ΕΠΣ Καρδίτσας: Ποτέ πια επιστροφή στα φαντάσματα του παρελθόντος

epsk1

Τις τελευταίες ημέρες διαβάσαμε σε συγκεκριμένη μερίδα του  ηλεκτρονικού τύπου των Αθηνών ότι ένα ανεξάρτητο σωματείο φιλάθλων-πολιτών του Νομού Καρδίτσας, ασχολείται με ποδοσφαιρικά θέματα και μάλιστα προβαίνει και σε ανώνυμες καταγγελίες.
Από την έρευνα που έγινε, δεν προέκυψε τέτοιο σωματείο, στην Γ.Γ.Α, στην Ε.Π.Ο, στην Ε.Π.Σ.Κ, στο Πρωτοδικείο κ.λ.π που να δραστηριοποιείται στην περιοχή μας, ούτε έγιναν γνωστοί οι διοικούντες σε αυτό.

Σε κανέναν δεν έκανε εντύπωση το γεγονός, καθότι το περιεχόμενο παραπέμπει κατευθείαν από μόνο του, στην πηγή της προέλευσής του.

Στο σκοτεινό παρελθόν που ταλάνισε το ποδόσφαιρο της Καρδίτσας, στο οποίο το σωματεία γύρισαν την πλάτη, οριστικά και αμετάκλητα τον Φεβρουάριο του 2019, με τον πιο επώδυνο τρόπο. Την επόμενη ημέρα ποδοσφαιρική Καρδίτσα και τα σωματεία της, μετρούσαν τις πληγές τους «χαμένα΄΄ βιβλία και σφραγίδες σωματείων, καταγγελίες για κλοπή στην Αστυνομία και στο αρμόδιο γραφείο Αθλητισμού της Περιφερειακής Ενότητας, έκδοση νέων βιβλίων κ.λ.π κ.λ.π , πράγματα γνωστά στο Πανελλήνιο.

Καταβάλουμε προσπάθεια να πείσουμε τα σωματεία για μια δίκαιη μεταχείριση και όσον το δυνατόν από μέρος μας συμπαράσταση, σε θέματα γραφειοκρατικού χαρακτήρα και όποια άλλη βοήθεια, μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας.

Η πανδημία βέβαια δεν μας επέτρεψε να λειτουργήσουμε όπως θα θέλαμε, ακόμα και σήμερα. Οι υπάλληλοι σε αναστολή τα πρωταθλήματα σταματημένα, οι συνεδριάσεις μας δια περιφοράς, οι επαφές και η συνεργασίας μας με την αθλητικό κόσμο στο απόλυτο μηδέν.  Κάνουμε ότι μπορούμε. Αυτό που κάνουν όλες οι ποδοσφαιρικές Ενώσεις της Χώρας.

Με τις αδυναμίες μας, τα προβλήματα, την όποια εμπειρία αποκτήσαμε, την συνεργασία μας με τις υποκείμενες αρχές, Ε.Π.Ο , Γ.Γ.Α, Δήμους , Περιφέρεια κλπ.

Φαίνεται ότι σε κάποιους δεν άρεσε το γεγονός της αποδοχής μας από την συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων και την νέα κατάσταση των πραγμάτων, έτσι  όπως μέχρι τώρα διαμορφώθηκε και που συνεχώς μέρα με την μέρα η διαφορά άσκησης διοίκησης και ισονομίας γίνεται πλέον ορατή και ο διάλογος και η συνεργασία αντικατέστησαν τη φοβέρα και τα αντίποινα.

`Ετσι εκτός από τα μη καταγεγραμμένα πουθενά φίλαθλα σωματεία ή Ενώσεις πολιτών κ.λ.π κ.λ.π , έκαναν τελευταία την εμφάνιση τους σύμφωνα και πάλι με τον λαλίστατο ηλεκτρονικό τύπο των Αθηνών και ποδοσφαιρικά σωματεία!!!… της Καρδίτσας, καθώς και φερόμενοι ώς εκπρόσωποι αυτών, χωρίς όμως αυτά να είναι ενεργά, χωρίς την συγκατάθεση των Διοικητικών Συμβουλίων (αν υπάρχουν Διοικήσεις), που τάχα εξουσιοδότησαν άλλους ανθρώπους, που ουδεμία ανάμειξη είχαν στο παρελθόν με αυτά, να χειριστούν θέματα για λογαριασμό τους!!!
Λίγος σεβασμός στα « χαμένα ΄΄ βιβλία και τις σφραγίδες των σωματείων αυτών, δεν βλάπτει. Ακόμα και να κακώς παρακρατήθηκαν, η ασέλγεια δεν πρέπει να συνεχίζεται.

