόσοψης (κέλυφος).

β. Αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα αλουμινίου με θερμοδιακοπή και διπλούς υαλοπίνακες.

γ. Τοποθέτηση θερμομόνωσης στα δώματα.

δ. Αναβάθμιση κεντρικού συστήματος θέρμανσης – ψύξης (σωληνώσεις, σώματα FCU και κυκλοφορητές).

ε. Εγκατάσταση συστήματος ενεργειακής διαχείρισης κτιρίου (BEMS).

στ. Αντικατάσταση φωτιστικών με νέα τύπου LED.

Από την λειτουργία της πράξης αναμένεται η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας του κτιρίου και η μείωση των εκπομπών CO2 μέσω της αναβάθμισης της




Total
0
Shares
Previous Article
ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 3 Μαρτίου στην Κεντρική πλατεία Καρδίτσας - ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Σήμερα ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ – αύριο ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ - ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Ετήσια εκλογοαπολογιστική συνέλευση

Ψήφισμα συμπαράστασης της ΕΛΜΕ Καρδίτσας ενάντια στις διώξεις αγωνιστών

Next Article
Δήμος Μουζακίου: Αποκαλυπτήρια Μνημείου στον Κόμπελο για την απελευθέρωση από τους Τούρκους

Δήμος Μουζακίου: Αποκαλυπτήρια Μνημείου στον Κόμπελο για την απελευθέρωση από τους Τούρκους