Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Προχειρότητα, πονηριά και στο βάθος 2,5 εκατομμύρια!

kostas gavogiannis karditsa

Προχειρότητα, πονηριά και στο βάθος 2,5 εκατομμύρια!

Με αφορμή την τελευταία συνέντευξη του Δημάρχου, επανερχόμαστε πάλι στο “έργο” των 2,5 εκατομμυρίων.

Δηλαδή τα λεφτά που προοριζόταν για αποκαταστάσεις μετά από την πλημμύρα που έφερε ο ίδιος στην Καρδίτσα, τα χρησιμοποιεί για να μαυρίσει με λίγη πίσσα τους δρόμους της πόλης.

Όμως, όπως όλοι οι καρδιτσιώτες γνωρίζουν, κανένας δρόμος μέσα την πόλη δεν έπαθε το παραμικρό από την πλημμύρα.

Αντιθέτως δρόμοι επιχειρήσεων καταστράφηκαν και ένα χρόνο τώρα ο Δήμαρχος κωφεύει επιδεικτικά στα αιτήματα και τις εκκλήσεις για αποκατάσταση. Αδιαφορεί ακόμα και όταν τον κατηγορούν πως οι όποιες παρεμβάσεις κάνει είναι ρουσφετολογικές.  Βεβαία και τι να πει; Μήπως δεν είναι έτσι;

Τον μάθαμε πόσο πρόχειρος είναι και πόσο πονηρούλης ταυτόχρονα. Για τις αναθέσεις των 2,5 εκατομμυρίων σε παρεμβάσεις άσχετες με τον Ιανό,  πήρε απόφαση στην οικονομική επιτροπή κατά πλειοψηφία. Χρησιμοποίησε αποκλειστικά τους δικούς του συμβούλους.

Αρνητική ήταν στο θέμα της ανάθεσης η πρώην αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Μπακαλάκου και ο κ. Κρανιάς. Η αντιπολίτευση δηλαδή. Χαρακτηριστικό είναι πως απών από τη διαδικασία ήταν ο συνοδοιπόρος του στη Διοίκηση του Δήμου, Κώστας Παπαλός. Εσκεμμένα ήταν απών γιατί σαν έμπειρος Αυτοδιοικητικός, δεν ήθελε να πάρει ένα τέτοιο βάρος αφού γνωρίζει πολύ καλά τη συνέχεια.

Η βιασύνη του Δημάρχου να “περάσει” τις αναθέσεις τον οδήγησε σε λάθη με αποτέλεσμα η ελεγκτική επιτροπή την πρώτη φορά να απορρίψει το “έργο” και τη δεύτερη φορά κατά ένα μαγικό τρόπο το ενέκρινε. Αυτά τα λάθη που πέρασαν ως δια μαγείας παραμένουν και θα τα εξετάσει η Δικαιοσύνη, αφού όπως γνωρίζετε αυτή η υπόθεση από την δική μας παράταξη βρίσκεται στα δικαστήρια.

Φυσικά ο Δήμαρχος δεν κρατιέται γιατί είναι πολλά τα λεφτά τα δυόμισι εκατομμύρια. Σιγά μην περιμένει να αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Ίσως στηρίζεται κάπου αυτή η υπεροψία του, αυτό θα το δείξει ο χρόνος.

Με κουτοπονηριά αποπειράθηκε την ύστατη στιγμή να εμφανίσει τις απευθείας αναθέσεις σαν διαγωνισμό. Κάποια στιγμή θα καταλάβει τι σημαίνει η λέξη διαφάνεια. Θα φροντίσει η παράταξή μας γι αυτό. Αν πάλι έχει τίποτα διαβεβαιώσεις ότι θα βγει αλώβητος από όλα αυτά, θα εκπλαγούν ακόμα κι αυτοί που τον διαβεβαιώνουν. Θα εκπλαγούν όταν αντιληφθούν την πολιτική καταδίκη που τους περιμένει και πόσα ράμματα υπάρχουν για τις γούνες όλων.

Αυτοί οι “διαγωνισμοί” γίνονται με αντιδήμαρχο Οικονομικών τον κ. Σπάνια. Τον ενημερώνουμε, μη βγει μετά και πει πως δεν ήξερε!

Θα ήθελα βέβαια να ακούσω και τη γνώμη του. Για παράδειγμα τι λέει στους συναδέλφους του στον Ιατρικό Σύλλογο; Μήπως λέει πως επειδή είναι πολλά τα λεφτά ανέλαβε αντιδήμαρχος Οικονομικών μην τυχόν και κάνει κανένα λάθος ο δήμαρχος;

Κλείνω με μια απορία: Πλησιάζει ο καιρός που οι δημότες θα τους στείλουν κακήν κακώς στα σπίτια τους. Οι επόμενοι που θα έρθουν θα βρούνε τουλάχιστον πόμολα στις πόρτες του Δημαρχείου;

Κώστας Γκαβογιάννης

Δημοτικός Σύμβουλος Καρδίτσας

Επικεφαλής του Συνδυασμού “Καρδίτσα από την Αρχή”




Total
0
Shares
Previous Article
lia roganaki new

Για τα παιδιά μας…. 19 Ημέρες Ακτιβισμού κατά της Παιδικής Κακοποίησης

Next Article
Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου - Κατεπείγουσα δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου λίμνης Πλαστήρα Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου λίμνης Πλαστήρα Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου λίμνης Πλαστήρα την Πέμπτη 13 Ιουλίου Δήμος Λίμνης Πλαστήρα: Ευχαριστήριο στον Κυνηγετικό Σύλλογο Καρδίτσας και την IPA Καρδίτσας - Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα - Δήμος Λίμνης Πλαστήρα

Έκτακτη χρηματοδότηση 800.000€ στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα από το ΥΠΕΣ