Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πόσο κοστίζει τελικά ένα χειροκρότημα?????

Μουζάκια 2018…..

Ένας υπέροχος τρόπος να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι έχοντας σαν τελευταία εικόνα στο μυαλό μας χορό ,μουσική, χαρά, γέλιο, ξενοιασιά και αναμνήσεις από ανθρώπους που συναντήσαμε στα πλαίσια αυτών των εκδηλώσεων. Ανθρώπους που ενδεχομένως θα ξανανταμώσουμε την επόμενη χρονιά, ή ίσως και …ποτέ ξανά…

Ποιός ξέρει που θα μας οδηγήσουν τα μονοπάτια της ζωής το επόμενο λεπτό ,την επόμενη μέρα.την επόμενη χρονιά… Τα πάντα ρει.. σύμφωνα με τον αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο Ηράκλειτο.

Δεν υπάρχουν εγγυήσεις ,στάνταρτ, δεδομένα, ούτε και οδηγίες για το πως θα πορευθεί ο καθένας στην ζωή. Και ούτε δύναται κανείς να προδικάσει το μέλλον, να το μαντέψει  ή να το αναλύσει…..

Γι’ αυτό οι σοφότεροι  εκπρόσωποι του ανθρώπινου είδους εκφράζουν την πεποίθηση τους πως το μόνο σταθερό σημείο αναφοράς στον ανθρώπινο βίο είναι η αγάπη. Και το διαλαλούν κάθε ώρα ,κάθε στιγμή κάθε λεπτό..

Ζήστε την κάθε σας μέρα σαν να μην υπάρχει αύριο…..

Ενστερνιζόμενη λοιπόν και εγώ αυτήν την φιλοσοφία πήγα να διασκεδάσω στην πανέμορφη πλατεία του Μουζακίου με αγαπημένα πρόσωπα, όμορφα άτομα  που αγαπώ και σέβομαι θέλοντας να συγκεντρώσω μαζί τους ρινίσματα… ευτυχίας.

Βραδιά νεολαίας λοιπόν χμμμμμ!!!!!!

Τρία ανερχόμενα αστεράκια, πρώιμοι καλλιτέχνες, δύο καταπληκτικά σε χιούμορ, ήθος και φωνή πλάσματα συντροφιά με δύο κιθάρες. Παλιά ελληνικά και ξένα ροκ και έντεχνα τραγούδια -τα γνώριζα τα περισσότερα- μιας και στα πρόσφατα νιάτα μου έκανα ένα όμορφο πέρασμα από το ραδιόφωνο σαν εκφωνήτρια και παραγωγός εκπομπών.

Ηδύς ήχος και ταξιδιάρικες μελωδίες …με πισωγύρισαν σε αλλοτινές εποχές ραδιοφωνικής μαγείας, εποχές που οι νότες είχαν χρώματα και αρώματα, λατρεία και γιασεμί.

Ένιωσα και γω παιδί μαζί τους. Μου ξύπνησαν θύμισες… περασμένων ευτυχισμένων στιγμών… κλειδωμένες ευλαβικά στο χρονοντούλαπο της ζωής μου…. Εύγε στα παιδιά με έκαναν να ονειρεύομαι…

Κάποια στιγμή [όπως ήθισται σε κάθε συναυλία] έπρεπε να ανασάνουν και αυτοί να ξαποστάσουν λιγάκι  και να χαϊδέψουν με το βλέμμα τους την ομήγυρη… αν θες.

 Και κάπως έτσι απολαύσαμε και το τρίτο διαμάντι  της παρέας …

Ένας dj σύγχρονος… μέσα στο μουσικό πνεύμα της εποχής. Μεστός ήχος, αριστοτεχνική εναλλαγή τραγουδιών με υπέροχες συνθέσεις <<γέφυρες>> για εύκολα περάσματα από τον ένα ήχο στον άλλο… τόσο απαλά δεμένα μεταξύ τους που δεν αντιλαμβανόσουν το ολίσθημα στις νότες… Και είναι μόλις δεκαοκτώ χρονών…

Και ήρθε η ώρα…. η δύσκολη ώρα… της κριτικής…

Όλα καλά και όλα ωραία από άποψη οργάνωσης.

Άψογο στήσιμο σκηνικού, φωτορυθμικά, άριστο ηχητικό σύστημα, αρκετά καθίσματα για την εξυπηρέτηση του κοινού και  έναν πεντακάθαρο έναστρο ουρανό που παρέπεμπε σε ρομαντικά καλοκαιρινά σινεμαδάκια..

Και όλα αυτά τα παρατηρούσα με ιδιαίτερη προσοχή όντας καθήμενη στις πρώτες σειρές καθισμάτων.

Τραγούδησα, γέλασα, λικνίστηκα στο ρυθμό της μουσικής, απόλαυσα με όλο μου το <<είναι>> την υπέροχη βραδιά και την απόλυτα επιτυχημένη συναυλία. [κατ΄εμέ]… χειροκροτώντας κάθε νότα κάθε τραγούδι και μοιράζοντας απλόχερα χαμόγελα στους τρείς καλλιτέχνες… που το άξιζαν και με το παραπάνω…

Το δικό μου παράπονο αν θες εκφράζεται με δύο φράσεις:

Γιατί οι νέοι του Μουζακίου δεν << βούλιαξαν>>την πλατεία με την προσελευσή τους και τα ποδοβολητά τους αν προτιμάς??

Και γιατί δεν σείστηκε ο τόπος από το χειροκρότημα??

Πόσο κόστιζε άραγε το να έρθουν όλοι οι πολίτες της περιοχής και ιδίως ο νεαρόκοσμος να παρακολουθήσουν από κοντά την έξοχη ερμηνεία των παιδιών που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και την ψυχή τους… άοκνα ενάντια στην μισοάδεια πλατεία και στο Αυγουστιάτικο αγιάζι???

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΕΝΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ???

Ιωάννα Κρίκου




Total
0
Shares
Previous Article

ΜΟΥΖΑΚΙΑ 2018: Συναρπαστικές οι εκδηλώσεις της 2ης ημέρας!!! (ΦΩΤΟ)

Next Article

Την Πέμπτη (23/8) κληρώνει για τα πρωταθλήματα και το κύπελλο ΕΠΣΚ 2018-19!