Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος “εγκλήματος” στη Θεσσαλία – Μην γίνει το ίδιο και στην Εύβοια

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος “εγκλήματος” στη Θεσσαλία – Μην γίνει το ίδιο και στην Εύβοια
ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος “εγκλήματος” στη Θεσσαλία

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος “εγκλήματος” στη Θεσσαλία – Μην γίνει το ίδιο και στην Εύβοια

Τα σοβαρότατα προβλήματα που προκαλεί στο πέρασμα της η κακοκαιρία “Διομήδης” έρχονται δυστυχώς να δικαιώσουν τα όσα είχαν καταγγείλει, εγκαίρως, τόσο το Πράσινο Κίνημα όσο και ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης “Θεσσαλία Πράσινη Περιφέρεια”, κ. Αθανάσιος Ακρίβος.

Αυτή τη στιγμή η Θεσσαλία είναι έρμαιο των καιρικών φαινομένων, που δεν τα χαρακτηρίζεις και τόσο ακραία, καθώς τόσο η Κρατική ολιγωρία όσο και η Περιφερειακή έχουν αφήσει ανοχύρωτη την περιοχή και τους πολίτες.

Οι πολίτες βιώνουν ξανά προληπτικές εκκενώσεις των χωριών τους, καθώς φούσκωσαν ποταμοί με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια και να καταγραφούν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας, στην περιοχή Κοσκινά της Καρδίτσας, έσπασε το φράγμα του ποταμού Καλέντζη, και απείλησε τους οικισμούς Κοσκινά και Ψαθοχώρι, οι οποίοι εκκενώθηκαν προληπτικά. Σύμφωνα με μαρτυρίες πάνω από 50.000 στρέμματα έχουν καλυφθεί με νερό.

Για όλα αυτά που βιώνει η Θεσσαλία, μόλις πριν από λίγες εβδομάδες η παράταξη “Θεσσαλία Πράσινη Περιφέρεια” είχε εκδώσει ανακοίνωση (Σ.Σ. Μπορείτε να την διαβάσετε ΕΔΩ) μετά από τη συνάντηση του επικεφαλής της, κ. Ακρίβου, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας με τους κ.κ. Κωνσταντίνο Νούσιο, Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας και Νικόλαο Καραγιάννη, Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη, Κοινωνικής Πρόνοιας – Εξυπηρέτησης του Πολίτη.

Συγκεκριμένα, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας κατήγγειλε στους δύο Αντιπεριφερειάρχες την μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην αποκατάσταση των μετά Ιανού έργων και διαμήνυε ότι με την καθυστέρηση αυτή θα πλημμυρίσουν ξανά τα σπίτια των κατοίκων της περιοχής και θα καταστραφούν οι περιουσίες τους. Ο κ. Ακρίβος είχε μιλήσει και στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το ίδιο θέμα και είχε καλέσει την Περιφερειακή Αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της. Μάλιστα είχε αποκαλύψει ότι έχουν δοθεί προκαταβολές εκατομμυρίων ευρώ στην εταιρεία που ανέλαβε τα έργα αποκατάστασης αλλά τα έργα ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει και δεν έχουν δοθεί πειστικές απαντήσεις από τους υπευθύνους.

Τη μοίρα της Θεσσαλίας ακολουθεί και η Β. Εύβοια

Δεν ειναι μόνο η Θεσσαλία όμως που βρίσκεται στο μάτι του …Διομήδη. Στη Βόρεια Εύβοια, δρόμοι έχουν πλημμυρίσει από υπερχειλίσεις ποταμών, με συνέπεια να έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε αρκετές περιοχές. Συνεργείο με μηχανήματα του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας βρέθηκαν στο σημείο και οι αστυνομικές αρχές απαγόρευσαν την κυκλοφορία.
Λόγω της κακοκαιρίας σημειώθηκε κατολίσθηση στον Οικισμό Φραγκάκη στην παραλία Αχλαδίου. Το βουνό θα πέσει όλο στο οδόστρωμα ανέφερε ο δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης. Ο δρόμος είναι κλειστός από παραλία Αχλαδίου προς παραλία Αγίας Άννας όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας.
Το Πράσινο Κίνημα είχε βρεθεί με αντιπροσωπευτικό του κλιμάκιο στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας και είχε συναντηθεί με τον ίδιο τον δήμαρχο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας. Από τότε είχε υπογραμμίσει όλους αυτούς τους κινδύνους, τους οποίους προφανώς όλοι γνωρίζουν αλλά κανείς δεν κάνει κάτι για να τους προλάβει. Το αξιοσημείωτο είναι πως σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (Σ.Σ. Την οποία μπορείτε να ακούσετε ΕΔΩ) ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος είχε επισημάνει ότι το Πράσινο Κίνημα παρακολουθεί όλα αυτά που συμβαίνουν στη Θεσσαλία και για αυτό κάνει ότι μπορεί ώστε να μην συμβούν τα ίδια και στην Εύβοια.

