Πόσα χρόνια θα περιμένουν ακόμα οι κάτοικοι των ορεινών χωριών της Καρδίτσας για να δουν την γέφυρα στον Μέγδοβα και τον Παραμεγδόβιο δρόμο; 

Tsiamples Laiki Sispirwsi

Τάσος Τσιαπλές, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας της Λαικής Συσπείρωσης 

Πόσα χρόνια θα περιμένουν ακόμα οι κάτοικοι των ορεινών χωριών της Καρδίτσας για να δουν την γέφυρα στον Μέγδοβα και τον Παραμεγδόβιο δρόμο; 

Η οδική σύνδεση μεταξύ Καρδίτσας και Αγρινίου, παραμένει εδώ και δεκαετίες ένα άλυτο πρόβλημα, με ευθύνη των κυβερνήσεων Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, της πρώην νομαρχίας Καρδίτσας και τα τελευταία 13 χρόνια της περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ολοι αυτοί που αυτοπαινεύονται πως απογείωσαν την Θεσσαλία, δεν έχουν κατασκευάσει γέφυρα στον Μέγδοβα ποταμό, που θα ενώνει του Νομούς Καρδίτσας και Ευρυτανίας και τον δρόμο συνολικής απόστασης 18 χλμ. μεταξύ Νεράιδας Καρδίτσας και Μαυρομάτας Ευρυτανίας, που παραμένει δασικός χωματόδρομος (8 χλμ. εντός του Νομού Καρδίτσας).

Αυτή η περιοχή παρουσιάζεται ως τσιφλίκια με ιδιωτικά με δάση και είναι ένα σοβαρό θέμα, γιατί οι κυβερνήσεις και η περιφέρεια, δεν έχουν κινήσει εδώ και χρόνια την διαδικασία, για να περάσουν στο δημόσιο αυτές οι δασικές εκτάσεις.

Με πρωτοβουλία των κομμουνιστών περιφερειακών συμβούλων της “Λαικής Συσπείρωσης”  Θεσσαλίας, έχει τεθεί επανειλημμένα τα τελευταία 4 χρόνια, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, το δίκαιο αίτημα των κατοίκων και των επισκεπτών των ορεινών χωριών του Δήμου Καρδίτσας και όχι μόνο, για την κατασκευή αυτού του σημαντικού έργου, αλλά η περιφερειακή αρχή Αγοραστού, απαντά με γενικόλογα, ανέξοδες υποσχέσεις και άλλοτε με αδιαφορία, χωρίς να ικανοποιεί το δίκαιο αίτημα των κατοίκων.

Χαρακτηριστικό της στάσης της περιφερειακής αρχής, είναι το γεγονός, ότι αρνείται ακόμα και να βελτιώσει με χαλικόστρωση το εντός της Θεσσαλίας οδικό τμήμα των 8 χλμ, με φθηνές δικαιολογίες ότι θα την χαλάσει η βροχή!!!

Εκεί που πρόκειται για έργα που εξυπηρετούν τα συμφέροντα επιχειρηματικών ομίλων η νεοδημοκρατική περιφερειακή αρχή Αγοραστού και πακτωλό χρημάτων διαθέτει και ταχύτητα επιδεικνύει. Όταν πρόκειται για έργα που εξυπηρετούν λαϊκές ανάγκες δείχνει δυστοκία και κωλυσιεργία.

Αυτό πρέπει να αποτελέσει για τους κατοίκους της περιοχής, ένα ακόμα κριτήριο ψήφου. Να τιμωρήσουν κυβερνήσεις και περιφερειακή αρχή για την εγκατάλειψή και την κοροϊδία τους. Να δυναμώσουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Ιούνη και της Λαικής Συσπείρωσης στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτώβρη.

Για να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας για όλα τα προβλήματά που τους απασχολούν, αλλά και για την κατασκευή της γέφυρας στον Μέγδοβα και του Παραμεγδόβιου δρόμου που θα συνδέσει Καρδίτσα – Ευρυτανία – Αιτωλοακαρνανία.
Total
0
Shares