Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πραγματοποίηση διαδικτυακής συνέλευσης – ολομέλειας της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή

Αριστερή Παρέμβασης στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή

Πραγματοποίηση διαδικτυακής συνέλευσης – ολομέλειας της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή

Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνέλευση – ολομέλεια της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή, με θέμα την αποτίμηση της έως τώρα πορείας και τον σχεδιασμό των μελλοντικών της δράσεων.

Από την ολομέλεια, αποτιμήθηκε ότι, τα δύο χρόνια που κύλισαν από τις περιφερειακές εκλογές του 2019 αποτελούν μια ιδιαίτερα συμπυκνωμένη πολιτική περίοδο. Η εμφάνιση της πανδημίας σε συνδυασμό με τη κλιμάκωση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων ουσιαστικά επιβεβαίωσαν τη βασική εκτίμηση της Αριστερής Παρέμβασης, πως η περίοδος που ξημέρωνε μετά τις εκλογές του 2019, θα ήταν περίοδος μεγάλων κοινωνικών μαχών.

Το μοντέλο της «παραγωγικής ανασυγκρότησης» με την έλευση της «ανάπτυξης» και την «έξοδο από τα μνημόνια», που άφησε πίσω του ο ΣΥΡΙΖΑ, αποτέλεσε τη μαγιά για την περαιτέρω κλιμάκωση των αστικών αναδιαρθρώσεων από την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία ψήφισε αντιπεριβαλλοντικό νόμο, όξυνε τον ανταγωνισμό στο Αιγαίο, άφησε το δημόσιο σύστημα υγείας εντελώς αβοήθητο και με πρόσχημα την πανδημία, εισήγαγε νέους εκμεταλλευτικούς όρους στους εργαζόμενους, διεύρυνε τους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση με την τηλε-«εκπαίδευση» και τον νέο νόμο για τα πανεπιστήμια, έβαλε στο απόσπασμα τις κοινωνικές ελευθερίες με τον νόμο για τις διαδηλώσεις, τα μέτρα για τον κορωνοϊό και την ενίσχυση των σωμάτων ασφαλείας, διεξάγοντας παράλληλα έναν ανηλεή πόλεμο εναντίον των μεταναστών.

Η επιθετική τάση της αστικής πολιτικής έχει άμεση αντανάκλαση και στο τοπικό κράτος και το πολιτικό του προσωπικό. Το νέο εκλογικό πλαίσιο που σχεδιάζει η κυβέρνηση για τις τοπικές εκλογές του 2023, με συζήτηση για όριο 3% για τη συμμετοχή στα συμβούλια, κατάργηση της υποτιθέμενης «απλής αναλογικής» του «Κλεισθένη» και βέβαια τη συζήτηση για την «περιφερειακή διακυβέρνηση», δείχνουν πως για μια ακόμη φορά οι αστικοί σχεδιασμοί στην οικονομία θα έχουν άμεση αποτύπωση και στον κρατικό μηχανισμό, ολοκληρώνοντας την επιχειρηματική του μετεξέλιξη.

Η Θεσσαλία, έχει γίνει πεδίο εκδήλωσης σημαντικών αστικών σχεδιασμών (ενέργεια, καύση σκουπιδιών, ιδιωτική υγεία, πολεμική αναβάθμιση κτλ.), που στην προσπάθεια υλοποίησής τους διεξήχθησαν, μεγαλύτεροι και μικρότεροι, εξαιρετικά σημαντικοί αγώνες. Η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία από το πρώτο lock down (Μάρτης 2020) μέχρι σήμερα, δεν μπήκε στη λογική του «θα λογαριαστούμε μετά». Συγκρότησε δυνάμεις, διατήρησε την αντιπαράθεση με την αστική πολιτική και μπόλιασε τον κοινωνικό διάλογο με βασικές πλευρές μιας ανατρεπτικής εργατικής αντιπολίτευσης. Με αυτοτελείς παρεμβάσεις σε όλες τις Θεσσαλικές πόλεις ανέδειξε ζητήματα που αφορούν τα εργατικά δικαιώματα, τη δημόσια και δωρεάν υγεία, την εγκληματική πολιτική διαχείριση της πανδημίας, το περιβάλλον, την εκπαίδευση, των δημοκρατικών δικαιωμάτων, των μηχανισμών καταστολής, την αστυνομοκρατία, την πολεμική προετοιμασία και την πολιτική κατά των μεταναστών.