Κ. Καλογράνης: “Η λύση είναι η πρόληψη και όχι η καταστολή”

Σε δηλώσεις του ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης τόνισε σχετικά: “Το Πράσινο Κίνημα με λύπη διαπιστώνει ότι ακόμα μία φορά επιβεβαιώνονται όσα έχει καταγγείλει για τις πολιτικές που διαχρονικά ακολουθούν οι κυβερνήσεις και οι περισσότερες Περιφέρειες στο θέμα της αντιπλημμυρικής θωράκισης και γενικότερα στην προστασία των πολιτών από τα καιρικά φαινόμενα ακραία και μη. Η περιφερειακή μας παράταξη στη Θεσσαλία κατήγγειλε σε κάθε ευκαιρία τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην έναρξη των έργων για την αποκατάσταση των καταστροφών από τον Ιανό. Δυστυχώς, φωνάζαμε σε ώτα μη ακουόντων. Πρέπει κάποια στιγμή να αντιληφθούν οι υπεύθυνοι ότι η καταστολή δεν είναι η λύση. Η λύση είναι η πρόληψη. Η Κλιματική Αλλαγή είναι εδώ και έχει αλλάξει τον κόσμο όπως τον ξέραμε. Το Πράσινο Κίνημα είναι το μόνο κόμμα που έχει καταθέσει ολοκληρωμένο σχέδιο που βασίζεται στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στον πλανήτη μας και όχι στα αναχρονιστικά και ξεπερασμένα σχέδια που ακολουθούνται. Ας δουν επιτέλους την αλήθεια κατάματα για να σταματήσουν να ταλαιπωρούν και να θέτουν σε κίνδυνο τους πολίτες και τις περιουσίες τους.”

Α. Ακρίβος: Μεγάλες οι ευθύνες της Περιφέρειας

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης Θεσσαλία Πράσινη Περιφέρεια, κ. Αθανάσιος Ακρίβος δήλωσε σχετικά: “Η παράταξή μας, τόσο εντός του Περιφερειακού Συμβουλίου, όσο και και εκτός είχε εγκαίρως τονίσει ότι θα έπρεπε απ’ το καλοκαίρι να έχουν ολοκληρωθεί τα αναγκαία έργα αποκατάστασης των υποδομών για τα οποία η Περιφέρεια έχει ήδη δώσει προκαταβολές εκατομμυρίων ευρώ.

Επίσης, έχουμε υπογραμμίσει επανειλημμένως τις ελλειμματικές πολιτικές, που βαραίνουν σαφέστατα διαχρονικά και τη διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η οποία θα πρέπει έστω και τώρα να επισπεύσει τα έργα υποδομής που απαιτούνται να γίνουν ώστε να μην επαναληφθούν τα πλημμυρικά φαινόμενα. Επιτέλους, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ο κόσμος δεν τους χρωστάει τίποτα να βιώνει ξανά και ξανά τον ίδιο εφιάλτη. Η παράταξή μας θα συνεχίσει ακόμα πιο σθεναρά την πίεση προς την διοίκηση και την αναζήτηση των ευθυνών.”




Total
0
Shares
Previous Article
ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Καρδίτσας

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ν.Ε. Καρδίτσας: Ο νομός Καρδίτσας παραμένει ανοχύρωτος 16 μήνες μετά τον «Ιανό»

Next Article
Αποτελέσματα rapid tests στη Θεσσαλία

Αποτελέσματα rapid tests στη Θεσσαλία Τετάρτη 12 Ιανουαρίου - Καταγράφηκαν 296 θετικά κρούσματα covid19