Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πραγματοποιήθηκε ο χειμερινός χορός του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς

 

Πραγματοποιήθηκε, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, 10-2-2018 και στο κέντρο ΕΝΑΣΤΡΟΝ, στο Μαυρομάτι του Δήμου Μουζακίου, ο χορός του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς «το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας».

Ο χορός δικαίωσε πλήρως τις προσδοκίες των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του διοργανωτή Συλλόγου και διέψευσε τις όποιες ανησυχίες είχαν δημιουργηθεί από τις αρνητικές για ακόμα μία φορά συγκυρίες (πένθη, κακοκαιρία, κ.λ.π.), αφού οι Οξυώτες και οι φίλοι του χωριού της Οξυάς έδωσαν και πάλι μαζικά παρόν στην εκδήλωση, η οποία, με τη στήριξη και του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής, στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία.

Οι παραβρισκόμενοι απόλαυσαν μέχρι και το χάραμα της επόμενης μέρας ένα ακόμα από τα γνωστά Οξυώτικα γλέντια του Συλλόγου, διασκεδάζοντας με την ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής των Στέλιου Ευαγγελάκη και Μαρίας Γιαννακά στο τραγούδι, Βασίλη Μπαλογιάννη στο κλαρίνο, Γιάννη Σούλτη στο βιολί και τους υπόλοιπους καταξιωμένος καλλιτέχνες που τους συνόδευαν, και οι οποίοι σκόρπισαν άφθονο κέφι, συνδυάζοντας τη διασκέδαση με την παράδοση, κάτι που αποτελεί, βέβαια, βασική κάθε φορά μέριμνα και επιδίωξη του Συλλόγου.

Στην εκδήλωση εμφανίστηκαν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, συμπεριλαμβανομένου και του νεοσύστατου τμήματος ενηλίκων, που με την χοροδιδασκαλία και καθοδήγηση της Αθηνάς Σιδέρη παρουσίασαν χορούς και τραγούδια της πατρίδας μας. (Πρόβες και εγγραφές πραγματοποιούνται στο χώρο της πρώην ΔΟΥ Μουζακίου – άνωθεν του καφέ happy – κάθε Κυριακή απόγευμα, και από ώρα 05 : 00 μέχρι και 07 : 30).

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε, για λογαριασμό όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος του Συλλόγου κος Γιώργος Δ. Καραβίδας. Στο σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Συλλόγου, ευχαρίστησε, παρουσία και των υπόλοιπων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, όλους τους Οξυώτες αλλά και τους φίλους του χωριού για τη στήριξη που παρέχουν στο Σύλλογο, χάρη στην οποία ο Σύλλογος διαδραματίζει ρόλο πρωταγωνιστικό στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, παράγοντας κατά κοινή ομολογία αξιόλογο έργο σ’ όλους τους τομείς του πολιτισμού, συσπειρώνοντας, ενώνοντας και προβάλλοντας το χωριό της Οξυάς και παρεμβαίνοντας, ταυτόχρονα, καθοριστικά σε πολλά και από τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Και ως μερικά μόνο παραδείγματα για την πρωταγωνιστική δράση του Συλλόγου ο πρόεδρος αυτού αναφέρθηκε σε δράσεις όπως η έκδοση της εφημερίδας και η λειτουργία της πλήρως ανανεωμένης ιστοσελίδας, η λειτουργία χορευτικών τμημάτων και της ανά την Ελλάδα, πλέον, γνωστής ομάδας αντιφωνικού δημοτικού τραγουδιού, η ίδρυση και λειτουργία ιστορικού και λαογραφικού μουσείου Οξυάς στην έδρα του Συλλόγου, οι πάμπολλες πρωτοβουλίες για την καταγραφή και ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς και της ιστορίας του χωριού και το πλούσιο έργο που ο Σύλλογος της Οξυάς έχει επιτελέσει και εξακολουθεί να επιτελεί στο συγκεκριμένο τομέα, οι διάφορες εκδηλώσεις για την αναβίωση και διάδοση των ηθών και εθίμων του χωριού, οι παρεμβάσεις σε ζητήματα που απασχολούν έντονα την τοπική κοινωνία του χωριού και όχι μόνο, κ.λ.π.. Δράσεις που σωρευτικά σπάνια συναντώνται αλλού, ακόμα και σε Συλλόγους που απολαμβάνουν της αμέριστης συμπαράστασης αρμόδιων αρχών και φορέων.

Παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Μουζακίου Καλλιώρας Θωμάς, Παναγόπουλος Γιώργος και Πάντος Άγγελος, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αθανάσιος Σπύρου, η επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Παρασκευή Ντούρβα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Φούντας, Τσιούφη Ευαγγελία, Φροξυλιάς Βάϊος, Επαμεινώνδας Γκινής, Άρης Γκαγκάς και Χρ. Γκαραβέλας, ο πρόεδρος της ΤΚ Ελληνοπύργου Γιάννης Βλάχος, οι τοπικοί Σύμβουλοι Οξυάς κ.κ. Σπύρος Σωτηρίου και Κώστας Γκέκας, η Δασάρχης Μουζακίου Τερψιθέα Χουρδάκη, εκπρόσωποι του Συλλόγου εν Θεσσαλία Οξυωτών από τη Ν. Αγχίαλο με τον πρόεδρο του Συλλόγου κο Χρήστο Ράπτη, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Μουζακίου Φανή Δασκάλου με μέλη του ΔΣ, το μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μουζακίου «Οι ΓΟΜΦΟΙ» Τόμυ Ευθυμίου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αργιθεατών Μουζακίου Ηλίας Κλάρας με μέλη του ΔΣ, μέλη του ΔΣ του Συλλόγου «Θεσσαλικό Χοροστάσι» από την Καρδίτσα, κ.λ.π.. Ευχετήριες επιστολές στάλθηκαν από τους Δήμαρχο Μουζακίου Γιώργο Κωτσό και τη βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας Σούλα Σιωροπούλου – Κατσιαβρά.

Άλλη μια πετυχημένη εκδήλωση, λοιπόν, από το Σύλλογο της Οξυάς, που άφησε άπαντες ικανοποιημένους….. Για το λόγο αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει και δημόσια όλους όσους παραβρέθηκαν, εργάστηκαν ή με οποιονδήποτε τρόπο συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης, τον επιχειρηματικό κόσμο του Μουζακίου, του Μαυροματίου, της Πύλης καθώς και των πόλεων Τρικάλων και Καρδίτσας, τα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης αλλά και το κέντρο «ΕΝΑΣΤΡΟΝ» για το άριστο μενού και την άψογη εξυπηρέτηση.

Λαογραφικός, Αρχαιολογικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Οξυάς «το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας»

20180210 222648

20180210 222824

20180210 224017




Total
0
Shares
Previous Article

Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του ΕΟΣΚ για το 2018

Next Article

Ανάβαση στην κορυφή της Ρόκας