Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πραγματοποίηση ημερίδας του 1ου Γυμνασίου Μουζακίου με τίτλο «Αποδοχή……το 1ο βήμα για τη συμπερίληψη»

Afisa imeridas Gymnasio Mouzakiou 1

Πραγματοποίηση ημερίδας του 1ου Γυμνασίου Μουζακίου με τίτλο «Αποδοχή……το 1ο βήμα για τη συμπερίληψη»

Τα σχολεία του 21ου αιώνα χαρακτηρίζονται από την ετερότητα των μαθητών τους. Οι μαθητές διαφέρουν όσον αφορά την φυλή, τη θρησκεία, την εθνικότητα, αλλά επίσης υπάρχουν και μαθητές/τριες με αναπηρίες ή που έχουν κριθεί να έχουν ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Κάθε παιδί όμως έχει το δικαίωμα να υποστηρίζεται από την κοινότητά του, να μαθαίνει και να εξελίσσεται στα πρώτα χρόνια της ζωής του και όταν φτάνει η ώρα να πάει σχολείο, να λαμβάνει ισότιμη εκπαίδευση με όλους τους υπόλοιπους μαθητές/τριες σε ένα σχολείο που θα νοιώθει ευπρόσδεκτο.

Η Συμπεριληπτική Εκπαίδευση είναι η εκπαίδευση που περιλαμβάνει όλους, ήτοι άτομα χωρίς αλλά και με ειδικές (εκπαιδευτικές) ανάγκες που μαθαίνουν μαζί στα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Είναι μια ιδιαίτερη πρόκληση τόσογια την πολιτεία όσο και για τα σχολεία, να παρέχουν ίσες ευκαιρίες σε όλους τους μαθητές/τριες τους. Για να μπορέσει να εφαρμοστεί η φιλοσοφία της συμπερίληψης, το σύστημα είναι αυτό που πρέπει να προσαρμοστεί ώστε να συμπεριλάβει και τα άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και όχι αυτά να προσαρμοστούν στο σύστημα. Η προσπάθεια εφαρμογής του θεσμού της συμπερίληψης βασίζεται στη φιλοσοφία τηςαποδοχής για ισότιμη συμμετοχή όλων των ατόμων στο πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό γίγνεσθαι.

Στο 1ο Γυμνάσιο Μουζακίου, η Διευθύντρια κα Μανταλιά Παναγιώτα, ο Σύλλογος Διδασκόντων καθώς και οι υπεύθυνοι για την οργάνωση εκπαιδευτικοί κ. Χρονόπουλος Σταύρος και κα Τοσιούδη Παρασκευή,αφουγκραζόμενοι τις νέες ανάγκες που διαμορφώνονται σήμερα στο Σχολείο αλλά και στην κοινωνία αύριο, προσκαλέσαμε δύο ειδικούς να μας καταθέσουν τη γνώση και την εμπειρία τους πάνω στα καίρια θέματα της Συμπερίληψης και της Αποδοχής. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθείτην Τετάρτη 26 Απριλίου και ώρα 17:30 στο Πνευματικό κέντρο Μουζακίου. Ομιλητές θα είναι η κ. Ρούση Χριστίνα, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο κ. Κωτούλας ΒασίλειοςΔιδακτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και εκπαιδευτικός.

Επειδή θεωρούμε ότι το Σχολείο είναι κύτταρο της Κοινωνίας θα ήταν χαρά και τιμή για το σχολείο μας να παραβρεθείτε στην εκδήλωση και να μοιραστούμε και να συζητήσουμε τις απόψεις των ειδικών.

Σας περιμένουμε

prosklisi imeridas Gymnasio Mouzakiou 1

Afisa imeridas Gymnasio Mouzakiou




Total
0
Shares
Previous Article
Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα

Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα

Next Article
Συνέντευξη τύπου για το 41ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας (15η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών) - Συνεχίζεται η 15η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών σήμερα Παρασκευή στο Μουζάκι - Τιμάται ο Πανεπιστημιακός Καθηγητής Χρήστος Σαμαράς

Συνεχίζεται η 15η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών σήμερα Παρασκευή στο Μουζάκι - Τιμάται ο Πανεπιστημιακός Καθηγητής Χρήστος Σαμαράς

Related Posts