Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πότε θα γνωστοποιηθεί… στο Μουζάκι η Πιστοποίηση Καθαρότητας Χώρων από Αμίαντο;

Πότε θα γνωστοποιηθεί... στο Μουζάκι η Πιστοποίηση Καθαρότητας Χώρων από Αμίαντο;

 

Πότε θα γνωστοποιηθεί… στο Μουζάκι η Πιστοποίηση Καθαρότητας Χώρων από Αμίαντο;

Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ- ΠΑΜΙΣΟΥ- ΙΘΩΜΗΣ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ-ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ –ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ, Για Επικινδυνότητα από έλλειψη ενημέρωσης στη διαχείριση Αμιάντου Επισημαίνοντας ότι, «Αναθέτουν απ ευθείας … την Υπηρεσία Απομάκρυνσης …. Αμιάντου»

Αγαπητοί Πολίτες

*Όπως βλέπετε στα επισυναπτόμενα σχετικά έγγραφα στο Δήμο Μουζακίου αποφασίσθηκε με τη διαδικασία της απ ευθείας ανάθεσης, η παροχή υπηρεσίας Απομάκρυνση Αμιάντου, χωρίς να εφαρμοστούν όπως προκύπτει, τα προβλεπόμενα στον κώδικα ασφαλούς απομάκρυνσης αμιάντου και χωρίς να γνωστοποιηθεί Που ήταν προσωρινά αποθηκευμένα αυτά τα αμιαντούχα υλικά, Πως βρέθηκαν εκεί, Ποιοι τα μετέφεραν; Από που ήρθαν και με εντολή Ποιου-ων;

*Δεν γνωστοποιήθηκε αν τηρήθηκε η Αρχή της διαχείρισης αμιάντου (εντοπισμός- καταγραφή ποιοτικός και ποσοτικός προσδιορισμός – εργασίες ασφαλούς απομάκρυνσης και προστασία Δημόσιας Υγείας και εργαζομένων από έκθεση σε αμίαντο κατά την εργασία).

*Πολίτες της Δ.Κ Μουζακίου μας κατήγγειλαν ανώνυμα ότι, τα «φύλλα ελενίτ» που απομακρύνθηκαν ήταν προσωρινά αποθηκευμένα στον περίβολο χώρο του Δημοτικού Γυμναστηρίου Μουζακίου!!!, μεταφέρθηκαν δε εκεί από την οδό Ερμού όπου είχαν εντοπιστεί και σημανθεί (ΦΩΤΟ) από τις αρμόδιες εποπτικές και Δημοτικές αρχές!!!.

*Εάν αυτά αληθεύουν δημιουργήθηκε κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία και Μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα για το Δήμο Μουζακίου, το Δημοτικό Συμβούλιο και την Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ –ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΝΕΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΥ  ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ, οι οποίοι οφείλουν αφού τοποθετηθούν δημόσια, Να διερευνήσουν και Να ελέγξουν αυτή τη σοβαρότατη υπόθεση, αναλαμβάνοντας, προσωποποιώντας και καταλογίζοντας πολιτικές, ηθικές και άλλου είδους ευθύνες για μη νόμιμη και μη ασφαλή μεταφορά, προσωρινή αποθήκευση αμιάντου και έκθεση Πολιτών και εργαζομένων σε αμίαντο κατά την εργασία.

Καλούμε τους αρμόδιους φορείς οι οποίοι έκαναν και τη σχετική σήμανση (ΦΩΤΟ) στην οδό Ερμού αφού ενημερώσουν τους Πολίτες του Μουζακίου σχετικά με τους κινδύνους από τη μηχανική διαταραχή, να προχωρήσουν στην εφαρμογή της αρχής  «ο ρυπαίνων πληρώνει».

Όλοι τους δε είναι υποχρεωμένοι σύμφωνα με τον πλήρη φάκελο και τις προτάσεις μας, να γνωστοποιήσουν άμεσα και με κατεπείγουσα διαδικασία Διενέργεια επιθεώρησης (οπτικό έλεγχο και μετρήσεις αέρα) για έκδοση Πιστοποίησης Καθαρότητας χώρου από αμίαντο, ώστε αυτός να παραδοθεί ασφαλής για κάθε περαιτέρω εργασία/χρήση στο Κλειστό Γυμναστήριο, στη συμβολή των οδών Ερμού και Καποδιστρίου, στην Ανάβρα, στην Καμαρούλα, στα Παλαιά Σφαγεία κ.α. (ΦΩΤΟ).

Έχουν υποχρέωση απέναντι στους κατοίκους, στη νεολαία του Δήμου Μουζακίου, στη Δημόσια Υγεία .-

Μουζάκι 14-03-2019

Για την Περιβαλλοντική και Οικολογική Παρέμβαση

Τσιρογιάννης Ε. Γιώτης Λ. Βασιλάκος Α.

amiantos mouzaki 1

amiantos mouzaki 2

amiantos mouzaki 3

amiantos mouzaki 4

amiantos mouzaki 5

amiantos mouzaki 6

amiantos mouzaki 7

amiantos mouzaki 8

amiantos mouzaki 9




Total
0
Shares
Previous Article
Συναυλία κιθάρας από το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας

Συναυλία κιθάρας από το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας

Next Article
Σεισμογράφο από μαθητές αποκτούν τα Τρίκαλα!

Σεισμογράφο από μαθητές αποκτούν τα Τρίκαλα!

Related Posts