Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Προχωρά η κατασκευή του έργου « Διαμόρφωση Κοινόχρηστων Χώρων Πεζοδρομίων Οικισμού Μουζακίου»

  • To έργο έχει προϋπολογισμό 1.000.000 ΕΥΡΩ

 Προχωρά με γρήγορους ρυθμούς πλέον η κατασκευή του έργου  «Διαμόρφωση Κοινόχρηστων Χώρων – Πεζοδρομίων Οικισμού Μουζακίου»  μέσω του οποίου θα γίνει ανάπλαση και αναβάθμιση της πόλης του Μουζακίου και το οποίο  χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 1.000.000 ΕΥΡΩ.

Η μελέτη του έργου υποβλήθηκε για χρηματοδότηση το 2009 στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και συγκεκριμένα στο πρόγραμμα «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013 μ’ αποτέλεσμα να δοθεί μέσα στο 2012 η άδεια δημοπράτησής του.  Στο μεταξύ λόγων των capital controls και της γενικότερης οικονομικής δυσχέρειας  το έργο καθυστέρησε όπως εξάλλου και όλα τα έργα στην Ελλάδα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.

Με το συγκεκριμένο έργο θα γίνουν εργασίες για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση σε κεντρικούς δρόμους του Μουζακίου και για τη διαμόρφωση των πεζοδρομίων.

Συγκεκριμένα:

  • Στο τμήμα της Αντώνη Βασιλείου ανάμεσα στις οδούς Κοραή και στην Οδό Βενιζέλου που αποτελεί τη βόρεια είσοδο της πόλης του Μουζακίου από την πλευρά των Αγίων Θεοδώρων.
  • Στο τμήμα της Αντώνη Βασιλείου ανάμεσα στην οδό Αγίου Γεωργίου έως τη συμβολή με την περιφερειακή οδό της πόλης που αποτελεί τη Νότια είσοδο και έξοδο της πόλης προς Αργιθέα
  • Σε όλο το μήκος της οδού Καραϊσκάκη που αποτελεί την ανατολική είσοδο του Μουζακίου από την περιοχή της Καρδίτσας
  • Στο τμήμα της οδού Κοραή ανάμεσα στις οδούς Αντώνη Βασιλείου και Αγίου Θεοδώρου που βρίσκεται νότια του Λυκείου Μουζακίου
  • Σ’ όλο το μήκος της οδού Μεσολογγίου που αποτελεί τη φυσική συνέχεια της Οδού Αντώνη Βασιλείου έως την περιφερειακή οδό από την πλευρά της Πύλης
  • Σ’ όλο το μήκος της οδού Βιβλιοθήκης
  • Σ’ όλο το μήκος της οδού Θεσσαλίας

Μουζάκι πεζοδρόμια 1Συγκεκριμένα θα γίνουν διαμορφώσεις πεζοδρομίων, επιστρώσεις με βοτσαλόπλακες, επιστρώσεις με πλάκες τσιμέντου γυαλισμένες, επιστρώσεις με πλάκες μαρμάρου, πλακόστρωση με κυβόλιθους, κατασκευή παρτεριών και κατασκευή δικτύου ηλεκτροφωτισμού, άρδευσης και αποχέτευσης ομβρίων.

«Πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό έργο που θα υλοποιήσει ο Δήμος μας, αφού πρώτα το ενέταξε  σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, γεγονός που πιστοποιεί την αποτελεσματικότητά μας και την πλήρη ωριμότητα και ετοιμότητα που διαθέτει ο Δήμος Μουζακίου για αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Τη μελέτη την ετοίμασε εξ ολοκλήρου η τεχνική μας υπηρεσία από το 2009 και μόλις υπήρξε η σχετική προκήρυξη, υποβάλλαμε πλήρη φάκελο και πλέον το έργο εκτελείται από ξεπεράστηκαν τα μεγάλα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί σ’ όλα τα έργα του ΕΣΠΑ λόγω των capital controls. Ως Δήμος Μουζακίου κάναμε τιτάνια προσπάθεια να κρατήσουμε το έργο εντός χρηματοδοτικού προγράμματος και απ’ ότι διαφαίνεται τα καταφέραμε και αυτό μας γεμίζει με ικανοποίηση. Το έργο έρχεται να ολοκληρώσει το ήδη κατασκευασμένο έργο της ανάπλασης των πεζοδρομίων της πόλης και να προσδώσει μορφή σύγχρονης πόλης στο Μουζάκι.» δήλωσε ο δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός  ο οποίος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Στάθη επισκέφθηκε επί τόπου το συνεργείο που εκτελεί τις εργασίες και διαπίστωσε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί.




Total
0
Shares
Previous Article

Συνάντηση της ΕΣΚΑΘ με τα σωματεία μπάσκετ του ν. Καρδίτσας την Κυριακή

Next Article

Επίσκεψη της βουλευτού Παναγιώτας Βράντζα στην Κτηνιατρική Σχολή Καρδίτσας.