Οι φερόμενοι ως τελευταίοι πριν 2-3 χρόνια διαχειριστές των ανωτέρω, ουδεμία ενημέρωση είχαν για τις όποιες ενέργειες κάποιων κατά φαντασίαν εκπροσώπων τους, ουδένα πρακτικό συνέταξαν, ουδεμία εξουσιοδότηση παρείχαν…

Τα σωματεία, απολογούνται μόνο στα μέλη τους, που είναι εγγεγραμμένα φυσικά πρόσωπα στο βιβλίο μελών τους και σε κανένα άλλον.

Οι Ενώσεις απολογούνται μόνο στα μέλη τους που είναι τα εγγεγραμμένα νομικά πρόσωπα, δηλαδή τα σωματεία της δύναμης των και σε κανένα άλλον.

Τα σωματεία έχουν δικά τους καταστατικά και λειτουργούν αυτόνομα και ανεξάρτητα.

Οι Ενώσεις έχουν τα δικά τους καταστατικά και λειτουργούν επίσης και αυτόνομα και ανεξάρτητα.

Ο οποιοσδήποτε δεν μπορεί να υποκαταστήσει ούτε τα σωματεία ούτε και τις `Ενώσεις, χωρίς την συγκατάθεσή των με έγγραφες αποφάσεις, με σφραγίδες, με υπογραφές και πρωτόκολλα .

`Οποιες άλλες πρακτικές του παρελθόντος από οπουδήποτε και οποιονδήποτε προέρχονται και συντελούνται, είναι πράξεις οι οποίες αντιβαίνουν τα χρηστά ήθη τις καταστατικές διατάξεις και φυσικά τους Νόμους του Κράτους.

Ο έχων ώτα, ακούειν ακουέτω. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρών σοφού.

Τα σωματεία μέλη μας όχι μόνο δικαιούνται αλλά και υποχρεούνται να ενημερώνονται για όλα τα τεκτενόμενα στην `Ενωση, που τα αφορούν. Δεν αρνηθήκαμε ποτέ για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων μας , την πληροφόρηση, την ενημέρωση, την διευκόλυνση. Στα σωματεία όμως και στους εξουσιοδοτημένους από αυτά αντιπρόσωπους τους.

Άλλωστε το ανώτερο όργανο της `Ενωσης, η Ετήσια Γενική Συνέλευση, διεξάγεται κανονικά και δίνεται η δυνατότητα για υποβολή προτάσεων από τα σωματεία και η διαμόρφωση μια κοινής προσπάθειας και σύμπλευσης. Από κανέναν δεν στερήθηκε η ελευθερία της έκφρασης.

Σε αντίθεση με πρόσφατο παρελθόν, όπου για κάθε διαφορετική έκφραση άποψης, η ιδιωτική φύλαξη λάμβανε εντολή από τον  ιδιοκτήτη της Συνέλευσης , να απομακρύνει από το χώρο τούς  εκπροσώπους των σωματείων που είχαν διαφορετική άποψη.
Πετάει ο γάιδαρος; Πετάει!!!…

Η προσπάθεια για επαναφορά σε δικαστικές διαμάχες, μεταξύ των μελών της αθλητικής οικογένειας της Καρδίτσας, είναι ανεπίτρεπτη. Αντικοινωνική και πολυδάπανη. `Οσες πιέσεις και αν ασκηθούν, όσα παρακάλια…

Το ποδόσφαιρο ταλαιπωρήθηκε αρκετά στην Καρδίτσα. Είναι πλέον καιρός να μπει οριστικά ένα τέλος στον κατήφορο.

Η Ε.Ε της Ε.Π.Σ.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣTotal
1
Shares