Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Premier League: Αλλαγές κανονισμών στο χέρι και τη θέση των τερματοφυλάκων

mpala 1

Premier League: Αλλαγές κανονισμών στο χέρι και τη θέση των τερματοφυλάκων

Από τη νέα αγωνιστική περίοδο θα εφαρμοστούν τρεις αλλαγές στο θέμα των κανονισμών διαιτησίας στην Premier League με σημαντικότερες αυτές που θ’ αφορούν το χέρι στην περιοχή και τη θέση των τερματοφυλάκων στις εκτελέσεις των πέναλτι.

Η Διεθνή Επιτροπή (IFAB) έλαβε τις αποφάσεις για τους κανονισμούς και στο κορυφαίο πρωτάθλημα θα τις εφαρμόσουν από τη νέα αγωνιστική περίοδο, αφού η φετινή σεζόν έτσι όπως έχει πάει είναι ήδη αρκετά περίεργη και ιδιαίτερη και ουδείς γνωρίζει ακόμα πότε θα μπορέσει να συνεχιστεί για να ολοκληρωθεί.

Αφού, λοιπόν, οι διαιτητές λάβουν οδηγία για να παρακολουθούν πολύ περισσότερο τα μόνιτορ που έχουν εγκατασταθεί στους αγωνιστικούς χώρους ώστε να παίρνουν πάνω τους περισσότερες αποφάσεις και να στηρίζονται σε αυτό που βλέπουν εκείνοι κι όχι αυτό που τους λένε, θα υπάρξουν δυο αρκετά σημαντικές τροποποιήσεις.

Η μια έχει να κάνει με το χέρι εντός περιοχής. Πέναλτι θα καταλογίζεται μονάχα αν το ακούσιο χέρι καταλήξει απευθείας σε γκολ από κοντινή απόσταση, ή μεσολαβούν ελάχιστες μεταβιβάσεις της μπάλας αμέσως μετά. Βέβαια, στην Αγγλία το θέμα με το χέρι πάει πολύ περισσότερο στη λογική και λιγότερο με το γράμμα του νόμου, αφού πολλές φορές αποφασίζεται να ληφθεί υπόψιν η απόσταση και ο χρόνος αντίδρασης…

Επιπλέον, οι τερματοφύλακες, ναι μεν συνεχίζουν να είναι υποχρεωμένοι να έχουν το ένα πόδι κολλημένο στη γραμμή της εστίας τους όταν ο αντίπαλος έχει στήσει τη μπάλα στην άσπρη βούλα, ωστόσο, θα τιμωρούνται μόνο αν αποκρούσουν. Δηλαδή, θα υπάρχει επανάληψη μονάχα σε περίπτωση που καταφέρουν να διώξουν ή να μπλοκάρουν τη μπάλα και δεν έχουν το ένα τους πόδι στη γραμμή όταν εκτελείται το πέναλτι. Σε διαφορετική περίπτωση, αν υπάρξει άουτ ή γκολ, δεν θα υπάρχει επανεκτέλεση.

gazzetta.gr




Total
0
Shares
Previous Article
tsoxa

Κρήτη: «Έσπασαν» την καραντίνα και στήθηκαν στην τσόχα!

Next Article
ael 1

Κορονοϊός: Η ΑΕΛ θέτει υπό την προστασία της τις συνοικίες των Ρομά στη Λάρισα