Για το άμεσο μέλλον, η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία εκτιμά ότι, εισερχόμαστε σε μία περίοδο περαιτέρω κλιμάκωσης της επίθεσης από την πλευρά της αστικής πολιτικής αλλά και αναζωπύρωσης των κοινωνικών αντιστάσεων και θέτει ως κύριους στόχους της το μπλοκάρισμα των καταστροφικών κοινωνικά και περιβαλλοντικά επενδύσεων, την ανατροπή της δολοφονικών κυβερνητικών επιλογών και την ενίσχυση ενός ρεύματος αγώνα που θα επιδιώκει την αποσταθεροποίηση συνολικά του αστικού συστήματος σε μία κατεύθυνση θεμελίωσης των σύγχρονων αναγκών και δικαιωμάτων του λαού. Στη βάση αυτή, επιδιώκει:

· Την ενεργή της συμβολή στη συγκρότηση πρωτοβουλιών σε όλη τη Θεσσαλία και συμμετοχή το Σάββατο 6 Φλεβάρη στην πανελλαδική κινητοποίηση για το δικαίωμα στους αγώνες, ενάντια σε διώξεις και πρόστιμα.

· Τη στήριξη και οργάνωση παρεμβάσεων – κινητοποιήσεων για την εκπαίδευση, για το άνοιγμα των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε όλες τις βαθμίδες και την ανατροπή του νέου νομοσχέδιου για τα Πανεπιστήμια, με επόμενο σταθμό τις κινητοποιήσεις στις 3-4 Φλεβάρη.

· Να πρωτοστατήσει στην 24ωρη γενική απεργία, που έχουν προκηρύξει ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ για τις 16 Φλεβάρη, επιδιώκοντας να αποτελέσει έναν αγωνιστικό σταθμό για όλους τους εργαζόμενους, ενάντια στη συνολική επίθεση της κυβέρνησης.

· Τον σχεδιασμό για την επανεμφάνιση με όρους μαζικού κινήματος των πρωτοβουλιών ενάντια στην καταστροφική καπιταλιστική ανάπτυξη με στήριξη και δημιουργία συντονισμών – συλλογικοτήτων, ανεξάρτητων από την αστική πολιτική με δημοκρατική λειτουργία και κοινωνική γείωση, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και στη νεολαία.

· Την πραγματοποίηση εκδηλώσεων με βάση τις προτεραιότητες που τέθηκαν από την αποτίμηση και την οργάνωση νέας πανθεσσαλικής συνέλευσης στις αρχές του καλοκαιριού για επανασχεδιασμό, οργάνωση μαζικής εξόρμησης σε όλη την περιφέρεια και συζήτηση για την εναλλαγή του εκπροσώπου της στο περιφερειακό συμβούλιο.

Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή




Total
0
Shares
Previous Article
Κοπή Βασιλόπιτας μέσω τηλεδιάσκεψης των Θεσσαλών Ευρώπης

Κοπή Βασιλόπιτας μέσω τηλεδιάσκεψης των Θεσσαλών Ευρώπης - Τυχερός ο Θεσσαλικός Σύλλογος Ντύσσελντορφ

Next Article
Στο μάτι επιτήδειων διαρρηκτών το κυλικείο του Γυμνασίου - Λυκείου Μαγούλας

Στο μάτι επιτήδειων διαρρηκτών το κυλικείο του Γυμνασίου - Λυκείου Μαγούλας