Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πραγματοποιήθηκε η 4η τακτική συνεδρίαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αργιθεάτικων Συλλόγων (Π.Ο.Α.Σ.)

Το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016 το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Α.Σ. πραγματοποίησε την 4η (τέταρτη) τακτική του συνεδρίαση, στα γραφεία του Συλλόγου Αργιθεατών Ν. Λάρισας «Ο Άγιος Νικόλαος». Προηγήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας με θερμές ευχές από όλο το Διοικητικό Συμβούλιο, για μία καλή και δημιουργική χρονιά, τόσο στην Ομοσπονδία μας όσο και σε όλα τα μέλη της.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν διεξοδικά αρκετά τρέχοντα θέματα, καθώς και ο προγραμματισμός του προσεχούς διαστήματος. Αρχικά, η Πρόεδρος της Π.Ο.Α.Σ. έκανε τον απολογισμό για την άκρως επιτυχημένη προσπάθεια συλλογής τροφίμων για τις άπορες οικογένειες της Αργιθέας. Πρόκειται για μία προσπάθεια στην οποία συμμετείχαν τα μέλη της Ομοσπονδίας μας και συγκεντρώθηκε μεγάλη ποσότητα τροφίμων.

Στη συνέχεια, στάθηκε στον σχεδιασμό των εκδηλώσεων που δρομολογούνται για τους επόμενους μήνες. Πιο ειδικά, εξετάστηκε η δυνατότητα πραγματοποίησης μίας μεγάλης εκδήλωσης φιλανθρωπικού χαρακτήρα, σε συνεργασία με πολλούς φορείς του Νομού Καρδίτσας, όπου στόχο θα έχει την ενίσχυση των συσσιτίων της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Εκτός από αυτή την πρωτοβουλία, προτάθηκε- σε συνεργασία με την Αβερώφειο Γεωργική Σχολή στη Λάρισα- η πιθανότητα υλοποίησης μίας εκδήλωσης ενημερωτικού περιεχομένου, για τις προοπτικές που παρουσιάζονται στους κτηνοτρόφους αλλά και στους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα στην περιοχή μας. Και για τα δύο εγχειρήματα, θα υπάρξει σύντομα ακριβής ενημέρωση.

Αμέσως μετά, το σώμα ενημερώθηκε από την Υπεύθυνη Ανταμώματος για τις προετοιμασίες υλοποίησης αυτού όπως και για τις πρώτες συναντήσεις της Επιτροπής, ενώ πραγματοποιήθηκε μία πρώτη εκτίμηση του συνολικού οικονομικού κόστους.

Πραγματοποιήθηκε η 4η τακτική συνεδρίαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αργιθεάτικων Συλλόγων (Π.Ο.Α.Σ.)

Τέλος, οι Υπεύθυνοι – Συντονιστές Συνεδρίου εισηγήθηκαν την πρότασή τους για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου, με έναν αρκετά αναλυτικό και τεκμηριωμένο τρόπο, όπου και έγινε δεκτή ως βάση συζήτησης.

Σε πρώτο επίπεδο, αποφασίστηκε ότι
α) θα είναι Συνέδριο πολιτιστικής ανάδειξης με αναπτυξιακή κατεύθυνση,
β) θα έχει διήμερη διάρκεια και
γ) θα αποτελείται από πιστοποιημένους συνέδρους μέσα από φορείς όλης της Αργιθέας.

Αυτό, βέβαια, δεν θα αποκλείει την είσοδο σε όλο τον κόσμο που θα ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει τις διεργασίες. Ωστόσο, η διαβούλευση θα συνεχιστεί κανονικά, αφού φυσικά στελεχωθεί η Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου από εκπροσώπους των σωματείων – μελών μας.

Η Πρόεδρος
Νανά Μαυραντζά
Ο Γενικός Γραμματέας
Ανδρέας Στεργίου

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΡΓΙΘΕΑΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ (Π.Ο.Α.Σ.)
e-mail: poasargithea@gmail.com




Total
0
Shares
Previous Article

Οδηγίες από την ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ που αφορούν στην επιδημία από τον ιό ΖΙΚΑ

Next Article

Συνάντηση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλίας με την Γενική Πρόξενο των Η.Π.Α.