Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Pregame Α’ ΕΠΣΚ: Τα «φώτα» σε Νοσοκομείο, Άγιο Νικόλαο! (7η αγωνιστική)

Συνεχίζονται τα ντέρμπι κορυφής στην -ούτως ή άλλως- πολύ «ρευστή», φέτος Α’ Ερασιτεχνική, με την 7η αγωνιστική να περιλαμβάνει αναμετρήσεις με ενδιαφέρον τόσο στα υψηλότερα, όσο και στα χαμηλότερα βαθμολογικά στρώματα.

Το αήττητο του Ατρόμητου Παλαμά δοκιμάζεται στον Ταυρωπό, ενώ ο επίσης αήττητος και πρωτοπόρος Αστέρας φιλοξενείται στην ουραγό Παλαμαϊκή που αναζητεί το πρώτο της  θετικό αποτέλεσμα.

Ματς…τετράδας στο Νοσοκομείο με τους φορμαρισμένους ΑΟΚ και ΑΟ Αγναντερού να ερίζουν για τη βαθμολογική τους αναρρίχηση και την τόνωση του γόητρού τους.

Στο Λεοντάρι, ΑΕΛ και Πάμισσος ψάχνουν το τρίποντο-«βάλσαμο» γνωρίζοντας ότι θα έχει μεγάλη βαθμολογική αξία, ενώ στο Βιολογικό, Σώκρατες και Νέα Νίκη Καμινάδων έχουν συνάντηση…γειτόνων!

Δόξα Μητρόπολης και Ηρακλής Σοφάδων θέλουν να επιβεβαιώσουν ότι είναι τα φαβορί στα ματς εντός έδρας με Διγενή και ΑΕ Καππαδοκικού αντίστοιχα και τέλος,  στην Κρανιά, ο ΑΟ Κρανέας με τον ΑΟ Μυρίνης θα διεκδικήσουν τη νίκη για το…πάνω-χέρι και τη διατήρησή τους σε τροχιά τετράδας.

Η 7η αγωνιστική όπως την προαναγγέλλει το KarditsaSportiva:

Σώκρατες – Νέα Νίκη Καμινάδων
Στα…631 μέτρα η απόσταση των δύο ομάδων, σε ένα γειτονικό ντέρμπι συμπολιτών που πάντως είναι ανάμεσα σε δύο ομάδες με άριστες σχέσεις. Ο Σώκρατες θα δει τον Γιάννη Ποντίκα να ντεμπουτάρει στον πάγκο του, ελπίζοντας να διευρύνει το αήττητο σερί του στα τέσσερα ματς. Σοβαρές απουσίες δεν υπάρχουν και το ματς παρουσιάζεται ως μια ευκαιρία αναρρίχησης στη γενική κατάταξη, αν φυσικά υπάρξει το ανάλογο σοβαρό πρόσωπο. Παρένθεση αποτέλεσε για τη Νέα Νίκη Καμινάδων το ματς στη Φαναρίου, η οποία συνεχίζει με ένα ακόμη εκτός έδρας Καρδιτσιώτικο ντέρμπι. Οι Ερυθρόλευκοι θα επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν το καλό μομέντουμ τους επιθετικά, γνωρίζοντας όμως ότι η προσπάθεια απόκτησης βαθμών στο αυριανό ματς ξεκινά από την άμυνα. Στα θετικά το «λευκό» απουσιολόγιο.

