Προχωρά η συντήρηση του οδικού τμήματος Νεράιδα – Τριφύλλα

Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας 

Κ. Αγοραστός: «Βελτιώνουμε την οδική σύνδεση Καρδίτσας – Καρπενησίου»

 Στο δρόμο της υλοποίησης εισέρχεται το έργο της βελτίωσης του οδικού τμήματος Νεράιδα – Τριφύλλα, μήκους 1500μ, στην Π.Ε. Καρδίτσας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού του έργου, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, δίνοντας την έγκριση για την υπογραφή σύμβασης.

 «Ένα νέο έργο με το οποίο ολοκληρώνονται οι εργασίες συντήρησης και βελτίωσης του δρόμου που ενώνει την Καρδίτσα με το Καρπενήσι εισέρχεται το επόμενο διάστημα στη φάση της υλοποίησης. Το συγκεκριμένο έργο αφορά το τελευταίο τμήμα του δρόμου που βρίσκεται στα όρια της Θεσσαλίας. Σε συνεργασία με τις υπηρεσίες μας βελτιώνουμε την προσβασιμότητα και ενισχύουμε την επισκεψιμότητα της περιοχής, που συνδυάζει ορεινούς όγκους ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και ζωντανούς παραδοσιακούς οικισμούς. Ως Αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουμε ως πρωταρχικό στόχο την  ασφαλή μετακίνηση και επικοινωνία των ανθρώπων που ζουν στις ορεινές περιοχές» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. 

Στοιχεία έργου

Α. ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ

Θα γίνουν οι απαιτούμενες εκσκαφές ώστε να αποκατασταθούν τα πρανή των ορυγμάτων και να μπορέσει να γίνει μετατόπιση του άξονα της οδού προς τα ορύγματα προκειμένου να υπάρξει πιο σταθερό υπόβαθρο. Επίσης θα γίνει κατασκευή επιχωμάτων μεταβλητού πάχους με επίλεκτα υλικά κατηγορίας Ε4, στα τμήματα μετατόπισης της οδού, ώστε να αποκτηθούν οι απαραίτητες κατά μήκος κλίσεις και επικλήσεις. Τέλος θα γίνει άρση των καταπτώσεων σε όλο το μήκος της οδού.

Β.  ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ

Θα γίνει καθαίρεση τμημάτων της επενδεδυμένης τάφρου και ανακατασκευή αυτής με σκυρόδεμα κατηγορίας C20/25, θα κατασκευαστούν σωληνωτοί οχετοί Φ80εκ., τοίχοι αντιστήριξης καθώς και πτερυγότοιχοι σε υπάρχοντα τεχνικά, σε θέσεις που προβλέπονται από τη μελέτη και θα υποδειχθούν από την Υπηρεσία.

Γ.  ΟΔΟΣΤΡΩΣΙΑ – ΑΣΦΑΛΤΙΚΑ – ΣΗΜΑΝΣΗ

Θα κατασκευαστούν δύο νέες στρώσεις οδοστρωσίας συμπυκνωμένου πάχους 10εκ.

Τέλος θα κατασκευαστεί μια ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας πάχους 5εκ. και πλάτους 6,0μ.

Στην τελική φάση του έργου θα γίνει διαγράμμιση του οδοστρώματος με ανακλαστική βαφή και σήμανση της οδού.

Δ.  ΑΛΛΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Κατά μήκος του οδικού άξονα Καρδίτσα – Καλλίθηρο – Ραχούλα – Νεράιδα και σε σημεία που θα υποδειχθούν από την υπηρεσία θα γίνει:

  • Καθαρισμός και μόρφωση τάφρων.
  • Κατασκευή τοίχων αντιστήριξης από σκυρόδεμα και από ζαρζανέτια, οι διαστάσεις των οποίων θα υποδειχθούν επιτόπου.
  • Κατασκευή επενδεδυμένων τάφρων.
  • Κατασκευή σωληνωτών οχετών με τα φρεάτια απορροής όμβριων υδάτων.
  • Ασφαλτικές εργασίες για την βελτίωση της βατότητας του οδικού δικτύου.
Total
0
Shares
Previous Article

Διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του ΚΕΑ από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ

Next Article
ΑΣ Καρδίτσας

Α.Σ.Καρδίτσας v Λάρισα B.C. την Πέμπτη - Ελεύθερη είσοδος για τους φιλάθλους


Total
0
Share