Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία αύριο Δευτέρα 31/1-Δείτε τις νέες οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας

sxoleia anoigma psixos

Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία αύριο Δευτέρα-Δείτε τις νέες οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας

Πώς ανοίγουν τα σχολεία αύριο Δευτέρα – Τι πρέπει να γνωρίζουν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς

Μετά την αναστολή λειτουργίας των σχολείων σε περιοχές που είχαν δημιουργηθεί προβλήματα λόγω κακοκαιρίας, αύριο Δευτέρα, 31/1, αναμένεται να λειτουργήσουν και πάλι κανονικά όλα τα σχολεία.

Η υποχρέωση για πραγματοποίηση σελφ τεστ στα σχολεία που επαναλειτουργούν την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου

Οι μαθητές, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, όσων σχολείων βρίσκονταν σε αναστολή λειτουργίας την προηγούμενη εβδομάδα λόγω κακοκαιρίας, θα πρέπει να προσέλθουν τη Δευτέρα έχοντας πραγματοποιήσει ένα επιπλέον σελφ τεστ έως 24 ώρες πριν, επομένως να κάνουν τρία (3) την εβδομάδα 31/1-4/2.

Τα σελφ τεστ, επομένως, στα σχολεία που παρέμειναν κλειστά την εβδομάδα που πέρασε, θα πραγματοποιηθούν έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (31/1), της Τρίτης (1/2) και της Παρασκευής (4/2).

Άρα το πρώτο σελφ τεστ  των εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων μαθητών καθώς και των εμβολιασμένων εκπαιδευτικών  όσων σχολείων βρίσκονταν σε αναστολή λειτουργίας την προηγούμενη εβδομάδα λόγω κακοκαιρίας, θα γίνει σήμερα Κυριακή 30 Ιανουαρίου ή το αργότερο το πρωί της Δευτέρας 31 Ιανουαρίου πριν από την προσέλευση στο σχολείο.

Οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν δυο ράπιντ τεστ και ένα σελφ τεστ, όλα με δική τους επιβάρυνση. Το ραπιντ τεστ θα πρέπει πραγματοποιηθεί έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (31/1) και της Παρασκευής (4/2) ενώ θα πρέπει να πραγματοποιηθεί και σελφ τεστ έως 24 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης (1/2).

Άρα το πρώτο ράπιντ τεστ των μη εμβολιασμένων εκπαιδευτικών όσων σχολείων βρίσκονταν σε αναστολή λειτουργίας την προηγούμενη εβδομάδα λόγω κακοκαιρίας, εάν δεν έγινε χθες Σάββατο 29 Ιανουαρίου θα γίνει σήμερα Κυριακή 30 Ιανουαρίου ή το αργότερο το πρωί της Δευτέρας 31 Ιανουαρίου πριν από την προσέλευση στο σχολείο.

Η υποχρέωση για πραγματοποίηση σελφ τεστ στα σχολεία που λειτούργησαν την περασμένη εβδομάδα

Στα άλλα σχολεία που λειτούργησαν κανονικά την περασμένη εβδομάδα ή που ήταν σε αναστολή λόγω κακοκαιρίας αλλά επαναλειτούργησαν την Πέμπτη ή την Παρασκευή με σελφ τεστ, εφαρμόζεται η κανονική διαδικασία δύο ελέγχων την εβδομάδα, προ της προσέλευσης την Τρίτη (1/2) και την Παρασκευή (4/2).

Άρα οι μαθητές και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί οφείλουν να έχουν κάνει σελφ τεστ την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου έως το αργότερο το πρωί της Τρίτης 1 Φεβρουαρίου πριν από την προσέλευση στο σχολείο.

Υπενθυμίζεται ότι:

  • Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορονοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.
  • Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.
  • Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές καταχωρίζουν τη δήλωση και το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.
  • Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές εξακολουθούνν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Σχετικά με τις απουσίες των μαθητών στη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης

Ως γνωστόν τα σχολεία έμειναν κλειστά στην Αττική και πολλές περιοχές της χώρας από τη Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή. Επιπλέον, την Πέμπτη και την Παρασκευή τα σχολεία λειτούργησαν με τηλεκπαίδευση.

Δεν θα προσμετρηθούν οι απουσίες των μαθητών από την τηλεκπαίδευση των τελευταίων ημερών, εφόσον οφείλονται σε αντικειμενικούς λόγους και διατυπωθεί συγκεκριμένη αιτιολογία, όπως λχ διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, διευκρίνισε σήμερα το Υπουργείο Παιδείας.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι γονείς των μαθητών που δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν στην τηλεκπαίδευση, προκειμένου να μην προσμετρηθούν οι απουσίες τους, καλούνται να αποστείλλουν στα σχολεία έγγραφο εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην αδυναμία, όπως λχ ότι το σπίτι δεν είχε ρεύμα, ή δεν είχε ιντερνέτ εκείνες τις ημέρες. Παραμένει ερώτημα αν οι αντικειμενικοί λόγοι θα περιλαμβάνουν και περιπτώσεις απουσίας ηλεκτρονικού εξοπλισμού ή άλλες αιτίες, όπως λχ ο αποκλεισμός μαθητή σε άλλο σπίτι, κα.




Total
0
Shares
Previous Article
ΕΠΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Ποδόσφαιρο Καρδίτσα: Αποτελέσματα Β1 ΕΠΣΚ 13η αγωνιστική (2021/22)

Next Article
2o dimotiko sxoleio Karditsas

Κανονική λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων αύριο Δευτέρα 31/1

Related Posts