Πότε κάνουν πρεμιέρα τα νέα μέτρα σε καφέ, μπαρ, εστιατόρια και σχολεία

katastimata open

Πότε κάνουν πρεμιέρα τα νέα μέτρα σε καφέ, μπαρ, εστιατόρια και σχολεία

Τα μέτρα για τα οποία προϊδέασε χτες ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται από τα μέσα Σεπτεμβρίου, με το άνοιγμα δηλαδή των σχολείων σε όλη τη χώρα.

Το πρώτο και βασικότερο που πρέπει να αναμένουν οι πολίτες είναι πως η διασκέδαση θα εξελιχθεί ενόψει του χειμώνα σε «προνόμιο» σχεδόν αποκλειστικά για εμβολιασμένους. Αυτό που εμμέσως έχει προαναγγελθεί, και αναμένεται να ισχύσει και επισήμως είναι πως εστιατόρια, καφέ, μπαρ, νυχτερινά κέντρα θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους στους κλειστούς χώρους τους.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, μόλις ο καιρός αλλάξει και χειμωνιάσει, δεν θα έχουν επιλογές διασκέδασης καθώς θα τους απαγορευτεί η είσοδος σε κλειστούς χώρους. Πολλοί στην κυβέρνηση θεωρούν ότι αυτό θα λειτουργήσει ως κίνητρο για μεγάλο κομμάτι ανεμβολίαστων.

Από κει και πέρα στα σχολεία, θα εφαρμοστούν αυστηροί κανόνες που επίσης θα κάνουν τη ζωή των ανεμβολίαστων δύσκολη. Στα πανεπιστήμια οι καθηγητές θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι αλλιώς θα χρειάζονται δύο εργαστηριακά τεστ τη βδομάδα με δικά τους έξοδα. Το ίδιο θα ισχύσει και με τους φοιτητές που θα προσέρχονται σε έδρανα είτε ως εμβολιασμένοι είτε προσκομίζοντας αρνητικό τεστ. Η διαφορά είναι οτι για τους φοιτητές το τεστ θα παρέχεται δωρεάν από το κράτος. Αντίστοιχοι κανόνες θα ισχύσουν και στα σχολεία. Με τεστ θα προσέρχονται και οι μαθητές άνω των 12 ετών.

Όσοι μαθητές δεν είναι εμβολιασμένοι, θα προσέρχονται με αρνητικό self test το οποίο θα παρέχεται δωρεάν και αυτό από το κράτος. Η «Οδύσσεια» των ανεμβολίαστων θα συνεχιστεί και στην εργασία. Τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα όσοι επιλέξουν να μην κάνουν το εμβόλιο θα πρέπει να υποβάλλονται δύο φορές την εβδομάδα σε εργαστηριακό τεστ το οποίο θα βαραίνει οικονομικό τους ίδιους.Total
1
Shares
Previous Article
vroxi thalassa

Σάκης Αρναούτογλου: O καιρός μέχρι τις 28/8 - «Με δύο λόγια: προσοχή!»

Next Article
skilos vomva trikala

Ο σκύλος δεν μύρισε βόμβα στο ΙΚΑ Τρικάλων… λήξη συναγερμού!Total
1
Share