ΑΕ Λεονταρίου – Πάμισσος Καλογραιανών
Σύνθημα για απόκτηση βαθμών δίνεται στο Λεοντάρι, ενόψει του αγώνα με τον Πάμισσο. Οι εμφανίσεις χαρακτηρίζονται από σταδιακή βελτίωση, αλλά τώρα είναι που χρειάζεται να αποδώσουν καρπούς (βαθμούς), σε ένα κρίσιμο ματς, όπου ο αντίπαλος έχει τον ίδιο  στόχο και βρίσκεται στην ίδια κατάσταση. Ματς που είχε να τονώσει την αγωνιστικότητά του ήταν το μεσοβδόμαδο με τον ΑΟ Σελλάνων για το κύπελλο ΕΠΣΚ, όπου ο Πάμισσος είπε περήφανο αντίο στο θεσμό και μέτρησε τις δυνάμεις του για τη συνέχεια. Στο Λεοντάρι θα αναζητήσει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, έχοντας πετύχει έως τώρα δύο ισοπαλίες αλλά γενικότερα αξιόμαχες εμφανίσεις που δείχνει ότι το πρώτο τρίποντο δε θα αργήσει. Οι Ερυθρόλευκοι μέτρησαν την ποιοτική προσθήκη της τελευταίας στιγμή με τον Κώστα Κρικώνη και θα πάνε στο Λεοντάρι για ένα ματς…εξάποντο.

Παλαμαϊκή – Αστέρας
Ματς-πρόκληση απέναντι στον πρωτοπόρο Αστέρα για την Παλαμαϊκή που συνεχίζει το «σαφάρι» για το σεφτέ στο βαθμολογικό της…κιτάπι. Ο Νοέμβρης αναμένεται «καυτός», με παιχνίδια στο…«κόκκινο», αρχή γενομένης από το αυριανό, όπου πάντως ο Φώτης Ράικος έχει διαθέσιμους όλους τους ποδοσφαιριστές του. «Μεθυσμένη πολιτεία» ο Αστέρας που συνεχίζει αήττητος και στου δύο θεσμού που συμμετέχει φέτος, προερχόμενος από τη μεγάλη  πρόκριση στου «4» του κυπέλλου κόντρα στο Μακρυχώρι. Οι πανηγυρισμοί κόπασαν, πάντως, στη Φαναρίου και το αυριανό παιχνίδι έχει μεγάλη σημασία για τους Ερυθρόλευκους. Η 7η «στροφή» περιλαμβάνει τα ντέρμπι ΑΟΚ – ΑΟ Αγναντερού και Ταυρωπός – Ατρόμητος Παλαμά, με την ομάδα του Νίκου Καρακώστα να έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει βαθμολογική διαφορά από αυτούς τους αντιπάλους, εφόσον επικρατήσει κόντρα σε επικίνδυνο αντίπαλο που «καίγεται» για βαθμούς. Εκτός θα είναι ο Γιάννης Οικονόμου που έχει υποστεί κάταγμα στα πλευρά, ο Βαγγέλης Γιαγιάκος που τραυματίστηκε στο ματς με το Μακρυχώρι, ενώ ο Κουτσώνης επιστρέφει από τιμωρία.

ΑΟ Κρανέας – ΑΟ Μυρίνης
Να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, μετά το διπλό στον Ταυρωπό θέλει ο ΑΟ Κρανέας που έχει ένα ακόμα ματς με λεπτές ισορροπίες μπροστά του. Οι «Κόκκινοι» έχουν να διαχειριστούν τραυματισμούς και εναλλασσόμενες απουσίες το τελευταίο διάστημα και σίγουρα αυτό δεν ευνοεί στο να αποκτήσουν ρυθμό και σταθερότητα. Για το αυριανό ματς, ο Κώστας Γιαννέλος δε θα έχει στη διάθεσή του τον Τάσο Κανιούρα, την τελευταία στιγμή θα κριθεί του Δήμου Μεσιακάρη, ενώ επιστρέφει ο Θεοδωρόπουλος κάτω από τα δοκάρια. Ο Πανταζής που αντικαταστάθηκε με ενοχλήσεις στο προηγούμενο ματς, είναι κανονικά στη διάθεση της ομάδας για αύριο. Ο ΑΟΜ προέρχεται από δύο διαδοχικά ματς χωρίς ήττα και θα επιδιώξει σε μία ισχυρή έδρα να διευρύνει το σερί του. Οι Κυανόλευκοι διαπιστώνουν σταδιακά ότι η μεσοεπιθετική τους γραμμή έχει μεγαλύτερη αποδοτικότητα και συνοχή και με την προσθήκη του Δάκη Κωστόπουλου, αυτή δυναμώνει αρκετά. Το θετικό είναι ότι ο Κώστας Τσίλιας αντιμετωπίζει μόλις δύο απουσίες,  αυτή του τιμωρημένου Ακρίδα και του τραυματία Κώστα Κόκκαλη.

