Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πραγματοποιήθηκε στο 2ο Δημ. Σχ. Μουζακίου εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων των Παιδιών

και την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
2odimotikosxoleiomouzakiou 2

 

Πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019, ενημερωτική εκδήλωση στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων των Παιδιών (20 Νοεμβρίου) και την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου).

Ύστερα από πρόταση του Διευθυντή του Σχολείου, κ. Νικολάου Πάνου, και ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη δράση για την ενημέρωση των μαθητών και των μαθητριών σχετικά με την προστασία των δικαιωμάτων τους, αλλά και την ευαισθητοποίηση τους σχετικά με τα ΑΜΕΑ και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τόσο στην καθημερινή τους ζωή όσο και στο σχολικό περιβάλλον.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, με τη βοήθεια του δασκάλου κ. Μπουλογεώργου Θανάση, όρισαν την έννοια του δικαιώματος, συζήτησαν τους λόγους που επιβάλουν την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών, ενώ ανακάλυψαν ότι κάθε δικαίωμα περιλαμβάνει και αντίστοιχες υποχρεώσεις. Τέλος, παρουσιάστηκαν βασικά δικαιώματα και τα παιδιά αναρωτήθηκαν αν γι’ αυτά που θεωρούν αυτονόητα, σε άλλες χώρες του κόσμου -δυστυχώς- γίνεται αγώνας για τη διασφάλισή τους.

Έπειτα, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου ασχολήθηκαν με βιωματικές δραστηριότητες σχετικές με τις διάφορες μορφές αναπηρίας. Η δασκάλα ειδικής αγωγής του σχολείου, κυρία Λίλια Γεωργάρα, προσπάθησε να καλλιεργήσει την ενσυναίσθηση των παιδιών, τα οποία μπαίνοντας για λίγη ώρα στη θέση των μαθητών με κινητική, οπτική, ακουστική και νοητική αναπηρία, προσπάθησαν να ξεπεράσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένοι μαθητές.

Έτσι, συνειδητοποίησαν ότι τα άτομα Άτομα με Αναπηρία δικαιούνται τον απεριόριστο σεβασμό μας, τόσο στο σχολικό περιβάλλον όσο και τη συναναστροφή μας στην καθημερινή ζωή.




Total
0
Shares
Previous Article
agorastos karla

Μελέτη για την ασφάλεια των φραγμάτων της λίμνης Κάρλα εκπονεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Next Article
Κυνηγετικός Σύλλογος Μουζακίου: Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για την καραμπίνα

Κυνηγετικός Σύλλογος Μουζακίου: Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για την καραμπίνα