Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πρεμιέρα με υποσχέσεις στο κύπελλο για ΓΣ Μουζακίου «Γ. Πασιαλής»

Gimnastikos Pasialis slide

Ντεμπούτο στις επίσημες αγωνιστικές του υποχρεώσεις για τη νέα σεζόν πραγματοποίησε ο Γ.Σ. Μουζακίου & Περιχώρων «Γ. Πασιαλής».

Οι Κιτρινόμαυροι που συμπλήρωσαν 12 ημέρες προετοιμασίας, ρίχθηκαν στη «μάχη» της Α’ Φάσης του κυπέλλου ΕΣΚΑΘ, αντιμετωπίζοντας το βράδυ του Σαββάτου (7/9) στο κλειστό της Μπάρας την ΑΕ Τρικάλων.

Με τις ομάδες να βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο «μονταρίσματος», αυτές οι αναμετρήσεις έχουν περισσότερο το χαρακτήρα δυνατών προπονήσεων και ευκαιριών για να διαπιστωθεί από τους προπονητές το επίπεδο εμπέδωσης των όσων δουλεύουν καθημερινά (κάτι που θα διεκπεραιωθεί εκ παραλλήλου και μέσω φιλικών αναμετρήσεων). Αναφανδόν, λειτουργούν και ευεργετικά στις σχέσεις που καλλιεργούνται στο αγωνιστικό τμήμα, με ήδη τον όρο «οικογενειακές» να μην έχει απόκλιση από την πραγματική έννοιά του.

Το τελικό 71-67 έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Χρήστου Γκότα που φέτος προβιβάστηκε στην Α1 ΕΣΚΑΘ, ενώ αντίθετο «δρομολόγιο» ακολούθησε το συγκρότημα του Στέφανου Μπελάγια που επέστρεψε στην Α2 κατηγορίας της Θεσσαλίας.

Παρά τη διαφορά, λοιπόν, μιας κατηγορίας, ο αγώνας είχε αμφίρροπες διακυμάνσεις, με την ομάδα του Μουζακίου να στέκεται εξόχως ανταγωνιστικά και μάλιστα μέχρι το 36′ να έχει προβάδισμα μεν, «ρευστό» δε, «αγγίζοντας» τη νίκη. Αυτό, όμως που σκιαγράφησε τον αγώνα, ήταν η ευγενής άμιλλα ανάμεσα στους δύο «μονομάχους» και το περίφημο κλίμα που ευνόησε το «ανοιχτό» και δίκαιο παιχνίδι.

Και οι δύο πλευρές, πάντως, στερήθηκαν βασικών τους μονάδων, σε ρόστερ που ακόμη διαμορφώνονται και εύλογα το ζητούμενο αυτή τη χρονική στιγμή είναι η απόκτηση ρυθμού και ομοιογένειας.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο ΓΣΜ άφησε θετικότατες εντυπώσεις ως ένα σύνολο που…κάνει επανεκκίνηση και δομείται με σκοπό να ενισχύσει την εντοπιότητά του και να προσφέρει σε νεαρούς αθλητές της περιοχής να αναδείξουν το ταλέντο τους. Απόρροια αυτής της φιλοσοφίας το γεγονός ότι οι έξι από τους 10 παίχτες στην αποψινή αναμέτρηση για τους Κιτρινόμαυρους είναι από το Μουζάκι.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο ΓΣ Μουζακίου προσπάθησε να βγάλει ενέργεια στο παρκέ, είχε ορθολογικές επιλογές στις επιθέσεις αλλά έλλειψη «καθαρού μυαλού» στα ριμπάουντ. Παρότι η ΑΕΤ κατάφερνε να κερδίσει πιο εύκολα και πιο γρήγορα φάουλ, εντούτοις ο ΓΣ Μουζακίου ήταν εκείνος που μπήκε μπροστά στο σκορ και διατηρούσε τα ηνία, έστω και αν αυτά ήταν «ρευστά».

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 4-7 και 10-15, χάρη σε προσπάθειες του Πόππη και του Τσιγγενόπουλου. Στη συνέχεια περισσότεροι παίχτες μπήκαν στην επιθετική εξίσωση του ΓΣΜ, με τον νεαρό Κ. Γκαραβέλα να ευστοχεί σε τρίποντο και την ομάδα του Στ. Μπελάγια να προηγείται με 15-19 στο 1ο δεκάλεπτο.