Ηρακλής Σοφάδων – ΑΕ Καππαδοκικού
Με ψυχωμένο βαθμό από τον Παλαμά, επιστρέφει στα εντός έδρας ο Ηρακλής. Το δυσκολοκατάβλητο πρόσωπο που παρουσιάζει ολοένα και του δίνει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, μεταφέροντας τη δυναμική του στο αντίπαλο δέος. Στόχος κόντρα στο Καππαδοκικό το τρίποντο, η επιστροφή στις νίκες που μπορεί να φέρει, αν όχι στην πρώτη θέση, σίγουρα στη διατήρηση της 2ης, χωρίς να αποκλείεται να απολαύσει και τη μοναξιά της.  Η νίκη με την Παλαμαϊκή ήταν…λίρα 100 για την ΑΕ Καππαδοκικού που σίγουρα την απαλλάσσει από όποιο άγχος στο ματς με τον Ηρακλή Σοφάδων. Πρόκειται για ένα γειτονικό ντέρμπι με την ΑΕΚ να έχει συναίσθηση της σημασίας του αλλά να το αντιμετωπίζει ως ευκαιρία να ανεβάσει αγωνιστικότητα απέναντι σε ποιοτικό αντίπαλο, διεκδικώντας φυσικά ό,τι καλύτερο. Το θετικό είναι ότι ο Ευ. Σαλταγιάννης έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του, αφού επιστρέφει και ο Άγγελος Σουτόγλου από τιμωρία, ενώ ο Λάζαρος Σουτόγλου ανεβάζει στροφές και μετρά αντίστροφα για την επάνόδο του.

ΑΟΚ – ΑΟ Αγναντερού
Άλλο ένα ντέρμπι που διατήρησε τον ΑΟΚ αήττητο και φυσικά χωρίς να χάσει την επαφή του με την τετράδα. Όμως απαιτείται ανάλογη συνέχεια σε ένα ματς με ειδικό βαθμολογικό βάρος που περιέχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Ο Σωτήρης Παλούκης είδε την ομάδα του να ενισχύεται με του Γιώργο Αλεξίου, Αλέξη Καραχάλιο, με τον πρώτο να αγωνίζεται μέχρι πέρυσι στον αυριανό (3/11) αντίπαλο. Κάποιες μικροενοχλήσεις του Βίκτωρα Αντωνίου και του Γιώργου Οικονόμου δε στέκονται ικανές να τους κρατήσουν εκτός μάχης από αυτό το ματς, ενώ επιστρέφει από τιμωρία ο Μάκης Κουτρούλιας. «Ίδρωσε» αλλά πέτυχε το σκοπό του στην Αγία Παρασκευή ο ΑΟ Αγναντερού, καταφέρνοντας να περάσει στα ημιτελικά του κυπέλλου, συνδυάζοντας  την παρουσία του στο θεσμό με πολύ καλή παρουσία και στο πρωτάθλημα. Η έξοδος στο Νοσοκομείο έρχεται σε μία χρονική συγκυρία που βρίσκει σε καλή αγωνιστική κατάσταση τους «Βυσσσινί», όμως και ο αντίπαλος βρίσκεται σε ανάλογο «φεγγάρι». Απών θα είναι μόνο ο τραυματίας Κεχαγιάς, παρόντες κανονικά οι τελευταίες μεταγραφικές προσθήκες, Κώστας Παπαδημητρίου, Στέφανος Γκαρνάρας, ενώ επιστρέφει ο Βάιος Μίχος από τιμωρία.

