Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα: «Διαχείριση Δασών στο Δήμο Πύλης και ο ρόλος της Τ.Α.» στο Περτούλι

Πραγματοποιήθηκε στο Περτούλι του Δήμου Πύλης η ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας ( ΠΕΔΘ ) με τίτλο «Διαχείριση Δασών στο Δήμο Πύλης και ο ρόλος της Τ.Α.»

Πραγματοποιήθηκε στο Περτούλι του Δήμου Πύλης η ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας ( ΠΕΔΘ ) με τίτλο «Διαχείριση Δασών στο Δήμο Πύλης και ο ρόλος της Τ.Α.»

            Την ημερίδα παρακολούθησαν πολλοί εκπρόσωποι φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων , αιρετοί αλλά και επιχειρηματίες στον τομέα του ξύλου προκειμένου  να ακούσουν από τους εισηγητές χρήσιμες πληροφορίες για την διαχείριση των δασών , το marketing για τα προϊόντα ξύλου, τη διαχείριση του πρότυπου Πανεπιστημιακού Δάσους Περτουλίου κλπ.

Οι εισηγητές κ.κ. Δρ. Παπαδόπουλος Ιωάννης, Χασανάγας Νικόλαος και Δρ. Τρίγκας Μάριος ήταν πλήρως εμπεριστατωμένοι και ανέπτυξαν τις εισηγήσεις τους που “προκάλεσαν” αρκετές τοποθετήσεις εκπροσώπων φορέων και όχι μόνο.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κος Κωτσός Γεώργιος κλείνοντας την ημερίδα , επισήμανε με έμφαση την διάθεση της ΠΕΔΘ για συνεργασία σε όλα τα επίπεδα, με τα δασαρχεία , τα επιμελητήρια , τους Δήμους προκειμένου να αναδειχθούν όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των ορεινών περιοχών που διαθέτουν μεγάλες δασικές εκτάσεις. Χαρακτηριστικά είπε ότι στις ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές τα προβλήματα προς αντιμετώπιση είναι πολλά και μεγάλα, ιδιαίτερα την χειμερινή περίοδο. Εάν συνυπολογιστεί η υποστελέχωση των Δήμων και τα πενιχρά οικονομικά μέσα, προκύπτει ως συμπέρασμα ότι μόνο μέσα από συνεργασίες και ένα δίκαιο θεσμικό πλαίσιο , που θα αντιμετωπίζει με ευαισθησία τις ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές , θα δίνονται οι σωστές λύσεις στις τοπικές κοινωνίες.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας επεσήμανε επίσης ότι οι Θεματικές Επιτροπές που έχουν συσταθεί θα ενεργοποιηθούν πολύ περισσότερο το 2016 και θα εξετάζουν με μεγάλη σοβαρότητα όλα τα θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα του πολίτη. Για παράδειγμα η Θεματική Επιτροπή Αγροτικής Ανάπτυξης και ο πρόεδρος αυτής κος Σκάρλος Αθανάσιος , Δήμαρχος Σοφάδων, έχουν ήδη αναδείξει ζητήματα που αφορούν στον πρωτογενή τομέα.

Στην Ημερίδα παρευρέθησαν ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νομού Τρικάλων κος Σιμορέλης Χρήστος καθώς και ο Αντιπεριφεριάρχης Δημόσιας Υγείας κος Τσίγκας Γεώργιος.

Την Ημερίδα συντόνισε ο Διευθυντής της ΠΕΔ Θεσσαλίας κος Τσούμας Δημήτριος.

Ped-Hmerida-1 Ped-Hmerida-2

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας

Κωτσός Γεώργιος

Δήμαρχος Μουζακίου




Total
0
Shares
Previous Article

Φιλικός αγώνας βόλλεϋ στο Κλειστό Γυμναστήριο Μουζακίου στα πλαίσια του "Τεχνόδρομου"

Next Article

Χριστουγεννιάτικα Ηχοχρώματα στην Πύλη από το Ωδείο «Μουσική Πνοή»