Στη 2η περίοδο, ο ΓΣ Μουζακίου κατάφερε να διατηρήσει τα ηνία του αγώνα, βλέποντας τους Γκότση και Πόππη να προσπαθούν από περιφέρεια και ρακέτα να βρουν το δρόμο προς το καλάθι. Ο «Πασιαλής» έκανε το 25-28 στο 14′, ενώ στο τελευταίο δίλεπτο του ημιχρόνου κατάφερε με τους Πόππη, Τσιγγενόπουλο και Γκότση να φτάσει στο 32-37.

Το β’ μέρος ξεκίνησε με την ΑΕΤ να μπαίνει πιο δυνατά, έχοντας πρωταγωνιστή τον Γεωργακόπουλο και τον Μπαρέκα. Οι γηπεδούχοι έφτασαν σε απόσταση αναπνοής, όμως το τρίποντο του νεαρού Σαλούστρου και οι προσπάθειες του Τσιγγενόπουλου από σουτ μέσης απόστασης, απέφεραν αποτέλεσμα για τους φιλοξενούμενους που κατόρθωσαν να παραμείνουν «οδηγοί» του αγώνα, μετά και τα 30 λεπτά του, για το 51-52. Σε αυτό το διάστημα, ο ΓΣΜ συμπλήρωσε εκ νέου πολύ γρήγορα ομαδικά φάουλ, ενώ σε φάση-«καρμπόν» δόθηκε αλλαγή κατοχής σε επαναφορά του Τσιγγενόπουλου και κατόπιν τεχνική ποινή στον ίδιο παίχτη για καταλογισμό ίδιας παράβασης.

Στην τελευταία περίοδο ο αγώνας ήταν ντέρμπι. Ο Άρης Τρικάλων με ένα «ξέσπασμα» κατάφερε να απειλήσει περισσότερο, να πιέσει και να εκμεταλλευτεί λάθη στο passing game των φιλοξενούμενων, ενώ τα καλά του ποσοστά από την περιφέρεια του έδωσαν και προβάδισμα στο 36′ με +4. Κάπου εκεί, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να διατηρηθούν μπροστά κι ενώ το φινάλε επιφύλασσε συγκινήσεις. Ο Γκότσης με ντράιβ μείωσε σε 68-65 με τον Μαρτζέλη με λέι-απ να κάνει το 70-65. 16,4″ πριν το τέλος ο Τσανάκας κέρδισε φάουλ και με 2/2 βολές μείωσε σε 70-67. Στην επαναφορά των γηπεδούχων, έγινε γρήγορο φάουλ και ο Μπράμης με 1/2 βολές έκανε το 71-67. Στην τελευταία επίθεση του ΓΣΜ, ο Τσιγγενόπουλος αστόχησε σε τρίποντο διαδοχικές φορές (πήρε το ριμπάουντ μετά την πρώτη του προσπάθεια) από τη γωνία και ο αγώνας ολοκληρώθηκε με την μπάλα στην κατοχή των Τρικαλινών.

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 32-37, 51-52, 71-67

Άρης Τρικάλων (Χρ. Γκότας): Λ. Αλεξίου, Κ. Μπράμης 7 (1), Κ. Καταραχιάς, Δ. Μαρτζέλης 12 (2), Γ. Γεωργακόπουλος 14 (1), Κ. Τζουρτζιώτης 2, Ε. Καράς, Σ. Χρηστάκος 10, Ε. Κανελλόπουλος 12 (2), Δ. Κάλος, Α. Μπαρέκας 14.

Γ.Σ. Μουζακίου «Γ. Πασιαλής» (Στ. Μπελάγιας): Θ. Αργύρης, Γ. Στεριούλης, Π. Γκότσης 14, Χρ. Γκαραβέλας 2, Γ, Τσιγγενόπουλος 19, Ι. Πόππης 18 (3), Χρ. Σαλούστρος 3 (1), Γ. Καλέτσης, Κ. Γκαραβέλας 6 (2), Στ. Τσανάκας 5.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

Κρόνος Τρικάλων – ΑΟ Καλαμπάκας 58-83

Άρης Τρικάλων – ΓΣ Μουζακίου & Περιχώρων «Γ. Πασσιαλής» 71-67

Ρεπό: Γόμφοι


Η επόμενη (2η) αγωνιστική:

14/9/2019, 17:00, κλειστό Καλαμπάκας: ΑΟ Καλαμπάκας – ΓΣ Γόμφοι

14/9/2019, 18:00, κλειστό Μουζακίου: ΓΣ Μουζακίου & Περιχώρων «Γ. Πασσιαλής» – Κρόνος Τρικάλων

Ρεπό: Άρης Τρικάλων




Total
0
Shares
Previous Article
school

Αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς

Next Article
gomfoi xoreftiko mavrovounio slide

Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Γόμφων: Πολιτιστικό ταξίδι σε Μαυροβούνιο - Κροατία