Ταυρωπός – Ατρόμητoς Παλαμά
Την αποτελεσματικότητά του και το ταλέντο των νεαρών του ποδοσφαιριστών στη συνύπαρξή τους με τους πιο έμπειρους εκμεταλλεύεται ο Ταυρωπός που σε αυτή τη «στροφή»….χτυπάει την πόρτα της τετράδας! Αντίπαλος ο Ατρόμητος και φυσικά, αν τον παρακάμψει, σημαίνει και τερματισμός του αήττητου σερί των «Πράσινων» σε ένα από τα πιο δύσκολα ματς της σεζόν. Ο Ι. Παφλιάς έχει σίγουρα εκτός τους τραυματίες Διπλάρη, Άκη Τριανταφύλλου, ενώ η συμμετοχή του Τσιχαράπη θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Από ντέρμπι σε ντέρμπι ο Ατρόμητος Παλαμά. Οι «Πράσινοι» πηγαίνουν στον Άγιο Νικόλαο για τη διεύρυνση του αήττητου σερί τους και για να διατηρηθούν σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή. Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς αύριο (3/11) ο Γιώργος Νταρακλίτσας θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο στον πάγκο της ομάδας. Το θετικό είναι ότι δεν υπάρχουν απουσίες.

Δόξα Μητρόπολης – Διγενής Αρτεσιανού
Στόχος η άμεση επιστροφή στις νίκες για τη Δόξα η οποία σε ένα δυνατό πρόγραμμα καταφέρνει και πορεύεται αήττητη. θέλει το αποτέλεσμα που μπορεί να τη φέρει πιο ψηλά αυτή την αγωνιστική, δεδομένου ότι υπάρχουν τα ματς ΑΟΚ – ΑΟ Αγναντερού και Ταυρωπός – Ατρόμητος που μπορούν να την ευνοήσουν. Οι Κιτρινόμαυροι ολοένα και αποδίδουν καλύτερο ποδόσφαιρο, ολοένα και «δένουν» μεταξύ τους και σίγουρα η έλλειψη απουσιών είναι μεγάλο «συν» τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ο Διγενής συνεχίζει έναν αγωνιστικό «γολγοθά» αφού το καλεντάρι…δεν τον αφήνει σε ησυχία. Το εκτός έδρας ματς στη Μητρόπολη είναι από τα πλέον δύσκολα της σεζόν, με τον Αποστόλη Παπακώστα να μετρά μόνο την απουσία του τραυματία Κυριάκου Παπαναστασίου αλλά την ομάδα να δείχνει ότι στα δύσκολα ματς έχει μεγαλύτερη προσήλωση και ίσως κίνητρο.

Η βαθμολογία:

Θ. Ομάδα Β. Αγ. Ν. Ι. Η. Επίθ. Άμυν. Διάφ.
1. Αστέρας 14 6 4 2 0 16 3 +13
2. Ηρακλής Σοφάδων 13 6 4 1 1 15 2 +13
3. ΑΟ Αγναντερού 13 6 4 1 1 14 7 +7
4. Ατρόμητος Παλαμά 12 6 3 3 0 12 3 +9
5. Δόξα Μητρόπολης 12 6 3 3 0 11 2 +9
6. Ταυρωπός 11 6 3 2 1 10 5 +5
7. ΑΟΚ 11 6 3 2 1 9 4 +5
8. Σώκρατες 11 6 3 2 1 10 8 +2
9. ΑΟ Κρανέας 9 6 3 0 3 9 15 -6
10. ΑΟ Μυρίνης 7 6 2 1 3 10 8 +2
11. ΑΕ Καππαδοκικού 6 6 2 0 4 9 19 -10
12. Διγενής Αρτεσιανού 4 6 1 1 4 5 14 -9
13. Νέα Νίκη Καμινάδων 4 6 1 1 4 5 15 -10
14. ΑΕ Λεονταρίου 4 6 1 1 4 8 19 -11
15. Πάμισσος Καλογραιανών 2 6 0 2 4 2 13 -11
16. Παλαμαϊκή 0 6 0 0 6 6 14 -8



Total
0
Shares
Previous Article

Γ. Κωτσός: Ας φτιάξουμε τον δικό μας περιβαλλοντικό «Παράδεισο» στη Θεσσαλία!!!

Next Article

Pregame Α1 ΕΠΣΚ: Ντέρμπι σε Δασοχώρι, Πρόδρομο, Ματαράγκα, Καρποχώρι! (7η αγωνιστική)

Related Posts